30-10-16

Radio Mi Amigo International via eigen kortegolf zender!!!

Radio Mi Amigo International via eigen kortegolf zender!!!

 

Radio Mi Amigo International neemt vanaf vandaag -zondag 30 oktober- een eigen zender in gebruik op de korte golf. De radiozender is vanaf vandaag elke dag tussen 9.00 – 18.00 uur te horen via de 6085 kHz op de korte golf.

 

Cvs-jl8WgAATrEP.jpg

 

Voorlopig wordt alleen overdag uitgezonden via deze frequentie in verband de ontvangstcondities. “De antennes -in Duitsland- zijn gericht op West Europa, maar ook ver daarbuiten is het signaal vaak prima te ontvangen.”, aldus de radiozender in een persbericht.

 

Radio Mi Amigo International was al enige tijd te horen via diverse frequenties op de korte golf maar niet gedurende de hele dag. De eigen zender maakt het nu mogelijk dat voortaan in het weekend -zowel op zaterdag als op zondag- gedurende de gehele dag gepresenteerde programma’s worden uitgezonden.

 

Iedere werkdag is er bovendien om 14:00 uur het gepresenteerde programma ‘Hello Europe!’, dat om 7 uur ’s avonds wordt herhaald op 3985 kHz (75m band). Op zondagmiddag worden de uren van 12:00 tot 16:00 uur ook gerelayeerd via een extra zender op 7310 kHz (41m band).

 

6085-banner.png

 

Gedurende de maand november zullen de gepresenteerde weekendprogramma’s gelijktijdig ook nog op de oude frequenties 6005 en 7310 kHz te horen zijn om de overgang te vergemakkelijken. Ook in november zal de huidige 1485 AM middengolf zender in Riga (gericht op Scandinavië) meer vermogen krijgen en verhuizen naar een nieuwe golflengte van 1476 AM. Daarop zal naar alle waarschijnlijkheid dagelijks in de avond uren worden uitgezonden, maar het definitieve schema daarvan wordt pas na de testuitzendingen in november vastgesteld.

 

Gisterenavond- zaterdag 29 oktober- was er tussen 20 – 22 uur een speciale, extra krachtige op groot Europa gerichte uitzending op 6120 kHz (met 100 kW via het relay station in Armenië) te horen. In deze special werden alle bijzonderheden en het nieuwe winterschema geïntroduceerd.

 

Radio Mi Amigo International is ook te beluisteren via Internet. Meer informatie via de website van de radiozender.

Via Twitter

 

bannerhomepage.png

Mediamagazine

 

n.v.d.r.

Uiteraard hebben ook wij gisterenavond ook geluisterd via de 6120 kHz met het vrij goedkope Ranex wereldontvangertje (foto hieronder).Pure nostalgie was dat.De ontvangst was meer dan voortreffelijk in Vlaanderen (streek van Aalst).We geven een 4/5 wat de ontvangst betreft.De tussentijdse nostalgische feeding namen we er graag (zelfs met plezier) bij.

 

wereldontvangerjje Ranex.jpg

 

Luisteren via korte golf is voor de radio liefhebber een echte aanrader !

 

tijdsbalkje rood 

00:05 Gepost door Pieter Van Banden in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.