06-10-16

Satelliet:Servus HD gaat en Sky Sport HD komt !

Satelliet:Servus HD gaat en Sky Sport HD komt !

 

De satellietkijker verliest eind dit jaar een FTA HD kanaal op de Astra 1 satelliet, maar krijgt er wel een andere voor terug. Servus TV HD blijft uiteindelijk alleen voor Oostenrijk uitzenden en die versie is gecodeerd. Maar Sky Sport News uit Duitsland wordt toekomstig een free to air kanaal.

 

SkySportNews.jpg

 

Servus TV is door eigenaar Red Bull al eerder bijna uit de lucht gehaald. De zender wilde recent helemaal stoppen omdat deze veel kost en ook alleen maar een kostenpost is. Na veel heibel daarover besloot men de zender in de lucht te houden maar naar nu blijkt alleen voor Oostenrijk, waar de zender oorspronkelijk ook vandaan komt. De versie voor Oostenrijk blijft, maar deze is sinds kort al gecodeerd vanwege exclusieve sportrechten voor Oostenrijks grondgebied. Wanneer eind dit jaar de Duitse versie stopt, ervanuitgaande dat de Oostenrijkse versie gecodeerd blijft, is deze niet meer te bekijken. Toch wordt het verlies meteen goedgemaakt met een ander interessant HD-kanaal.

 

Recent is namelijk ook duidelijk geworden dat Sky Sport News HD vanaf 2017 een free to air zender wordt. In de zender is door Sky Deutschland veel geïnvesteerd. De motivatie om deze free to air te maken vanaf 2017 is vooral dat deze dan de kijker moet binnenlokken naar het betaalaanbod van Sky waar alle wedstrijden volledig op te zien zijn.

 

Satellite Magazine  (Jan-Hein Visser)

 

tijdsbalkje rood 

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.