25-10-16

Radio2 West Vlaanderen verhuisd naar het centrum

Radio2 West Vlaanderen verhuisd naar het centrum van Kortrijk

 

De regionale redactie van Radio 2 West-Vlaanderen (Facebook: klik HIER) in Kortrijk gaat verhuizen van de huidige locatie aan de Doorniksesteenweg naar het centrum van de stad. Die beslissing heeft de Raad van bestuur van de VRT -gisteren- op 24 oktober '16  goedgekeurd.

 

4201425817.jpg

 

Radio 2 is voor vier van haar vijf regionale redacties op zoek naar nieuwe locaties die meer zichtbaar zijn voor het publiek, efficiënter zijn in beheer en budget, en die er zich toe lenen om samenwerkingen met partners aan te gaan. Voor Radio 2 West-Vlaanderen diende het voorstel van de stad Kortrijk zich als beste aan: een nieuw onderdeel in het vroegere Conservatoriumgebouw waar ook muziekcentrum Track en concertzaal De Kreun zich bevinden. Radio 2 gaat nu het plan voor de verhuizing van de redactie uitwerken, meer details worden later bekend gemaakt.
 


Jan Knudde (foto hieronder), netmanager Radio 2: “Radio 2 wil meer dan ooit zichtbaar zijn in heel West-Vlaanderen, dicht bij de mensen. Dankzij moderne middelen zullen de Radio 2-reporters zeer mobiel zijn, aanwezig van De Panne tot Knokke, van Brugge over Roeselare tot Menen. Het blijft tegelijkertijd belangrijk om te vertrekken vanuit een goed uitgeruste redactie. Daarvoor zoeken we in elke regio een zeer zichtbare locatie. Voor de redactie van Radio 2 West-Vlaanderen hebben wij die gevonden in het centrum van Kortrijk, vlakbij het station. In het vroegere Conservatoriumgebouw vinden wij bovendien partners met wie wij vlot kunnen samen werken.”

 

Jan Knudde.jpg


 
Vincent Van Quickenborne, burgemeester stad Kortrijk: “De stadscoalitie is tevreden met deze beslissing. Radio 2 en de stad Kortrijk hebben een lange gemeenschappelijke geschiedenis. Ook de toekomst is nu verzekerd want we bouwen het oude conservatorium om tot één nieuwe site met daarin een muziekaanbod voor alle generaties. Deze centrale plaats in de stad brengt muzikanten, muziekliefhebbers, studenten en andere creatieve geesten samen. Het was daar dat recent de fusie tussen het Festival van Vlaanderen Kortrijk en De Kreun tot één nieuwe genre-overschrijdende muziekorganisatie ‘Wilde Westen’ werd beklonken. Al deze elementen tezamen versterken de ambitie van Kortrijk om dé muziekstad van West-Vlaanderen te worden.”

 

1960138580.jpg

VRT Nieuws /Radio2 (Foto's Radio2 W-Vl Jos Gurdebeke)

map-west-vlaanderen_nw.png

Radio 2 West-Vlaanderen kun je beluisteren via 100.1 MHz, via DAB, DVB-T en op de kabel. Ze brengen elke weekdag van 06.00 tot 08.00 uur Start je dag, van 12.00 tot 13.00 uur is er Radio 2 in West-Vlaanderen en van 16.00 tot 18.00 uur krijg je Spits met David. En natuurlijk zorgen ze elke dag voor nieuws uit jouw regio.

Via de 100.1 FM is Radio2 West-Vlaanderen zelfs nog zeer goed te ontvangen in Aalst en omgeving!

 

Lees ook: Achter de schermen bij Radio2 West-Vlaanderen

 

Lees ook: Radio 2 West-Vlaanderen keert terug naar oude stek (De Redactie)

 

Lees ook op deze blog: Radio2 W-VL zette ook zijn deuren open ! (31/3/2014)

Tijdsbalkje rood.gif 

11:30 Gepost door Pieter Van Banden in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.