14-09-16

Satelliet:Vluchtelingen zender H2D (Duitsland)via Astra 1 (19,2° Oost)

Satelliet:Vluchtelingen zender H2D (Duitsland)via Astra 1 (19,2° Oost)

 

Vluchtelingenzender H2D is begonnen met haar uitzendingen op de Astra 1 (19,2° Oost) satelliet. Dit kanaal zendt vanuit Duitsland en richt zich op asielzoekers. SES en Unitymedia maken dit mede mogelijk.

 

h2d.jpgH2D, wat staat voor Handshake 2 Deutschland, heeft als doel vluchtelingen die op langere termijn in Duitsland kunnen blijven te voorzien van informatie op gebied van de maatschappij en levensstijl. Naast nieuws worden ook evenementen besproken en educatieve films gebracht. Het HD2 platform wil vluchtelingen helpen beter door het dagelijkse leven te navigeren en de Duitse taal te leren. Naast programma's in de Duitse taal wordt ook in het Engels en in het Arabisch en zelfs Dari-Perzisch gewerkt. De zender begint met een loop van educatieve films die nieuwkomers bekend moeten maken met de aspecten van het leven in Duitsland. Later volgen ook interviews met gasten en taallessen en H2D wil statushouders ook actief gaan begeleiden in het vinden van werk.

 

ACDE1AE.jpg

 

Via de Astra 1 (19,2° Oost) is op de frequentie 11.421 GHz.(H) met SYM: 22000 en FEC 5/6 de TV-zender H2D sedert 6 september j.l. te bekijken. Het kanaal is ongecodeerd (FTA dus) via de satelliet te zien en via de Duitse kabel in elk geval ook bij het Ziggo-zusterbedrijf Unitymedia.

 

H2D TV is een niet-commercieel project dat zonder de bijdragen van SES Astra en Unitymedia niet mogelijk was. De mediabedrijven High View en Apfel TV Kontor werkten ook samen met de Franse internationale nieuwszender France 24 en met Euronews. Met de website www.h-2-d.de vormt H2D een multimediaplatform. H2D biedt naast mobiele apps ook aangepaste video content die via Wi-Fi kan worden verspreid in de opvangcentra. Op die manier wil H2D zowel de asielzoekers als medewerkers in de asielcentra van alle essentiële informatie voorzien.

 

Lees ook: Vluchtelingenzender H2D begint binnenkort op satelliet (17/2/2016)

 

TotaalTV  (Jan-Hein Visser)

 

Tijdsbalkje rood.gif

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.