01-11-16

NHK World is gestopt met uitzenden in SD-norm

NHK World is gestopt met uitzenden in SD-norm

 

De Japanse omroep NHK World is gestopt met uitzenden in de SD-norm via de belangrijkste Europese satellieten. Op zowel de Astra-1 als de Astra-2 is NHK World enkel nog in HD te bekijken.

 

NHK world.jpg

 

Het SD-signaal op de Astra-1 satelliet is onlangs uitgezet en dat betekent dat enkel nog MPEG-4/HD decoders de signalen van de zender kunnen weergeven. De Japanse omroep is daarmee vrijwel de eerste internationale omroep die deze stap zet.

 

NHK World zendt - zonder HD toevoeging in de zendernaam en logo's - free to air (FTA) uit via de Astra-1 positie op 19,2° Oost en voor het Britse Sky- en Freesat pakket via de Astra-2 op 28,2° Oost. Kabelbedrijven die de zender in SD doorgeven moeten dus het signaal downgraden.

 

Via de satelliet is de Engelstalige Japanse nieuws- en cultuurzender gratis te bekijken. De stap van de Japanse omroep is niet zo vreemd, omdat in Japan HD-uitzendingen al langere tijd de norm zijn. Bovendien is Japan een voorloper met 4K en zelfs met de 8K resolutie. Zo wil de Japanse omroep de eerstvolgende Olympische Spelen als een van de eersten in een 8K-resolutie gaan opnemen.

 

TotaalTV (Jan-Hein Visser)

 

HIER kan je 'live' kijken naar NHK World

 

tijdsbalkje rood

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.