31-10-16

Radio1 op de boekenbeurs in Antwerpen

Radio1 op de boekenbeurs in Antwerpen

 

De Boekenbeurs in Antwerpen is dit jaar aan haar 80e editie toe. Radio 1 gaat samen met boek.be op zoek naar het beste boek van de voorbije 80 jaar. De lezers en luisteraars kunnen zelf hun keuze maken uit een suggestielijst van tachtig titels.

 

1410711830.jpg

 

Op de slotdag van de Boekenbeurs in Antwerpen op 11 november maken Radio 1 en boek.be het resultaat bekend van de lijst met beste boeken van de voorbije 80 jaar.

 

Radio1 logo.jpg

 

De luisteraars en lezers hebben tot dan de tijd om hun keuze te maken uit een lijst van tachtig titels die werd samengesteld door honderd Vlaamse boekhandelaars.

 

Lezers die zelf een boek willen toevoegen aan de lijst, kunnen dat doen. Op donderdag 10 november onthult Radio 1 de boeken die de top tien van de "Prachtige 80" hebben gehaald.

 

Radio 1 zendt op 11 november een hele dag lang uit van op de Boekenbeurs. Ronald Verhaegen en Annelies Moons presenteren van 9 tot 16 uur het eerste luik van de "Prachtige 80". Van 16 tot 18 uur maakt Friedl' Lesage het resultaat van de poll bekend.

 

De Redactie

 

tijdsbalkje rood 

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Radiostation stopt wegens te veel luisteraars !

Radiostation stopt wegens te veel luisteraars !

 

Het niet alledaagse feit doet zich voor in Australië...

 

In Australië is de digitalisering van de radio al goed op weg. Zo goed zelfs dat de eerste digitale radiozender het slachtoffer is geworden van haar eigen succes. Eigenaar Southern Cross Austereo (SCA) trok eerder deze maand de stekker uit Classic Rock Digital, omdat de zender teveel luisteraars had.

 

file_19940.jpg

 

Classic Rock Digital is een spin-off van de sport- en rockzender Triple M. Het digitale radiostation startte in november 2013 met uitzenden als “Triple M Classic Rock” via DAB+ in Sydney, Brisbane, Melbourne en Perth. Het station brengt, zoals de naam al doet vermoeden, uitsluitend classic rock muziek.

 


Inmiddels luisteren al 3,5 miljoen inwoners van de vijf grote steden (Sydney, Brisbane, Melbourne, Perth en Adelaide), ruim 25%, via DAB+ naar de radio. Eén van de populairste digitale radiozender via DAB+ is Classic Rock Digital. Wekelijks luisteren er 144.000 mensen in Sydney, Brisbane, Melbourne en Perth naar het radiostation.

 

file_93233.jpg

 

Je zou zeggen dat eigenaar SCA blij is met deze prestatie, maar niets is minder waar. Begin deze maand heeft het radioconcern de stekker uit Classic Rock Digital getrokken. Dit tot groot ongenoegen van de vele luisteraars. Uit onderzoek bleek dat het themakanaal van Triple M luisteraars afsnoepte van de hoofdzender.

 

Dat dit geen probleem hoeft te zijn bewijst de pop-rock Absolute Radio in het Verenigd Koninkrijk, waar haar digitale spin-off Absolut 80s al jaren één van de populairste digitale zenders is.

 

Elton John - Funeral For A Friend
Tom Petty and the Heartbreakers - Don’t Come Around Here No More
Pink Floyd - Wish You Were Here
Rainbow - Since You Been Gone
AC/DC - Baby Please Don’t Go (Live)
AC/DC - Ride On
Fleetwood Mac - Go Your Own Way
David Bowie - Ashes To Ashes
Jimi Hendrix - The Wind Cries Mary
The Angels - Am I Ever Gonna See Your Face Again
Neil Young - My My, Hey Hey
Queen - Who Wants To Live Forever
Led Zeppelin - Thank You
The Doors - The End

 

Om de luisteraars tegemoet te komen heeft Triple M meer classic rock aan haar playlist toegevoegd en draait de zender nu een mix van classic en modern rock.


