05-11-16

Radio2:De Pré Historie van morgen 6 november

Radio2:De Pré Historie van morgen 6 november

 

 
Morgen-zondag 6 november-brengt Guy je het nieuws én de leukste hits van de 1e  week van november 1966 (precies een halve eeuw geleden), van de 1e  week van november 1976 (40 jaar terug), van de 1e week van november 1986 (30 jaar geleden), en van de 1e week van november 1996 (20 jaar geleden).
 
 

guydepreradio2.jpg

 
Enkele opvallende hits van een 50 jaar geleden waren Yellow Submarine van The Beatles, De Ranke Roos van Ronny Temmer, en Somewhere My Love door The Ray Conniff Singers. Verder hoor je de Franse president De Gaulle op de 20e verjaardag van de Unesco in Parijs, Canzonissima-perikelen waarbij 2 artiesten werden gewipt uit de competitie omdat hun liedje voor het Songfestival langer duurde dan 3 minuten, Gaston Roelants die tijdens de Olympische spelen het wereldrecord op de 3000 meter steeple verbeterde, BOIC-arts Dirix over de invloed van de grote hoogte waarop de Spelen in Mexico City werden georganiseerd, en Franse cinemavedette Brigitte Bardot over haar liefde voor dieren. 
 
 
Dancing Queen van Abba, ‘k Neem Vandaag De Trein van Ann Christy, en Play That Funky Music van Wild Cherry waren enkele van de straffe platen in de 1e  week van november 1976. Verder hoor je Frans Grootjans over het liberale voorstel om abortus te legaliseren, de bewoners van het Hellegat in Niel verhoogden zélf de dijken omdat de overheid het niet deed, minister van buitenlandse zaken Van Elslande over de pasverkozen Amerikaanse president Jimmy Carter, en Vlamingen die massaal naar Dover reisden om daar koopjes te doen.
  
 
Na 11 uur nieuws en hits van de 1e week van november 1986 met mensen op begraafplaatsen nav Allerheiligen, de Amerikaanse president Reagan ronselde kiezers voor zijn Republikeinse partij, lezers en kopers op de boekenbeurs van 3 decennia geleden, en protest tegen het voorstel om winkels op zondag open te houden. Enkele hits van 30 jaar geleden waren: You Can Call Me Al van Paul Simon, Alle Vrouwen van Hans de Booij, en True Colors van Cyndi Lauper. 
 
 
Daarna terug naar de 1e week van november 1996 met president Clinton na zijn verkiezingsoverwinning, pompoenen in Kasterlee, en de dood van presentator Jan Theys. Plaatjes die het toen goed deden waren onder meer: Banger Hart van Rob de Nijs, I Love You Always Forever van Donna Lewis en Say You’ll Be There van de Spice Girls.
 
 

Logo radio2 Nieuw 2015.png

 

De platenspeellijst

 

Yellow submarine - THE BEATLES
I can't control myself - THE TROGGS
Reach out I'll be there - THE FOUR TOPS
De ranke roos - RONNY TEMMER
Hi-Lili-Hi-Lo - ALAN PRICE
Somewhere my love - THE RAY CONNIFF SINGERS
Black is black - LOS BRAVOS
Dancing queen - ABBA
Turn the beat around - VICKI SUE ROBINSON
Let's fall in love - ROBIN SARSTEDT
'k Neem vandaag de trein - ANN CHRISTY
Rock'n me - STEVE MILLER BAND
Play that funky music - WILD CHERRY
The shuffle - VAN McCOY
Don't get me wrong - THE PRETENDERS
You can call me Al - PAUL SIMON
True colors - CYNDI LAUPER
Take my breath away - BERLIN
Alle vrouwen - HANS DE BOOIJ
When I think of you - JANET JACKSON
Banger hart - ROB DE NIJS
Quit playing games (with my heart) - BACKSTREET BOYS
Say you'll be there - SPICE GIRLS
Breakfast at Tiffany's - DEEP BLUE SOMETHING
Ik hou van jou - DANA WINNER
Tandenborstel jive - C'EST TOUT
 

De Pré Historie via Radio 2 elke zondagvoormiddag tussen 10 en 12 !

 

de pre historie.jpg

 

   De website van de Pré Historie

   Net gemist? Geen probleem herbeluister het programma

 

Radio2

Tijdsbalkje rood.gif

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.