16-10-16

Radio2:De Pré Historie van vandaag 16 oktober

Radio2:De Pré Historie van vandaag 16 oktober

 

Vandaag brengt Guy je het nieuws én de leukste hits van de 3e week van oktober 1969 (47 jaar geleden), van de 3e week van oktober 1979 (37 jaar terug), van de 3e week van oktober 1989 (27 jaar geleden), en van de 3e week van oktober 1999 (17 jaar geleden).
 

guydepreradio2.jpg

 
Enkele opvallende hits van een 47 jaar geleden waren Venus van Shocking Blue, Lay Lady Lay van Bob Dylan, en Pastorale van Liesbeth List en Ramses Shaffy. Verder hoor je de woordvoerder van de Amerikaanse ‘moratorium day’ tegen de oorlog in Vietnam, een reactie op die moratoriumdag door vice-president Spiro Agnew, een plan voor constante bijstand aan de universitaire ziekenhuizen met helikopters in ons land, een betoging voor een universiteit in Limburg, en de Nederlandse politicus Jozef Luns in een grappige stemming tijdens zijn toespraak op de viering van 25 jaar Benelux. 
 
 
Street Life van The Crusaders & Randy Crawford, My Forbidden Lover van Chic, en ’t Winkeltje van Louis Neefs waren enkele van de straffe platen in de 3e week van oktober 1979. Verder hoor je Louis Neefs over zijn ervaringen als kind tijdens WO II, Huub Broers die het als Vlaming zwaar te verduren had in Voeren, gedupeerden van de oplichters van de wasserette-keten Delimat, en een gloednieuwe bejaardenhulplijn in Geel.  
 
 
Na 11 uur nieuws en hits van de 3e week van oktober 1989 met een Vlaamse ooggetuige van de vrij zware aardbeving in San Fransisco en omgeving, commentaar van de gouverneur van Californië na de beving, Jan Dogterom van Greenpeace over de vervuiling van het Scheldewater, en Hugo Claus over ‘zijn’ film Het Sacrament. Enkele hits van 27 jaar geleden waren: Fine Brown Frame van Lou Rawls & Dianne Reeves, Zomer van Ingeborg, en You Keep It All-in van The Beautiful South. 
 
 
Daarna terug naar de 3e week van oktober 1999 met blije medewerkers van Artsen Zonder Grenzen in Brussel nadat hun organisatie de Nobelprijs voor de vrede kreeg, een Gentse politieman schoot een inbreker dood op straat, in ons land werden conservenblikken met vis uit de winkelrekken gehaald omdat er gevaar was voor de volksgezondheid, en vers politicus Jean-Marie De Decker trok de Mechelse SM-)rechter aan als medewerker. Plaatjes die het toen goed deden waren onder meer: Blijf Me Bij van Isabelle A, Sing It Back van Moloko, en I Got A Girl van Lou Bega.
 
 
Tenslotte deelt Guy vrijkaarten uit voor De Pré Historie Live op zaterdag 22 oktober in de feesttent in de Lilse Bergen in het Kempische Lille.
 

Logo radio2 Nieuw 2015.png

 

De platenspeellijst

 

Venus. - SHOCKING BLUE
Les Champs Elysées - JOE DASSIN
A boy named Sue - JOHNNY CASH
Lay lady lay - BOB DYLAN
Pastorale - LIESBETH LIST & RAMSES SHAFFY
Early in the morning - VANITY FARE
Deep water - GRAPEFRUIT
A brand new day - THE WIZ STARS
We don't talk anymore - CLIFF RICHARD
't Winkeltje - LOUIS NEEFS
Street life - THE CRUSADERS & RANDY CRAWFORD
Gangsters - THE SPECIALS
My forbidden lover - CHIC
Arumbai - MASSADA
Lambada - KAOMA
Fine brown frame - LOU RAWLS & DIANNE REEVES
Oye mi canto - GLORIA ESTEFAN
You keep it all in - THE BEAUTIFUL SOUTH
We didn't start the fire - BILLY JOEL
Zomer - INGEBORG
If only I could - SYDNEY YOUNGBLOOD
Man! I feel like a woman! - SHANIA TWAIN
I got a girl - LOU BEGA
When you say nothing at all - RONAN KEATING
You drive me crazy - BRITNEY SPEARS
Bailamos - ENRIQUE IGLESIAS
Sing it back - MOLOKO
 

De Pré Historie via Radio 2 elke zondagvoormiddag tussen 10 en 12 !

 

de pre historie.jpg

 

   De website van de Pré Historie

   Net gemist? Geen probleem herbeluister het programma

 

Radio2

Tijdsbalkje rood.gif

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.