Op DAB+ is Classic Rock Digital nu vervangen door een nieuw digitaal radiostation met de naam OMG. Het station draait nu een mix van pop, rock en dance uit de jaren ’70 en ’80, waarbij de nadruk ligt op vergeten hits.

 

De slogan van de zender is “Alles wat je niet verwachtte.” Op de playlist staan bands als Night, Supernaut, Real Life, Elton John, Fleetwood Mac en Karen Young.

 

RadioNL (Martin Slijper)

 

Tijdsbalkje rood.gif

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

30-10-16

Radio Mi Amigo International via eigen kortegolf zender!!!

Radio Mi Amigo International via eigen kortegolf zender!!!

 

Radio Mi Amigo International neemt vanaf vandaag -zondag 30 oktober- een eigen zender in gebruik op de korte golf. De radiozender is vanaf vandaag elke dag tussen 9.00 – 18.00 uur te horen via de 6085 kHz op de korte golf.

 

Cvs-jl8WgAATrEP.jpg

 

Voorlopig wordt alleen overdag uitgezonden via deze frequentie in verband de ontvangstcondities. “De antennes -in Duitsland- zijn gericht op West Europa, maar ook ver daarbuiten is het signaal vaak prima te ontvangen.”, aldus de radiozender in een persbericht.

 

Radio Mi Amigo International was al enige tijd te horen via diverse frequenties op de korte golf maar niet gedurende de hele dag. De eigen zender maakt het nu mogelijk dat voortaan in het weekend -zowel op zaterdag als op zondag- gedurende de gehele dag gepresenteerde programma’s worden uitgezonden.

 

Iedere werkdag is er bovendien om 14:00 uur het gepresenteerde programma ‘Hello Europe!’, dat om 7 uur ’s avonds wordt herhaald op 3985 kHz (75m band). Op zondagmiddag worden de uren van 12:00 tot 16:00 uur ook gerelayeerd via een extra zender op 7310 kHz (41m band).

 

6085-banner.png

 

Gedurende de maand november zullen de gepresenteerde weekendprogramma’s gelijktijdig ook nog op de oude frequenties 6005 en 7310 kHz te horen zijn om de overgang te vergemakkelijken. Ook in november zal de huidige 1485 AM middengolf zender in Riga (gericht op Scandinavië) meer vermogen krijgen en verhuizen naar een nieuwe golflengte van 1476 AM. Daarop zal naar alle waarschijnlijkheid dagelijks in de avond uren worden uitgezonden, maar het definitieve schema daarvan wordt pas na de testuitzendingen in november vastgesteld.

 

Gisterenavond- zaterdag 29 oktober- was er tussen 20 – 22 uur een speciale, extra krachtige op groot Europa gerichte uitzending op 6120 kHz (met 100 kW via het relay station in Armenië) te horen. In deze special werden alle bijzonderheden en het nieuwe winterschema geïntroduceerd.

 

Radio Mi Amigo International is ook te beluisteren via Internet. Meer informatie via de website van de radiozender.

Via Twitter

 

bannerhomepage.png

Mediamagazine

 

n.v.d.r.

Uiteraard hebben ook wij gisterenavond ook geluisterd via de 6120 kHz met het vrij goedkope Ranex wereldontvangertje (foto hieronder).Pure nostalgie was dat.De ontvangst was meer dan voortreffelijk in Vlaanderen (streek van Aalst).We geven een 4/5 wat de ontvangst betreft.De tussentijdse nostalgische feeding namen we er graag (zelfs met plezier) bij.

 

wereldontvangerjje Ranex.jpg

 

Luisteren via korte golf is voor de radio liefhebber een echte aanrader !

 

tijdsbalkje rood 

00:05 Gepost door Pieter Van Banden in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Radio2:De Pré Historie van vandaag 30 oktober

Radio2:De Pré Historie van morgen 30 oktober

 

 
Vandaag-zondag 30 oktober- brengt Guy je het nieuws én de leukste hits van de laatste week van oktober en de eerste dagen van november 1968 (48 jaar geleden), van de laatste week van oktober en de eerste dagen van november 1978 (38 jaar terug), van de laatste week van oktober en de eerste dagen van november 1988 (28 jaar geleden), en van de laatste week van oktober en de eerste dagen van november 1988 (18 jaar geleden).
 
