14-10-16

NPO1'De Wereld Draait Door' vanavond met Mies Bouwman

NPO1'De Wereld Draait Door' vanavond met Mies Bouwman

 

'De Wereld Draait Door' maakt vanavond -vrijdag 14 oktober- een speciale uitzending over 65 jaar Nederlandse televisie. Enige gast is de vrouw die aanstaande zondag precies 65 jaar geleden voor het eerst op de nationale tv te zien was: Mies Bouwman.

 

naamloos.png

 

In oktober 1951 was er voor het eerst een Nederlandse tv-uitzending. Sinds die tijd is de naam Mies onlosmakelijk verbonden met de Nederlandse nationale televisiegeschiedenis.

 

file_53819.jpg

 

Met programma’s als “Eén van de acht”, “Mies en Scene” en “Open het Dorp” is Mies Bouwman een belangrijke pionier van de vaderlandse televisie. Samen met Mies blikken Matthijs van Nieuwkerk en Marc-Marie Huijbregts terug op 65 jaar tv in Nederland vanaf 19.00 op NPO1.

 

RadioNL (Martin Slijper)  

 

n.v.d.r.

NPO1 (Nederland 1) is via Telenet, Proximus en TV Vlaanderen ook in Vlaanderen te bekijken.Zelfs FTA via DVB-T als je tenminste woont in een grensstreek met Nederland.

Ik ga er ook van uit dat je via NPO1 Gemist (via internet) het programma ook kan herbekijken.

 

Kom van dat dak af.jpg

 

Voor velen onder ons (de babyboomers...) zal Mies Bouwman wél pure nostalgie zijn.En misschien een blij weerzien...'Olland' was indertijd (in de jaren '60) op VHF kanaal 7 in Vlaanderen te ontvangen (en ik dacht later via UHF kanaal 21), als de antenne tenminste hoog genoeg was! Meestal moest je er ook wat 'sneeuw' bijnemen, alles was nog analoog.Van digitaal was absoluut nog geen sprake.

 

 

Tijdsbalkje rood.gif

00:05 Gepost door Pieter Van Banden in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.