24-09-16

Radio2:De Pré Historie van morgen 25 september

Radio2:De Pré Historie van morgen 25 september

 

Morgen -zondag 25 september - brengt Guy je het nieuws én de leukste hits van de 4e week van september 1962 (54 jaar geleden), van de 4e week van september 1972 (44 jaar terug), van de 4e week van september 1982 (34 jaar geleden), en van de 4e week van september 1992 (17 jaar geleden).
 

guydepreradio2.jpg

 
Enkele opvallende hits van 54 jaar geleden waren Things door Bobby Darin, Hey Hey door Will Tura, en Speedy Gonzalez door Pat Boone. Verder hoor je de Italiaanse scheepskapitein die de overlevenden van een vliegtuigcrash oppikte uit zee en ze naar Antwerpen bracht, de belangrijke goal van Jef Jurion waardoor Anderlecht met 1-0 won van Real Madrid, minister Fayat over de besprekingen met Groot-Brittannië over hun toetreding tot de EEG, en de Europese première in Parijs van de oorlogsfilm The Longest Day over D-Day in WO II. 
 
 
Wig Wam Bam van The Sweet, Veronica van Cornelis Vreeswijk, en Lean On Me van Bill Withers waren enkele van de straffe platen in de 4e week van september 1972. Verder hoor je minister Tindemans over uitzonderingen op het verbod op vogelvangst in ons land, de eerste vrouwelijke postbode in Gent, en een schilderijendiefstal in het Limburgse As.   
 
 
Na 11 uur nieuws en hits van de 4e week van september 1982 met de socialistische partijvoorzitter Karel Van Miert over het rapport Blumenthal waarin werd gesteld dat de Zaïrese president Mobutu corrupt was, een schandaal dat aan het licht kwam door het rapport Blumenthal waarbij Belgisch ontwikkelingsgeld voor Zaïre naar de krant ging die de spreekbuis was van Mobutu, en kritiek door een Gentse partij op de gemeentefusie van Gent. Enkele hits van 34 jaar geleden waren: Don’t Go van Yazoo,  Ik Wil Je van Rob de Nijs, en Love Is In Control van Donna Summer. 
 
 
Daarna terug naar de 4e week van september 1992 met reacties van de arbeiders van Boel op het faillissement van de scheepswerf, een blije mijnwerker naar aanleiding van de sluiting van de steenkoolmijn van Zolder, presidentskandidaat Bill Clinton voor een enthousiast publiek, en de wielerronde van de Vlaamse wielerschool. Plaatjes die het toen goed deden waren: Be My Baby van Vanessa Paradis, De Heuveltjes Van Erika door Bart van den Bossche, en Vaya Con Dios met Heading For A Fall.
 

Logo radio2 Nieuw 2015.png

 

De platenspeellijst

 

Do you wanna dance - CLIFF RICHARD
Let me in - THE SENSATIONS
I can't stop loving you - RAY CHARLES
Things - BOBBY DARIN
Hey, hey - WILL TURA
Speedy Gonzales - PAT BOONE
A steel guitar and a glass of wine - PAUL ANKA
Smoke gets in your eyes - BLUE HAZE
Wig wam bam - THE SWEET
You wear it well - ROD STEWART
Veronica - CORNELIS VREESWIJK
You're a lady - PETER SKELLERN
Lean on me - BILL WITHERS
Honky cat - ELTON JOHN
Popcorn - ANARCHIC SYSTEM
Come on Eileen - DEXY'S MIDNIGHT RUNNERS
Don't go - YAZOO
Under the boardwalk - TOM TOM CLUB
Love is in control - DONNA SUMMER
Ik wil je - ROB DE NIJS
It started with a kiss - HOT CHOCOLATE
Be my baby. - VANESSA PARADIS
Achy breaky heart - BILLY RAY CYRUS
De heuveltjes van Erika - BART VAN DEN BOSSCHE
It's my life.. - DR.ALBAN
Heading for a fall - VAYA CON DIOS
I can't keep my hands off you - THE DINKY TOYS
Dur dur d'etre bébé ! - JORDY

 

De Pré Historie via Radio 2 elke zondagvoormiddag tussen 10 en 12 !

 

de pre historie.jpg

 

   De website van de Pré Historie

   Net gemist? Geen probleem herbeluister het programma

 

Radio2

Tijdsbalkje rood.gif

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.