30-10-16

Radio2:De Pré Historie van vandaag 30 oktober

Radio2:De Pré Historie van morgen 30 oktober

 

 
Vandaag-zondag 30 oktober- brengt Guy je het nieuws én de leukste hits van de laatste week van oktober en de eerste dagen van november 1968 (48 jaar geleden), van de laatste week van oktober en de eerste dagen van november 1978 (38 jaar terug), van de laatste week van oktober en de eerste dagen van november 1988 (28 jaar geleden), en van de laatste week van oktober en de eerste dagen van november 1988 (18 jaar geleden).
 
 

guydepreradio2.jpg

 
Enkele opvallende hits van een 48 jaar geleden waren The Weight van The Band, Jesamine van The Casuals, en Fire van Arthur Brown. Verder hoor je de Amerikaanse president Lyndon B Johnson die de stopzetting van de bombardementen op Noord-Vietnam aankondigde, Armand Pien die een weerbericht van de 15e eeuw bracht (!), de echtgenote van rallyrijder Gilbert Stapelaere over hoe zij de deelname van haar man aan de superrally Londen-Sydney beleefde, James Bond-acteur Sean Connery over politiek, en in het tv-programma Echo probeerde Jan Van Rompaey met een lange ladder op een stadsbus te geraken.  
 
 
Tell Me Your Plans van The Shirts, Laat Me van Ramses Shaffy, en Hot Shot van Karen Young waren enkele van de straffe platen in de laatste week van oktober en de eerste dagen van november 1978. Verder hoor je een telefoongesprek tussen Nobelprijswinnaars voor de vrede Anwar Sadat van Egypte, en de Israëlische premier Begin, de eis om een snelweg aan te leggen in de Westhoek, de Amerikaanse president Jimmy Carter over de snel dalende dollarkoers, en Vlaamse tv-pioniers op bezoek in de oude Studio 6 in het Flageygebouw nav. 25 jaar Vlaamse televisie. 
 
 
Na 11 uur nieuws en hits van de laatste week van oktober en de eerste dagen van november 1988 met minister van binnenlandse zaken Louis Tobback over een oplossing voor de affaire Happart in Voeren, milieuorganisatie Bond Beter Leefmilieu over cadmiumvervuiling in Tienen, één van de krakers van de Bistelcomputer van premier Martens, en Bavo Claes over een Amerikaanse talkshow met neo-nazi’s en kleurlingen die ontaardde in een heus gevecht. Enkele hits van 28 jaar geleden waren: Teardrops van Womack & Womack, Verlangen van Clouseau en Ingeborg, en Stop van Sam Brown. 
 
 
Daarna terug naar de laatste week van oktober en de eerste dagen van november 1998 met de 1000e levertransplantatie in Sint Lucas, een steunactie voor vluchtelingen in ons land, ruimtevaarder John Glenn op 77 jaar opnieuw naar de ruimte, en een zingende treinsteward. Plaatjes die het toen goed deden waren onder meer: Crush van Jennifer Paige, La Tribu De Dana van Manau, en Millennium van Robbie Williams.
 
 

Logo radio2 Nieuw 2015.png

 

De platenspeellijst

 

Fire - ARTHUR BROWN
Help yourself - TOM JONES
My little lady - THE TREMELOES
The weight - THE BAND
In elk hart is een huis - MARVA
On the road again - CANNED HEAT
Jesamine - THE CASUALS
I'm gonna love you too - BLONDIE
Dreadlock holiday - 10 CC
Hot shot - KAREN YOUNG
Laat me - RAMSES SHAFFY
Tell me your plans - THE SHIRTS
It's raining - DARTS
Argentina - CONQUISTADOR
The only way is up - YAZZ & THE PLASTIC POPULATION
Teardrops - WOMACK & WOMACK
A groovy kind of love - PHIL COLLINS
Find my love - FAIRGROUND ATTRACTION
Verlangen - CLOUSEAU & INGEBORG
Stop - SAM BROWN
Simarik - TARKAN
Crush - JENNIFER PAIGE
Wat zie ik je graag - MOZAIEK
La tribu de Dana - MANAU
Life - DES'REE
Hou me vast. - VOLUMIA!
Millenium - ROBBIE WILLIAMS
 

De Pré Historie via Radio 2 elke zondagvoormiddag tussen 10 en 12 !

 

de pre historie.jpg

 

   De website van de Pré Historie

   Net gemist? Geen probleem herbeluister het programma

 

Radio2

Tijdsbalkje rood.gif

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.