24-01-17

Lokale radio organiseerde nepconcert in Engeland maar...

Lokale radio organiseerde nepconcert in Engeland maar...

 

het is wél al een poosje geleden maar het is toch een niet zo alledaags verhaal.Een luisteraarster uit Engeland was boos op een radiozender vanwege het organiseren van een nepconcert waar uitsluitend overleden artiesten zouden optreden. De vrouw had speciaal een dag vrij genomen en hoopte bij de ingang nog kaartjes te kunnen kopen, maar het concert bleek niet te bestaan.

 

file_138922.jpg

 

Enige weken lang adverteerde de lokale zender Jack FM in Oxford met “Dead Good Live,” waarbij artiesten als Prince, Amy Winehouse, John Lennon, David Bowie, Freddie Mercury en Whitney Houston drie uur lang live te horen zouden zijn.

 

Op de zender waren regelmatig nepinterviews net de artiesten en organisatoren van het concert te horen. Ook was er een speciale website opgezet. Het concert zou tevens live op Jack FM worden uitgezonden.

 

logo.jpg

 

Jack FM wilde met deze actie aandacht krijgen voor een drie uur durende muziekspecial op de zender waarin live optredens van de genoemde artiesten te horen zou zijn. Hierin verklaarde Michael Jackson de afgelopen 7 jaar verkleed als Mickey Mouse te hebben geleefd en Freddie Mercury dat de band Queen haar naam zou wijzigen in “4 Oude rockende dames.”

 

Veruit de meeste luisteraars hadden door dat het om een goede promotiegrap ging van de zender. Toch was er één luisteraar die het nieuws de afgelopen jaren niet zo goed gevolgd had. Een vrouw uit Oxford was naar de concertlocatie afgereisd om tot de conclusie te komen dat er helemaal geen concert was.

 

“Ik had een dag vrij genomen, mij kinderen bij een oppas gebracht en hoopte bij de ingang nog een kaartje te kunnen kopen,” aldus de vrouw. “Bleek dat het concert niet bestond en alle artiesten die op zouden treden al dood zijn. Hoe moest ik dat nou weten?”

 

De boze luisteraar heeft blijkbaar ook een klacht ingediend tegen de zender bij mediawaakhond Ofcom.

 

“Dead Good Live  was gewoon een manier om drie uur live muziek van enkele van de beste artiesten ter wereld te kunnen uitzenden,” zo verklaart Jack FM programmadirecteur Tim Parker. “Jammer dat de vrouw teleurgesteld is, maar wij dachten dat het wel duidelijk was. Kaartjes waren nooit te koop en alle artiesten zijn al overleden.”

 

RadioNL (Martin Slijper)

 

Tijdsbalkje rood.gif

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.