 

guydepreradio2.jpg

 
Enkele opvallende hits van een 48 jaar geleden waren The Weight van The Band, Jesamine van The Casuals, en Fire van Arthur Brown. Verder hoor je de Amerikaanse president Lyndon B Johnson die de stopzetting van de bombardementen op Noord-Vietnam aankondigde, Armand Pien die een weerbericht van de 15e eeuw bracht (!), de echtgenote van rallyrijder Gilbert Stapelaere over hoe zij de deelname van haar man aan de superrally Londen-Sydney beleefde, James Bond-acteur Sean Connery over politiek, en in het tv-programma Echo probeerde Jan Van Rompaey met een lange ladder op een stadsbus te geraken.  
 
 
Tell Me Your Plans van The Shirts, Laat Me van Ramses Shaffy, en Hot Shot van Karen Young waren enkele van de straffe platen in de laatste week van oktober en de eerste dagen van november 1978. Verder hoor je een telefoongesprek tussen Nobelprijswinnaars voor de vrede Anwar Sadat van Egypte, en de Israëlische premier Begin, de eis om een snelweg aan te leggen in de Westhoek, de Amerikaanse president Jimmy Carter over de snel dalende dollarkoers, en Vlaamse tv-pioniers op bezoek in de oude Studio 6 in het Flageygebouw nav. 25 jaar Vlaamse televisie. 
 
 
Na 11 uur nieuws en hits van de laatste week van oktober en de eerste dagen van november 1988 met minister van binnenlandse zaken Louis Tobback over een oplossing voor de affaire Happart in Voeren, milieuorganisatie Bond Beter Leefmilieu over cadmiumvervuiling in Tienen, één van de krakers van de Bistelcomputer van premier Martens, en Bavo Claes over een Amerikaanse talkshow met neo-nazi’s en kleurlingen die ontaardde in een heus gevecht. Enkele hits van 28 jaar geleden waren: Teardrops van Womack & Womack, Verlangen van Clouseau en Ingeborg, en Stop van Sam Brown. 
 
 
Daarna terug naar de laatste week van oktober en de eerste dagen van november 1998 met de 1000e levertransplantatie in Sint Lucas, een steunactie voor vluchtelingen in ons land, ruimtevaarder John Glenn op 77 jaar opnieuw naar de ruimte, en een zingende treinsteward. Plaatjes die het toen goed deden waren onder meer: Crush van Jennifer Paige, La Tribu De Dana van Manau, en Millennium van Robbie Williams.
 
 

Logo radio2 Nieuw 2015.png

 

De platenspeellijst

 

Fire - ARTHUR BROWN
Help yourself - TOM JONES
My little lady - THE TREMELOES
The weight - THE BAND
In elk hart is een huis - MARVA
On the road again - CANNED HEAT
Jesamine - THE CASUALS
I'm gonna love you too - BLONDIE
Dreadlock holiday - 10 CC
Hot shot - KAREN YOUNG
Laat me - RAMSES SHAFFY
Tell me your plans - THE SHIRTS
It's raining - DARTS
Argentina - CONQUISTADOR
The only way is up - YAZZ & THE PLASTIC POPULATION
Teardrops - WOMACK & WOMACK
A groovy kind of love - PHIL COLLINS
Find my love - FAIRGROUND ATTRACTION
Verlangen - CLOUSEAU & INGEBORG
Stop - SAM BROWN
Simarik - TARKAN
Crush - JENNIFER PAIGE
Wat zie ik je graag - MOZAIEK
La tribu de Dana - MANAU
Life - DES'REE
Hou me vast. - VOLUMIA!
Millenium - ROBBIE WILLIAMS
 

De Pré Historie via Radio 2 elke zondagvoormiddag tussen 10 en 12 !

 

de pre historie.jpg

 

   De website van de Pré Historie

   Net gemist? Geen probleem herbeluister het programma

 

Radio2

Tijdsbalkje rood.gif

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

29-10-16

We schakelen vannacht over naar de 'Wintertijd'

We schakelen vannacht over naar de 'Wintertijd'

 

Heel in den beginne, toen de TV hier in België net was geboren (op 31 oktober 1953), moesten we voor het bekijken van de programma's van het NIR (Brussel Vlaams dus) onze TV op 625 lijnen zetten.

