11-08-16

Op bezoek bij Radio 2 'De Zomercollectie' met Peter Verhulst in Oostende

Op bezoek bij Radio 2 'De Zomercollectie' met Peter Verhulst in Oostende

Vanuit het Rio House in Oostende !

logo Radio 2 hip.gif

Maandag 8 augustus j.l. het weer zag er goed uit (veel beter als dat men had voorspeld,zeker aan de Belgische kust) en wij trokken er op uit.Richting Oostende met de trein en meteen ook naar de tijdelijke radiostudio van Radio2.

 

Om de Olympische Spelen van Rio ook in België tastbaar te maken, opende het BOIC in Oostende trouwens een echt Rio House, dé place to be om Team Belgium in Brazilië aan te moedigen. 

 

En wij, wij gingen Peter Verhulst eens aanmoedigen want zelf presenteert hij aldaar live zijn zomerse dagelijkse 'Zomercollectie' tussen 13 en 16 uur van maandag tot en met zaterdag tussen de vele zandkorrels door en dat tot en met 21 augustus.

 

Al zou je het programma ook gerust de 'Strandcollectie' kunnen noemen...want Peter Verhulst staat (bijna) letterlijk met de voeten in het zand.'Brandend zand' zou Anneke Grönloh (kunnen) zingen.

 

De Strandcollectie met Peter Verhulst.png

 

Ballonnen opblazen om uit te delen aan de Radio2 stand was er voor hem niet bij.Wél in de voormiddag de voorbereidingen van zijn namiddag programma waarmaken.Tussendoor maakte hij welliswaar ook wat tijd vrij om buiten een kort luchtje te scheppen (het was vrij warm) en een praatje te slaan met wat bezoekers, zeg maar zijn fans.Doet altijd deugd zei hij mij achteraf.Bovendien gaat hem dat nog goed af ook!

 

Eens wat anders dan dagelijks op de derde verdieping te presenteren op de Reyerslaan toch...en véél gezonder ook.'De zeelucht zal hem (en zijn collega's) goed doen' moeten ze gedacht hebben in dat ander bureau daar in Schaarbeek.Beter dan in Brussel het raam van de studio op een kiertje te zetten stuurden ze de ploeg naar Oostende aan zee.Tja Rio is wat ver...en in tijden van besparingen...De koningin der badsteden is ook dichter bij huis...

 

DSCN6191.jpg

Rio (vanuit Oostende) zendt zijn stralen door...

Radio 2 in het Rio House - Oostende

 

Hieronder ziet u een beeldverslagje uiteraard met wat foto's.Deze laatsten kan je trouwens in groter formaat bekijken door er effen op te (muis) klikken.

 

DSCN6151.jpg

Het Rio dorp rond het middaguur met nog wat (witte) wolkjes

DSCN6152.jpg

Druk, druk in de weer, zo kennen we Peter Verhulst het beste.Geen inspanning is hem te veel...de Zomercollectie moet als een (zand) treintje lopen straks.

DSCN6154.jpg

Verdekken,godommen toch...hoe was dat nu weer?Concentratie aan 100% ! En euh...dat gele armbandje dient niet voor wat u misschien meent te denken...verre van.

DSCN6155.jpg

Van hieruit vertrekt de 'live' Zomercollectie (én de andere programma's vanuit Oostende) naar de Reyerslaan alwaar het op antenne geplaatst wordt.

DSCN6156.jpg

Zo ziet de tijdelijke studio er uit.De fles Spa bruis...staat al klaar voor Peter Verhulst.

DSCN6157.jpg

In principe de eenvoudigheid zelve als alles tenminste goed gaat

DSCN6159.jpg

Peter Verhulst legt het uit aan radio-collega Wim Oosterlinck van Qmusic

DSCN6160.jpg

Wim Oosterlinck (Qmusic) bracht ook een bezoekje aan Peter Verhulst

DSCN6161.jpg

Met zicht vanuit het raam van de tijdelijke Radio 2 studio...

