05-08-16

VRT:Verslaggeving Olympische spelen

VRT:Verslaggeving Olympische spelen

 

Vandaag gaan in het legendarische Maracanã-stadion in Rio de Janeiro de 31e Olympische Spelen van start. Ondanks het tijdsverschil van vijf uur brengt de VRT de komende weken verslag uit van het grootste sportevenement ter wereld via Eén, Canvas, Radio 1 en sporza.be.

 

olympisch.png

 

Het olympisch aanbod bij Sporza op Eén en Canvas loopt bijna de klok rond. De Spelen gaan officieel van start in de nacht van vrijdag op zaterdag. De openingsceremonie wordt van 0.55 uur tot 4 uur uitgezonden op Eén, met commentaar van sportjournalisten Inge Van Meensel en Christophe Vandegoor. Zondagochtend wordt de intrede van de olympische vlam en de duizenden atleten vanaf 9.30 uur opnieuw uitgezonden.

 

In de loop van zaterdagnamiddag starten de eerste competities. Vanaf 13.40 uur start de uitzending. In het openingsweekend komen er verschillende landgenoten in actie, onder meer in de wegrit in het wielrennen bij de mannen en de vrouwen. Ook onze judoka’s, zwemmers, tennissers, turners en hockeymannen beginnen meteen aan hun competitie.

 

Vast stramien

 

Verder volgen alle uitzendingen van "Sporza Rio 2016" een vast stramien. Het programma loopt doorlopend van 14 uur tot 5 uur 's morgens, met het accent op live-wedstrijden en lange samenvattingen, de Belgen en de grote olympische sporten.

 

De presentatie is in handen van volgend trio, telkens op vaste tijdstippen:

 

  • 14-19 uur: op Eén met Frank Raes
  • 19-23 uur: op Canvas met Catherine Van Eylen
  • 23.20 uur - 5 uur: op Eén met Aster Nzeyimana
  • 6-12.30 uur: korte verslagen van wat er afgelopen nacht in Rio is gebeurd, in lusvorm (zonder presentator)

Verder heeft Sporza een eigen commentatorenteam ter plaatse. Welke sport wanneer wordt uitgezonden, hangt onder meer af van het aanbod van de dag en de evolutie van de competities. Last minute-informatie hierover is beschikbaar op de website van Sporza. Er is ook een Olympische app, zowel voor Android als iOS.

 

vrt logo.jpg

Nieuws

 

Ook in de journaals is er uitgebreid aandacht voor olympisch nieuws. "Het journaal" krijgt een extra uitgebreid sporthoofdstuk, 's middags met Frank Raes en in de avondjournaals met Karl Vannieuwkerke. Gedurende een halfuur krijgt de kijker een samenvatting van de afgelopen 24 uur op de Spelen. Voor het algemene nieuws uit Brazilië is journalist Steven Decraene ter plaatse.

 

Ook op Radio 1 krijgen de Spelen aandacht in "De olympische ochtend". De dagelijkse actua-afspraak tussen 6 en 9 uur ’s morgens krijgt een extra olympische kleur, ook in het weekend. "De wereld vandaag" brengt tussen 16 en 19 uur een overzicht van wat er die dag al gebeurd is in Rio, en wat er nog op het programma staat. Reporter Xavier Taveirne is ter plaatse voor maatschappelijk nieuws uit Brazilië.

 

De Redactie

 

Download de Rio 2016-app en volg alle live-actie op de voet

 

Speciaal voor de Olympische Spelen lanceert Sporza een Rio 2016-app. Daarmee zit u van nu tot 21 augustus op de eerste rij voor alle actie in Brazilië. Ook wedstrijden die niet op tv komen, zie je er. Maar minstens even belangrijk: 's ochtends bij het opstaan kunt u er meteen terecht voor de samenvattingen van de nacht.

 

1057155513.jpg

 

Tot 30 simultane livestreams

Om u nog beter op uw wenken te bedienen lanceert Sporza een Rio 2016-app. Daarin kunt u kijken naar alle wedstrijden die in beeld gebracht worden op de Olympische Spelen. Zo zijn er tot meer dan 30 simultane livestreams.

Naast de vele videofragmenten - met 's ochtends de samenvattingen van de nacht - en livestreams vindt u er ook het programma.

U bent meteen mee met de recente actie met het 'kort nieuws'.

Waar te downloaden?

Download voor iPhone en iPad: https://itunes.apple.com/be/app/sporza-rio-2016/id1124365...

Download voor Android-toestellen: https://play.google.com/store/apps/details?id=be.vrt.mobi...

 

De Redactie

 

tijdsbalkje rood 

00:02 Gepost door Pieter Van Banden in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.