 

Wie naar de Waalse TV (Brussel Frans dus) wou kijken moest zijn TV op 819 lijnen zetten...

 

En tenslotte wie naar de RTF (Rijsel) wou kijken in Vlaanderen (en dus een antenne had gericht naar Rijsel moest noodgedwongen ook al overschakelen op 819 lijnen...

 

Om het toen helemaal makkelijk te maken moest de Vlaamse kijker soms bij een Eurovisie uitzending (zoals bv. het Eurovisie Songfestival) na 'Het Nieuws' van 20 uur soms ook omschakelen toen de dia op het scherm verscheen 'Wij schakelen over naar 819 lijnen'.Afstandsbediening was nog ver weg en dus moest het gezinshoofd zijn/haar zetel verlaten teneinde het toestel van de juiste lijnen te voorzien.Kwestie van wat nog in beweging te blijven ook!

.

Onze TV toestellen waren duur, erg duur tegenover die van onze buurlanden.Het lijnenspel van toen zorgde daar voor en was overigens nog in zwart-wit (sedert 31 oktober 1953) en gebeurde dus volledig manueel.

 

Hetzelfde fenomeen deed zich voor toen de BRT Televisie op 1 januari 1971 van wal stak (eerder bescheiden nog) met kleuren TV.Hier in België werd de standaard PAL (trouwens ook in Nederland en Duitsland).Wie ook naar Rijsel 2 (nu France 2) in kleur wou kijken had een toestel PAL-SECAM nodig.Een bak van maar liefst 60 kg !(Zo hadden we er thuis eentje).Zo'n toestel koste stukken van mensen en dat om Rik De Kikker te zien (5 minuten) en een of ander programma na het nieuws.De gemiddelde zendtijd in 1971 bedroeg zo'n 46 uur per week, waarvan 32% in kleur.Kleur werd trouwens aangekondigd door een dia waarop 'KLEUR' vermeld stond.Ik begrijp trouwens nog altijd niet waarom die dia op het scherm kwam.Wie een kleurentoestel had zag dat wel natuurlijk.Wie in zwart-wit keek...die bleef zwart-wit kijken!Het zwaard van Ardoewaan is de eerste jeugdserie die in kleur verschijnt.De Kleine waarheid (Willeke Alberti speelde Marleentje Spaargaren) was dacht ik de eerste Nederlandse serie in kleur op de beeldbuis...

 

Dat omschakelen van het lijnenspel (625-819) was overigens een bijna dagelijks ritueel dat doorging tot 1959-1960 toen nieuwe technieken zorgden voor een spectaculaire doorbraak.Het omzetten van 625 naar 819 lijnen werd automatisch mogelijk met de nieuwere (zwart-wit) toestellen.

 

PAL-SECAM veranderde ook in de loop der kleurentijden.Het Franse SECAM stierf een stille dood...al was deze laatste het allereerste kleurensysteem in Europa! Secam werd in 1967 in Frankrijk en in de vroegere Sovjet-Unie, maar later ook in andere Oost-Europese, enkele Afrikaanse en Zuid-Amerikaanse landen ingevoerd.

 

Lees ook op deze blog:Secam/Nicam systeem: langzaam verdwijnend (24/7/2008)

 

En nu moeten we alweer terug overschakelen....

 

Wintertijd.jpg

 

Enfin, gewoon maar om u te zeggen dat vannacht terug de wintertijd ingaat want volgens mededelingen terzake gaat in de nacht van op zaterdag op zondag -30 oktober 2016- terug de wintertijd in. U moet de klok één uur achteruit zetten, wat betekent dat uw nachtrust met één uur wordt verlengd. Hierdoor is het ‘s ochtends eerder licht en ‘s avonds eerder donker.

 

Maar uw wekker (en uw uurwerken en vergeet ook uw GSM /Smartphone, thermostaat enz.niet meestal een hele boel tenzij de omschakeling automatisch gebeurt) kan u al in de winterstand zetten net voor het slapengaan.Zo hoeft u de zalige nachtrust (verlengd met uitzonderlijk één uur) niet te onderbreken.

