23-08-16

Q2:Reisprogramma "Peking Express" komt terug

Q2:Reisprogramma "Peking Express" komt terug

 

Reisprogramma "Peking Express" maakt na 8 jaar een comeback op de Vlaamse televisie. Het wordt de eerste Vlaamse productie op Q2, het vernieuwde 2BE. Dit najaar vinden de opnames plaats in Azië.

4238191023.jpg

"Peking Express" was als Vlaams televisieformat van Ludo Poppe van bij de start in 2004 een schot in de roos op het toenmalige VT4. Er werden zes seizoenen gemaakt, telkens samen met Nederland, om het prijskaartje te drukken. Het Vlaamse gezicht van het programma was Roos Van Acker.

 

In 2008 trok VT4 er na 6 seizoenen de stekker uit. In Nederland werd nog een laatste reeks gemaakt in 2012. Nu maakt het programma zijn comeback in Vlaanderen op Q2, het kleine broertje van VTM. Het concept van "Peking Express" blijft onveranderd: met 1 euro per dag racen verschillende duo's al liftend dwars door verschillende landen naar de eindbestemming. De deelnemers zijn volledig afhankelijk van elkaar en de lokale bevolking. Wie als eerste aankomt op de finaleplek wint een mooie geldprijs.

 

Welke landen de nieuwe Peking Express aandoet, is nog niet bekend. Wel is zeker dat het programma wordt opgenomen in Azië, in de maanden oktober en november. Duo's ouder dan 18 jaar die zin hebben in een avontuurlijke reis, kunnen zich vanaf maandag inschrijven.

 

"Peking Express" is niet het eerste oude programma dat vanonder het stof wordt gehaald. Eerder dit jaar scoorde Vier met de comeback van "De Mol". Op Vijf deed "Temptation Island" veel harten weer sneller slaan. Sedert begin deze maand pakt Vier opnieuw uit met een televisieklassieker. Gert Verhulst presenteert namelijk opnieuw "Zeg eens euh!, een programma waarvan hij in de jaren 90 al de gastheer was op het toenmalige TV1. Ook de "moeder aller panelshows" keert volgend jaar terug op de Vlaamse televisie. "De drie wijzen" anno 2017 zal gepresenteerd worden door Kobe Ilsen.

 

De Redactie

 

tijdsbalkje rood 

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.