29-08-16

Qmusic klinkt vanaf vandaag iets anders

Qmusic klinkt vanaf vandaag iets anders

 

Op Qmusic gaat vanaf vandaag-maandag 29 augustus- tussen 9 en 12 uur het nieuwe programma ‘You make us play’ van start. Opvallend daarbij is dat daar geen dj’s aan te pas komen. “Luisteraars kunnen ook zelf de muziek bepalen”, zei Iwan Reuwekamp, programmadirecteur radio, op de voorstelling van het najaar van Medialaan. “Elke week staat daarbij een ander beroep centraal dat de nummers kan kiezen, bijvoorbeeld verpleegsters of brandweerlui.”

Het nieuwe programma is gebaseerd op onderzoek dat uitwijst dat mensen tijdens hun werk liever geen afleiding willen en liever gewoon muziek luisteren, zegt Reuwekamp. “In Nederland is er bijvoorbeeld ook een zender die enkel muziek speelt en die scoort goed. Maar bij ons kunnen luisteraars de muziek zelf kiezen, wat het interactiever maakt”, zegt hij. “Via jingles zal worden duidelijk gemaakt in teken van welk beroep de uitzending staat, maar het doel is dat het programma ook de digitale weg zal vinden.”

 

16x9_Geluid.png

 

Nog een nieuwigheid op Qmusic is de terugkeer van “Het geluid”, een spel waarbij luisteraars voor een geldprijs moeten raden welk geluid er wordt afgespeeld. Anders is wel dat luisteraars nu zelf ook fragmenten kunnen insturen. Als niemand het juiste antwoord raadt, gaat de 20.000 euro naar diegene die het geluid heeft ingestuurd.

 

160817_schema.png

160817_qmusicnajaar-header2.jpg

 

HBVL

Tijdsbalkje rood.gif 

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.