28-08-16

Grand Prix Radio via FM in en rond Spa

Grand Prix Radio via FM in en rond Spa

 

De Nederlandse online radiozender Grand Prix Radio is tijdens het Formule 1-weekend van de Grand Prix in België ook in de ether te ontvangen rond het circuit. Dit bericht de radiozender op haar website.

 

file_36310.jpg

 

Veel Nederlanders trekken dit weekeinde richting Spa-Francorchamps om Max Verstappen te steunen tijdens zijn race.(Maar heel waarschijnlijk zullen ook wel veel Vlaamse autosportliefhebbers richting Spa gaan).

 

De verwachting is dat ongeveer 60.000 Nederlanders richting de Ardennen zijn vertrokken om daar de race live mee te maken. Om al deze Nederlanders (maar waarschijnlijk ook wel heel wat Vlamingen!) van informatie te voorzien heeft Grand Prix Radio de beschikking gekregen over een FM-zender op 100.0 Mhz tijdens dit race-weekend. Het is voor het eerst dat een Nederlandse radiozender in het buitenland tijdens een Formule 1-raceweekend live mag uitzenden op een FM-frequentie.

 

De zender vanuit Spa is sinds afgelopen donderdagavond in de lucht gegaan waarbij de antennemast op het Formule 1 TV-compound is opgebouwd. Vandaag- zondag- zal tijdens de Grand Prix live het commentaar van Olav Mol te horen zijn, net zoals bij de andere Grand Prixs in samenwerking met Ziggo Sport, de Nederlandse Formule 1 tv-licentiehouder.

 

Olav Mol van Grand Prix Radio: “Het was nogal wat werk om de benodigde vergunningen en toestemmingen te krijgen. Maar het is gelukt! Dus iedereen moet vooral lekker een FM-radio meenemen naar Spa dit weekend, zo blijf je van alles op de hoogte. Dit is uniek. Onze dj-verslaggever Lucas Degen gaat de Nederlandse fans op de tribunes, langs het circuit en op de campings voor de Grand Prix Radio microfoon halen. Ook de nachtprogramma’s van Lucas zullen vanaf de Verstappen-camping, die aan het circuit ligt, komen”.

Grand Prix is natuurlijk ook te ontvangen via het Internet.

 

Mediamagazine.nl

 

Tijdsbalkje rood.gif

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.