21-02-17

Sleutelroman over ondergang zeezenders door Rob Wilson

Sleutelroman over ondergang zeezenders door Rob Wilson

 

In de jaren 70 luisterden miljoenen mensen naar piratenzenders als Radio Veronica en Radio Noordzee in Vlaanderen en in Nederland. Rob Wilson, werkzaam bij RTV Utrecht schreef een prachtig boek over deze tijd. 'De mediamaker' is een sleutelroman, een liefdesverhaal en een thriller inéén. Een boek dat de nostalgie opwekt naar radioromantiek die voorbij is, maar in de herinnering nog voortleeft.

 

file_237146.jpg

 

 Het verhaal gaat over de fictieve zeezenders Radio Poseidon en Radio 186. Het verhaal speelt zich af in 1974.

 

'De mediamaker' speelt zich af in die periode, toen de piraten werkelijk geen zee te hoog ging om hun zender, legaal of illegaal, in de lucht te houden.

 

Advocaat Pieter van Geel en directeur Monique Kleijn van Radio Poseidon nemen het op tegen de Staat der Nederlanden die Poseidon wil verbieden. Een maas in het Verdrag van Straatsburg nekt de minister van CRM. Het Nederlandse radiolandschap gaat er heel anders uitzien...

 

Het boek is geschreven door Rob Wilson, jarenlang zendermanager bij RTV Utrecht. Door zijn huidige managementfunctie bij de regionale publieke omroep uit Utrecht is Rob Wilson door tijdgebrek af en toe nog te horen op de regionale omroep uit Utrecht.

 

Bol.com

 

RadioNL (Martin Slijper)

Tijdsbalkje rood.gif 

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.