11-09-16

BVN (TV) al een tijdje met nieuwe strategie

BVN (TV) al een tijdje met nieuwe strategie

 

BVN gaat met de tijd mee. De zender was tot voor kort alleen via de satelliet in de gehele wereld te bekijken. Nu heeft de zender een volwaardige OTT-strategie ingezet.

 

images.png

BVN is de afkorting van Beste van Vlaanderen en Nederland. Op de tv-zender zijn eigen programma’s van de Nederlandse publieke omroep NPO en de Vlaamse publieke omroep VRT te bekijken. Tevens zijn belangrijke gebeurtenissen live en zonder tijdsverschil op BVN te volgen van beide zenders.

 

Al vele jaren is BVN vrijwel wereldwijd ongecodeerd via diverse satellieten te bekijken. Sinds begint dit jaar is het ook mogelijk om buiten Nederland via internet naar de tv-zender te kijken.

 

Het bekijken van programma’s van BVN kon in eerste instantie alleen via de internetsite van de zender. Dat is nu ook mogelijk via een app voor mobiele apparaten.

 

BVN heeft hiervoor twee verschillende versies gemaakt: één voor de smartphone en een ander voor de tablet. Onlangs heeft BVN de apps voor mobiele apparaten verbeterd waardoor de gebruikerservaring geoptimaliseerd is. Op deze manier wordt de volledige OTT-weg bewandeld. Het onderhouden van een OTT-platform is voor zenders als BVN goedkoper dan de vrijwel wereldwijde distributie via satellieten. OTT is een belangrijke distributievorm voor BVN geworden omdat op steeds meer vakantieresorts de beschikking over gratis openbaar Wifi is. Nederlanders en Vlamingen die in het buitenland wonen en werken hebben overwegend ook toegang tot al dan niet draadloos internet. Ondanks dat BVN de OTT-weg bewandelt, zijn er geen plannen om met satellietdistributie te stoppen.

BVN-wereldwijd-nu-ook-via-internet-te-zien-Floortje-Dessing.jpg

                                                   Foto:.nederland.broadbandtvnews.com

TotaalTV  (Jarco Kriek)

n.v.d.r.

BVN-TV is in vrij veel hotels en campings wereldwijd te bekijken via hun intern kabelsysteem.Op veel locaties in het buitenland is er nogal eens gratis internet voorzien maar de kwaliteit ervan is meestal niet geschikt toch om van 'degelijk' te spreken (zeker niet om videostreams in goeie kwaliteit te bekijken).Eigen data is (meestal nogal) duur...en zelfs internet kopen (in vakantiedorpen/campings) voor een paar dagen kan duur uitvallen, en kwalitatief is het meestal ook niet alles!

Satelliet is en blijft volgens mijn bescheiden mening de beste en goedkoopste oplossing. Via internet wél modern maar...

dyn002_original_400_206_pjpeg__18932e4ec577a8491a573e1dd5e43068_2.jpg

tijdsbalkje rood 

00:01 Gepost door Pieter Van Banden in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.