 

Door de overgang naar de wintertijd wordt het dus ‘s morgens sneller licht en ‘s avonds sneller donker. De zomertijd keert volgend jaar eind maart terug. Dan draaien we de klok opnieuw één uur vooruit.

 

De zomertijd werd overigens ingevoerd door de Duitse bezetter om energie te sparen en heringevoerd tijdens de oliecrisis in 1973. Het gebruik geldt voor alle landen in de Europese Unie.

 

lijnen tv.jpg

 

tijdsbalkje rood 

00:05 Gepost door Pieter Van Banden in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Nieuwe radiozender voor Vlaamse en Nederlandstalige muziek

Nieuwe radiozender voor Vlaamse en Nederlandstalige muziek

 

De Vlaamse regering heeft vrijdag definitief het licht op groen gezet voor de hervorming van het radiolandschap. De plannen moeten ervoor zorgen dat de landelijke radio’s de stap zetten van analoog (FM) naar digitaal (DAB+) en dat de lokale radio’s versterkt worden.

Verder komen er drie of vier commerciële netwerkradio’s. Eén daarvan wordt een Vlaamse zender, met specifiek aandacht voor Vlaamse en Nederlandstalige muziek. “Daarmee bereiken we een ‘unserved audience’“, legt minister van Media Sven Gatz (Open Vld) uit.

 

radio.jpg

                                                                 Foto:e52.nl

 

Digitale omschakeling

De grote lijnen van het ontwerpdecreet over het toekomstige radiolandschap lagen al vast. Met zijn plannen wil mediaminister Gatz het radiolandschap voorbereiden op een digitale omschakeling via DAB+. Om ook de landelijke commerciële radio’s (Q Music, Joe FM en Nostalgie) naar DAB+ te begeleiden worden de lopende vergunningen verlengd met vier jaar, tot einde 2021. Ten laatste 1 september 2018 moeten deze zenders ook op DAB+ uitzenden.

 

Wanneer de analoge ‘switch off’ zal gebeuren, hangt af van de snelheid waarmee DAB+ terrein wint, maar er wordt gemikt op 2022-2023.

 

De lokale radio’s blijven op de FM-band, maar hun frequenties zullen in pakketjes gebundeld worden. Dat moet een bredere dekking en een groter bereik opleveren. Hun vergunning behoudt de normale duur van negen jaar. Er komt een nieuwe frequentieronde in 2017.

 

Geen ketenradio’s meer

Verder moet er een einde komen aan het fenomeen van de ketenradio’s. Dat zijn radio’s die gegroeid zijn door het opkopen van lokale frequenties. Bedoeling is dat er een alternatief komt via zogenaamde commerciële netwerkradio’s. Het zou dan gaan om een viertal van dergelijke netwerkradio’s, elk met een eigen profiel. Eén van die netwerkradio’s krijgt alvast een Vlaams profiel.

 

De commerciële netwerkradio’s krijgen in een eerste fase een semi-landelijke dekking op de FM-band, waar ze door meer dan de helft van de luisteraars in Vlaanderen kunnen ontvangen worden, maar schakelen nadien ook over naar DAB+ en krijgen zo ook een landelijke dekking.

 

Het Nieuwsblad

 

Lees ook: Radiolandschap krijgt Vlaamse zender door Eva Vanhengel,woordvoerster minister Sven Gatz (Vlaams minister van cultuur)

 

proxy.jpg

                                                                                                         Foto:Sven Gatz

 

tijdsbalkje rood

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

28-10-16

Radio2:Luister vandaag naar de Top 70 jaren '70 (Update)

Radio2:Luister vandaag naar de Top 70 jaren '70 (Update)

 

De hele week stond Radio 2 in het teken van de jaren 70. Ze draaiden muziek uit dat decennium en blikten bij De Madammen en in De Topcollectie terug op feiten, gebeurtenissen en persoonlijkheden uit die tijd die ons zijn bijgebleven. 
 
