08-10-16

Radio2:De Pré Historie van morgen (9 oktober)

Radio2:De Pré Historie van morgen (9 oktober)

 

Morgen-zondag 9 oktober- brengt Guy je het nieuws én de leukste hits van de 2e week van oktober 1966 (50 jaar geleden), van de 2e week van oktober 1976 (40 jaar terug), van de 2e week van oktober 1986 (30 jaar geleden), en van de 2e week van oktober 1996 (20 jaar geleden). 
 

guydepreradio2.jpg

 
Enkele opvallende hits van een halve eeuw geleden waren Summer In The City van The Lovin’ Spoonful, Eleanor Rigby van The Beatles, en Hanky Panky van Tommy James. Verder hoor je Paul Daels van de Vlaamse Volksbeweging tijdens de studentenmars van Oostenden naar Leuven voor Leuven Vlaams,de allerlaatste wielerwedstrijd op de weg voor Rik Van Looy, de Amerikaanse president Johnson nodigde de Sovjetleiders uit voor gesprekken in de VS, wielrenner Guido Rybrouck won voor de tweede keer Parijs-Tours, en atleet Gaston Roelants over de pré-olympische week in Mexico, 2 jaar voor de Spelen daar. 
 
 
You’ll Never Find Another Love Like Mine van Lou Rawls, Ome Arie door Conny Vandenbos, en Long May You Run van Neil Young, waren enkele van de straffe platen in de 2e week van oktober 1976. Verder hoor je de voorstelling van het verkiezingsprogramma op de Vlaamse tv, Mathilde Schroyens na die gemeenteraadsverkiezingen in Antwerpen, protest tegen de zg. ‘staten-generaal’ van de geneeskunde in ons land, en Bob Woodward, journalist bij The Washington Post die het Watergate-schandaal met president Nixon aan het licht bracht, naar aanleiding van de film All The President’s Men.   
 
 
Na 11 uur nieuws en hits van de 2e week van oktober 1986 met een incident tussen Happart en een Volksunie-militant op de publieke tribune van het parlement waarbij zelfs klappen vielen, premier Martens over het arrest van de Raad van State waardoor Happart niet langer burgemeester van Voeren kon blijven en werd vervangen door de eerste schepen van de gemeente, en acteur Don Johnson van Miami Vice over de muziek die hij maakte. Enkele hits van 30 jaar geleden waren: Heartbeat van Don Johnson, Anne van Herman van Veen, en The Way It Is van Bruce Hornsby & The Range. 
 
 
Daarna terug naar de 2e week van oktober 1996 met betogingen, boze reacties door Paul Marchal, de advocaat van de ouders van enkele slachtoffers én jongeren, plus toespraken in Antwerpen, Brussel en Wallonië tegen het zg. ‘spaghetti-arrest’ van het Hof Van Beroep, waardoor onderzoeksrechter Connerotte van de zaak Dutroux werd gehaald omdat hij met enkele slachtoffers een bord spaghetti had gegeten. Plaatjes die het toen goed deden waren onder meer: A Tatons van Axelle Red, Nobelprijs van Clouseau, en Coco Jambo van Mr. President.
 

Logo radio2 Nieuw 2015.png

 

De platenspeellijst

 

Stop stop stop - THE HOLLIES
Summer in the city - THE LOVIN' SPOONFUL
Little man - SONNY & CHER
Arrivederci Maria - WILL TURA
Hanky Panky - TOMMY JAMES & THE SHONDELLS
Eleanor Rigby - THE BEATLES
Strangers in the night - FRANK SINATRA
Sunshine superman - DONOVAN
Let's stick together - BRYAN FERRY
Heaven must be missing an angel - TAVARES
You'll never find another love like mine - LOU RAWLS
Kiss and say goodbye - THE MANHATTANS
Ome Arie - CONNY VANDENBOS
Long may you run - NEIL YOUNG
Villa Rhides - DREAM EXPRESS ORCHESTRA
Dancing on the ceiling - LIONEL RICHIE
Human - THE HUMAN LEAGUE
Anne - HERMAN VAN VEEN
The way it is - BRUCE HORNSBY & THE RANGE
What's the color of money - HOLLYWOOD BEYOND
Heartbeat - DON JOHNSON
Wannabe - SPICE GIRLS
A tatons - AXELLE RED
Nobelprijs - CLOUSEAU
Coco Jambo - MR. PRESIDENT
Bailando - PARADISIO
How bizarre - OMC
Theme from Mission : Impossible - LARRY MULLEN & ADAM CLAYTON
 

 

De Pré Historie via Radio 2 elke zondagvoormiddag tussen 10 en 12 !

 

de pre historie.jpg

 

   De website van de Pré Historie

   Net gemist? Geen probleem herbeluister het programma

 

Radio2

Tijdsbalkje rood.gif

00:04 Gepost door Pieter Van Banden in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.