08-11-16

Satelliet:Euronews nu ook FTA in HD via Hotbird!

Satelliet:Euronews nu ook FTA in HD via Hotbird !

 

De pan-Europese nieuwszender Euronews is sedert woensdag 2 november j.l. gestart met een HD-versie van haar zender op de Hotbird-satelliet. Daarbij wordt alleen de Engelse taal aangeboden.

 

Euronews logo.png

 

De pan-Europese nieuwszender heeft daartoe een overeenkomst gesloten met Globecast (onderdeel van het Franse Orange) die de technische afwikkeling op satelliet verzorgd. De standaard (SD)-versie – die op zowel de Hotbird (13° Oost) als Astra-satellieten (19,2° Oost/28,2° Oost) wordt uitgezonden alsmede via kabelaars en IPTV-aanbieders, wordt in 13 talen aangeboden waaronder het Engels, Frans, Duits, Spaans, Italiaans, Portugees, Russisch, Turks, Grieks, Hongaars, Farsi en Arabisch.

 

De bedoeling is dat de Engelstalige versie van Euronews in HD ook via kabeloperatoren en IPTV-aanbieders beschikbaar zal komen, naast de satelliethuishoudens die de Hotbird (13° Oost) kunnen ontvangen. Het is niet duidelijk wanneer de HD-versie ook in andere talen beschikbaar zal komen.

 

Euronews is via Media Globe Networks voor 53 % in handen van de Egyptische telecommagnaat Naguib Onsi Sawiri. Publieke omroepen uit onder andere Frankrijk (France Televisions), Belgie (RTBF), Italie (Rai), Spanje (RTVE), Zwitserland (SSR), Tsjechie (CT), Turkije (TRT) en Griekenland (ERT) bezitten de rest van de aandelen Euronews. De nieuwszender is met haar hoofdkwartier gevestigd in het Franse Lyon.

 

De zender is in 1993 gestart met haar uitzendingen.

 

Mediamagazine

 

Technische gegevens

Euronews HD is te bekijken via de frequentie 11.565.GHz.(H) met Sym:29.900 en FEC:3/4 {SID:801 PID:811[MPEG-4] /821 English - FTA}  (King Of Sat)

Overigens vindt u daar ook Kuweit TV (HD) op deze frequentie.

euronews.jpg

 

Lees ook op deze blog: Satelliet:CNN HD definitief ongecodeerd (Astra 2 op 28,2° Oost) 4/7/2016

 

CNN blijft veruit best bekeken nieuwszender

 

De laatste resultaten van Ipsos Affluent Survey Global bevestigen dat CNN International op vrijwel alle continenten de meest bekeken nieuwszender is. De zender is vooral bij veelverdieners en hoogopgeleiden populair en laat Sky News , Euronews en BBC World News ver achter zich. "Er is op dit moment zoveel gaande in de wereld", zegt Tony Maddox, EVP en Managing Director CNN International. "We leven in buitengewone tijden en het is duidelijk dat het publiek CNN verkiest boven andere zenders om al deze gebeurtenissen tot zich te nemen."

 

CNN is in Nederland en België via alle belangrijke netwerken te ontvangen, maar wie de zender in HD-kwaliteit wil zien, is dus aangewezen op ontvangst via de Britse satellietpositie Astra-2 op 28,2° Oost.

 

TotaalTV (Jan-Hein Visser)

 

tijdsbalkje rood

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.