Pieter Van Banden (radio PROS,Wim Oosterlinck (Qmusic) en Peter Verhulst radio2.jpg

Het trio Pieter Van Banden (lokale radio PROS),Wim Oosterlinck (Qmusic) en Peter Verhulst (Radio 2) broederlijk naast mekaar aan de Info stand.

DSCN6163.jpg

Tja...heel veel plaats is er wel niet.Gelukkig is er geen plaats voorzien om te dansen!

DSCN6164.jpg

Bij het binnenkomen van het Rio dorp herken je meteen de Radio 2 tijdelijke strandstudio.

DSCN6165.jpg

De Radio 2 strandstudio vanop de dijk in Oostende.Op dat moment was in Middelkerke 'Plage Préferée' op antenne met Kim Debrie tussen 9 en 12 u dagelijks van maandag tot en met vrijdag en dat heel de zomer lang.Tussendoor welliswaar vanop een andere locatie.

DSCN6188.jpg

De Radio 2 Info stand in het Rio dorp

DSCN6189.jpg

Achter de glazen vensters ziet u de radiomakers hun dagelijkse werk verrichten

DSCN6190.jpg

Straalverbinding vanop het strand van Oostende...naar Brussel via draadloos internet en glasvezelkabel.

DSCN6192.jpg

Het grote scherm in het Rio dorp geeft de aanwezigen meteen ook de beelden van de VRT televisie.Niet alleen dus geplaatst voor de radiomakers die er (ook) rechtstreeks zicht op hebben vanuit hun studio.

DSCN6193.jpg

DSCN6194.jpg

Na 16 uur (!), De Zomercollectie zit er op voor vandaag en tijd voor enige ontspanning want in de tijdelijke radiostudio was het vrij warm...véél zon en warmte in en rond het Rio dorp dus.Een smakelijke verfrissing MOET kunnen na het radiowerk.De droge zandkorrels eens doorspoelen.'t Was trouwens al een tijdje geleden dat ik Peter live aan het werk zag en daar werd natuurlijk eentje op geklonken (en uitgedronken natuurlijk)tijdens onze babbel!Vroeger zagen we mekaar wel veel meer maar dan in de Reyerslaan ten tijde van De Topcollectie én het item 'De Zoekplaat'.

 

Wat info...

riohouse_maquette.png

 

Olympisch dorp

 

Een deel van het strand, ter hoogte van Kursaal Westhelling, wordt van 5 tot en met 21 augustus 2016 volledig omgetoverd tot een Olympisch Dorp. Een plek waar de fans, federaties, clubs en sympathisanten kunnen samenkomen om het Team Belgium in Rio de Janeiro een hart onder de riem te steken.
 
 
Met de voetjes in het zand enkele wedstrijden meepikken. Zelf sportief bezig zijn op het strand, een cocktail drinken in een Braziliaanse setting, … Oostende wordt de lijm tussen de fans vanuit alle uithoeken van het land. 
 
 

riohouse_strand.jpg

 
Radio2 Live
 
Sedert zaterdag 6 augustus en dat tot en met zaterdag 20 augustus zendt Radio 2 live uit vanuit het Rio House in Oostende.
 
 
Elke dag behalve op zondag, zenden ze de volgende programma's uit: 
 

peter verhulst de zomercollectie.png

Welke song roept bij jou het ultieme vakantiegevoel op ? Met welk nummer lig je 't liefst in je strandstoel ? Wat mag er altijd spelen in de beach bar ? Kies je favoriete zomerplaat via de Strandcollectie en zij spelen 'm. Elke dag, van maandag tot en met zaterdag, in de Zomercollectie.

david vanooteghem spits van david.jpg

dirk ghijs de week van ghijs.jpg

 
 
Allen welkom!

Radio2

Logo radio2 Nieuw 2015.png

Tijdsbalkje rood.gif

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.