22-09-16

Zwitserland: Digitale radio nu populairder dan FM

Zwitserland: Digitale radio nu populairder dan FM

 

Steeds meer mensen in Zwitserland luisteren digitaal naar de radio. Inmiddels is digitale radio zelfs al populairder dan de vertrouwde FM. Dit blijkt uit onderzoek van werkgroep Digitale Migratie (Digimig), die donderdag bekend zijn gemaakt tijdens de SwissRadioDay.

 

file_9026.jpg

 Van elke 100 minuten die er naar de radio geluisterd worden in Zwitserland vinden er inmiddels al 53 plaats via digitale platformen.

 

Begin 2016 waren dit er nog maar 49 tegenover 45 begin 2015. Van de luisteraars jonger dan 35 luistert zelfs al driekwart digitaal naar de radio.

file_31862.jpg

Thuis en op het werk is digitale radio inmiddels al populairder dan FM. Thuis wordt er veelal via internet naar radio geluisterd, terwijl op het werk juist veel voor DAB+ gekozen wordt. Ook in de auto wordt steeds meer via DAB+ naar de radio geluisterd.

 

In Zwitserland zijn inmiddels al 2,6 miljoen DAB+ontvangers verkocht. 65% Van alle nieuwe auto’s wordt standaard uitgerust met een DAB+radio.

 

Nederland voorbeeldland
Tussen 2020 en 2024 wordt in Zwitserland de FM-band afgeschakeld. Inmiddels is al een grootse reclamecampagne gestart waarbij duidelijk inspiratie is opgedaan in Nederland.

 

 

RadioNL  (Martin Slijper)

Tijdsbalkje rood.gif 

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.