 

Top 70 van de jaren '70 radio 2.jpg

Afsluiten doen ze naar goede traditie met de Top 70 van de jaren 70. De voorbije weken hebben jullie daarvoor ook massaal gestemd
 

Logo radio2 Nieuw 2015.png

Wie volgt Barry White op?

Wij zijn nu allemaal toch wel een beetje benieuwd wie de opvolger wordt van Barry White en zijn  'You're the first, the last, my everything'. Hij eindigde vorig jaar namelijk als eerst gevolgd door Abba en Queen. 
 
 

top3.png

 

Vandaag- vrijdag 28 oktober- weten we het ! Luister dus van 12 tot 18 uur.Uw begeleiders zijn Peter Verhulst en Lars De Groote.Ze helpen je plaat voor plaat naar de absolute top in de Top 70 van de jaren '70!
 
                     

14610968_1205520832803612_3403769252275294569_n.jpg

 
                                 Peter Verhulst Radio 2 foto VRT 15-5-2015.jpgLars De Groote Radio2.jpg
                                                                  Peter & Lars
 
Radio2
 
En vergeet het niet...morgen zaterdag 29 oktober nodigt Radio 2 al hun luisteraars uit voor een gratis smoutebollenfestijn in Poperinge! Voor meer info klik HIER  !
 

smoutbollen radio 2.jpg

 

Ike & Tina Turner op 1 in Top 70 (Update)
 
 
'Nutbush City Limits' van Ike & Tina Turner staat voor het eerst op één in de Top 70 van de jaren 70 van Radio 2. Queen strandt met 'Bohemian Rhapsody' op twee en op drie vinden we The Rolling Stones terug met 'Angie'.
 
 

radio 70-jaren.png

 

De voorbije weken hebben jullie massaal gestemd voor deze top, Radio2 bedankt u daarvoor. Abba behoort duidelijk tot jullie favorieten, want staat maar liefst 3 keer in de lijst. 
 
 
Verder staan er 11 Nederlandstalige nummers in de Top 70. Top of the bill zijn daar Nicole & Hugo met hun onverwoestbare 'Goeiemorgen, morgen', op plaats 29. 
 

van top3 2016 radio.png

 

De Top 10 van de 70 der jaren '70
 
  1. IKE & TINA TURNER - Nutbush city limits
  2. QUEEN - Bohemian Rhapsody
  3. THE ROLLING STONES - Angie
  4. ABBA - Dancing queen
  5. BARRY WHITE - You're the first, the last, my everything
  6. STEVE HARLEY & COCKNEY REBEL - Sebastian
  7. MEAT LOAF - Paradise by the dashboard light
  8. THE EAGLES - Hotel California
  9. DEEP PURPLE - Child in time
  10. DIRE STRAITS - Sultans of swing

De lijst bekijken & downloaden kan via de site van Radio 2 of HIER

Herbeluisteren kan natuurlijk ook via de website van Radio2 !

 
tijdsbalkje rood

00:05 Gepost door Pieter Van Banden in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Radio2:1001 Klassiekers

Radio2:1001 Klassiekers

 

De herfst is in het land en dus nadert ook het eindejaar. En het eindejaar, dat staat bij Radio 2 gelijk aan de 1000 Klassiekers!

 

Stemmen kan nu uiteraard nog niet, maar zij zouden toch al graag van jou willen weten welk nummer dit jaar niet mag ontbreken.
  

larsdegroote.jpg

Ken jij een klassieker...

... die vorig jaar niet in de lijst stond?

... die minstens 5 jaar oud is? (dus ten laatste van 2011)

logo-Radio2.jpg

Stuur hen dan jouw keuze via het formuliertje dat je HIER kan vinden!

 

(Ken je de 1000 Klassiekers van 2015 niet meer vanbuiten? Begrijpelijk. Bekijk en download hier de lijst van vorig jaar.)
 

1001-klassiekers-logo.jpg

Spotify

Ze voegen bij Radio2 de gekozen suggesties toe aan de afspeellijst "1001 Klassiekers" op Spotify.

 

Radio2

 

tijdsbalkje rood

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

27-10-16

Radio 2 trakteert op smoutebollen!

Radio 2 trakteert op smoutebollen!
 
