17-09-16

Radio2:De Pré Historie van morgen 18 september

Radio2:De Pré Historie van morgen 18 september

 

Morgen-zondag 18 september- brengt Guy je het nieuws én de leukste hits van de 3e week van september 1969 (47 jaar geleden), van de 3e week van september 1979 (37 jaar terug), van de 3e week van september 1989 (27 jaar geleden), en van de 3e week van september 1999(17 jaar geleden).
 
 

guydepreradio2.jpg

 
Enkele opvallende hits van 47 jaar geleden waren Sugar Sugar van The Archies, The Marrakesh Express van Crosby, Stills & Nash, en Bad Moon Rising van Creedence Clearwater Revival. Verder hoor je dat de toeristische infrastructuur in ons land toen beter kon, bij een val op de pist was de derny-rijder van Eddy Merckx overleden en was Merckx aan zijn hoofd gewond geraakt, de vakbonden bij ons eisten compensaties van de Franse overheid voor het loonverlies dat Belgische grensarbeiders in Frankrijk leden na de devaluatie van de Franse frank, en hoe zat het met het dragen van dassen bij de mannen van toen. 
 
 
 
Can’t Stand Losing You van The Police, After The Love Has Gone van Earth, Wind & Fire, en Give Up Your Guns van The Buoys waren enkele van de straffe platen in de 3e week van september 1979. Verder hoor je een strijdlustige Happart over de terugkeer van Voeren naar Luik op de feestdag van de Franse Gemeenschap in 1979,een betoging van Rijkswachters die hetzelfde loon wilden als de lokale politiemensen, Luc Versteylen die in hongerstaking was voor het behoud van een steeg in Borgerhout, en de voorstelling van de allereerste Postomat in ons land waar je geld kon uithalen.   
 
 
Na 11 uur nieuws en hits van de 3e week van september 1989 met de eerste internetverbinding op een Belgische school in Blankenberge, Kim Basinger vertelde hoe ze in de film Batman was terechtgekomen, en bij de instorting van een Antwerps café vielen 4 doden. Enkele hits van 27 jaar geleden waren: Have I Told You Lately door Van Morrison, Don’t Wanna Lose You van Gloria Estefan en The Best van Tina Turner. 
 
 
Daarna terug naar de 3e week van september 1999 met railellende als gevolg van een staking van treinbestuurders, Gents burgemeester Frank Beke over zijn stad die werd overspoeld door asielzoekers, wijlen Steve Stevaert over de invoering van gratis openbaar vervoer voor 65-plussers, en de bloeiende platen van de Kempense René Pis. Plaatjes die het toen goed deden waren: If You Had My Love van Jennifer Lopez, Summer Son van Texas, en 2 Times door Ann Lee.
 
 
Tenslotte deelt Guy vrijkaarten uit voor De Pré Historie Live op zaterdag 24 september in Geraardsbergen in de vernieuwde zaal De Doos in het Provinciaal Domein De Gavers.
 

platendraaier.gif

 

De platenspeellijst

 

Sugar sugar - THE ARCHIES
Bad moon rising - CREEDENCE CLEARWATER REVIVAL
The Marrakesh Express - CROSBY, STILLS & NASH
Hetgeen je niet krijgen kan - WILL TURA
It mek - DESMOND DEKKER
Honky tonk women - THE ROLLING STONES
Viva Bobby Joe - THE EQUALS
In the year 2525 - ZAGER & EVANS
This is my life - SHIRLEY BASSEY
Can't stand losing you - THE POLICE
After the love has gone - EARTH WIND & FIRE
Martine - LOUIS NEEFS
Give up your guns - THE BUOYS
Gloria - UMBERTO TOZZI
The Deer Hunter Theme - THE SHADOWS
Cherish.. - MADONNA
California blue - ROY ORBISON
Dansen - CLOUSEAU
Have I told you lately - VAN MORRISON
Don't wanna lose you - GLORIA ESTEFAN
The best - TINA TURNER
Mambo number 5 - LOU BEGA
Genie in a bottle - CHRISTINA AGUILERA
2 Times - ANN LEE
Heyah mama - K3
If you had my love - JENNIFER LOPEZ
Summer son - TEXAS
Blue (Da ba dee) - EIFFEL 65

 

De Pré Historie via Radio 2 elke zondagvoormiddag tussen 10 en 12 !

 

de pre historie.jpg

 

   De website van de Pré Historie

   Net gemist? Geen probleem herbeluister het programma

 

Radio2

Tijdsbalkje rood.gif

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.