09-09-16

Ferry Maat's Soulshow vanaf vanavond live via internet!

Ferry Maat's Soulshow vanaf vanavond live via internet!

 

De Soulshow is sinds een jaar alleen via internet te beluisteren. Tot op heden waren alleen oude herhalingen te horen. Maar Ferry Maat wil de draad weer oppakken. Vanaf vrijdag komt het legendarische radioprogramma weer terug. Ferry Maat zal weer live via zijn eigen radiostation een wekelijks programma uitzenden.

 

file_26891.jpg

 

Op vrijdagavond tussen 20.00 en 22.00 (vanavond dus) is de eerste live-Soulshow te horen tussen 20 en 23 uur met Ferry Maat. Guyon da Silva Solis is wederom te gast bij de deejay.

 

Komende zondag van 20.00 tot 22.00 is een herhaling van deze Soulshow te horen met classics, nieuwe tracks en BVD- mixen.

Programmering? klik HIER

Ferry Maat: "Ik ga 't rustig opbouwen en zie wel wat er op mijn pad komt. Het is te gek om radio vanuit je eigen "home-studio" te maken. Ik kan bijvoorbeeld zomaar even een uurtje live gaan wanneer ik er zin in heb.".

 

logo.png

 

Ferry Maat’s Soulshow


De Soulshow is een Nederlands radioprogramma dat diskjockey Ferry Maat in 1973 begon op de zeezender Radio Noordzee Internationaal. Hij kwam op het idee om op de zondagmiddag soulmuziek te gaan draaien toen er een gat in de programmering van Noordzee kwam. Het was muziek die niet veel op de radio gedraaid werd maar die je wel in de discotheek hoorde.

 

Na het stoppen van de zeezenders ging Ferry Maat verder bij de Tros. Met name in de jaren tachtig werd het echte mixen en verantwoord doorstarten van platen een hype. Een nieuw item werd geboren: de Bond van Doorstarters (BVD).

 

In 1988 stopte de Soulshow na 14 jaar bij Radio 3. Ferry Maat werd toen programmadirecteur en deejay bij de nieuwe commerciële zender Radio 10. De Soulshow verhuisde mee en werd op de woensdagavond uitgezonden. In 1990 keerde Maat terug naar de Tros waar hij hoofd van zowel Radio 2 als Radio 3 werd. Dat betekende het tijdelijke einde van de Soulshow.

 

In 1992 kwam de Soulshow weer even terug op Hitradio, het station dat binnen korte tijd van naam veranderde in Radio 538. In 2003 ging Radio Veronica het programma uitzenden. In februari 2006 ontving Ferry Maat de Gouden Harp.

 

Ferry Maat wilde heel graag via de kabel of de digitale ether (DAB+) gaan uitzenden, maar dit is niet gelukt. Ook een samenwerking met de publieke themazender NPO Soul and Jazz en Radio 6 lukte niet.

 

Daarom zijn de oude Soulshows na een lange stilte sinds juni 2015 alleen via internet te horen op zijn eigen non-stop radiostation.

 

 

- Zie ook: Ferry Maat start internetstation Soulshow Radio

- Soulshow (luister meteen !)

 

file_137395.jpg

RadioNL  (Martin Slijper)

 

De radiozender is online te beluisteren via: http://www.soulshow.nl/ of rechtstreeks via: http://icecast-soulshow.cdp.triple-it.nl/soulshow_128.mp3... 

 

Audio: Media-geschiedenis: De Soulshow van Ferry Maat (via Medialand / Studio Alphen)

 

Lees ook op deze blog:   De Sunday Soulshow jingle (14/3/2015)

Lees ook op deze blog:  Ferry Maat volop bezig met Soulshow radio (9/4/2015)

Lees ook op deze blog:  ‘Ferry Maat vandaag 65 zijn ' Jinglemaker ’ is uit ! (16/1/2012)

Lees ook op deze blog:  De Soulshow van Ferry Maat komt terug ! (15/4/2011)

Lees ook op deze blog:  Ferry Maat zijn laatste Soulshow van 13 december 2008 ! (6/2/2009)

Lees ook op deze blog:  Soulshow: einde van een stuk radiohistorie (15/10/2008)

Tijdsbalkje rood.gif

16:37 Gepost door Pieter Van Banden in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.