 
Zaterdag 29 oktober nodigt Radio 2 al hun luisteraars uit voor een gratis smoutebollenfestijn in Poperinge!
 

radio 2 trakteert oliebollen.jpg

 
Van 16 tot 19 uur ben je van harte welkom op de Grote Markt in Poperinge. Alle Radio 2 presentatoren zullen daar ook present zijn om je te voorzien van de allerlekkerste oliebollen van het land!
 
 
 
 
En dat is niet alles, want u krijgt ook het gezelschap van niemand minder dan Stan Van Samang. Hij trakteert alle aanwezigen op een exclusief optreden!
 
 
In hetzelfde weekend van Radio 2 Trakteert loopt in Poperinge het 21ste Poperingse Bierfestival.
 
 
Het festival wordt al jaren geroemd als “Het gezelligste bierfestival van ’t land”. Een 25-tal brouwers presenteren zelf hun schitterende selectie bieren en daar zitten traditiegetrouw ook altijd een paar primeurs bij. Een absolute must voor de echte bierliefhebber!
 
Wie het wil meemaken moet naar het bierdorp in de Maeke Blydezaal (300 meter van de Grote markt). Zaterdag 29 en zondag 30 oktober telkens van 14.30u tot 23.00u. De toegang is gratis.
 

Logo radio2 Nieuw 2015.png

 
 
 
tijdsbalkje rood

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De 'Vlaming' blijft klassieke TV zenders trouw

De 'Vlaming' blijft klassieke TV zenders trouw

 

De Vlaming blijft trouw aan zijn klassieke zenders en de programmavoorstellen. Althans als je de cijfers van het CIM (Centrum voor informatie over de media) mag geloven.Dat las ik onlangs in dagblad 'De Morgen' in een leestukje van media specialist Jan Debackere.Een aanrader...

 

tv kijken huiskamer jaren 60.jpg

 

De Vlaming kijkt dagelijks gemiddeld 3 uur 52 minuten naar televisie, een duurtijd die erg stabiel blijft. Vijf jaar geleden keken we maar één minuutje meer. Ook de jongeren haken nog niet af, volgens datzelfde CIM: 15- tot 24-jarigen kijken nu gemiddeld 2 uur en 35 minuten per dag. Vijf jaar geleden was dat 2 uur 37 minuten. Een dijkbreuk kun je dat niet noemen. Er wordt natuurlijk wel meer (online) video bekeken, maar dat komt bovenop het klassieke tv-kijken.

 

We kijken ook meer uitgesteld, en dan vooral naar fictie - Callboys haalt uitgesteld meer kijkers dan live op donderdagavond - maar zelfs dat cijfer valt mee. 89 procent van het aanbod wordt live bekeken, slechts 11 procent uitgesteld. En de jongeren? Die kijken 14 procent van de tijd uitgesteld, maar blijven ook opvallend trouw aan live tv.

 

Het is een verhaal dat wat doet denken aan wat jarenlang over de Vlaamse kranten werd gezegd: we zijn een dorp van Asterix dat standhoudt tegen alle internationale evoluties. De kranten weten ondertussen dat dat verhaal niet helemaal klopt, maar bij de zenders luidt het - met de CIM-cijfers in de hand - ook unisono dat de klassieke lineaire tv nog lang niet dood is.

 

"Veel mensen, en zeker jongeren, gaan actief op zoek naar hun programma's", zegt Ricus Jansegers, programmadirecteur bij Medialaan (VTM, Q2, CAZ, Vitaya). "Maar heel veel mensen willen ook gewoon geëntertaind worden na een dag hard werken. Dan hebben ze niet veel zin om zelf te zoeken naar een film waar je ook nog eens extra voor moet betalen."

 

Met ZES en CAZ krijgt de Vlaamse kijker er twee nieuwe zenders bij. Maar hoe zinvol is het om nog met klassieke tv-zenders te beginnen in tijden van YouTube, Netflix en andere Snapchats?

pinkend zwart sterretje.gif  Mediajournalist Jan Debackere gaat er dieper op in (+)

 

De Morgen

 

Zwart-wit TV 1956.jpg

 

Tijdsbalkje rood.gif 

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |