26-08-16

DAB+: Schwarzwaldradio gaat landelijk in Duitsland

DAB+: Schwarzwaldradio gaat landelijk in Duitsland

 

Het aanbod via DAB+ in Duitsland wordt volgende maand verder uitgebreid. Per 1 september gaat Schwarzwaldradio landelijk uitzenden via digitale etherradio. De classic hitszender heeft hiervoor een overeenkomst gesloten met zenderexploitant Media Broadcast.

 

file_10401.jpg

 

 Schwarzwaldradio gaat uitzenden via het landelijke DAB+net op kanaal 5C. Hierop zenden momenteel onder meer Deutschlandfunk, Klassik radio, Radio BOB, Sunshine Live, Energy en Absolut Relax uit.

 

Recent kreeg Schlagerparadies te horen dat het de komende jaren kan blijven uitzenden via DAB+. Daarnaast kreeg zenderexploitant Media Broadcast ook capaciteit op het landelijke DAB+net toegewezen.

 

Media Broadcast gaat de toegewezen capaciteit verhuren aan Schwarzwaldradio. Het radiostation uit Baden-Württemberg deed eerder al mee aan een verdeling van capaciteit op het landelijke DAB+net, maar viel buiten de boot. Door de overeenkomst met Media Broadcast kan het station toch haar landelijke ambities waarmaken.

 

Classic hits & Super Oldies voor het Zwarte Woud


Schwarzwaldradio richt zich met haar programma in eerste instantie op het Zwarte Woud, een populaire vakantiebestemming in het zuiden van Duitsland. Veel informatie op de zender is dan ook gericht op deze regio.

 

Het station brengt onder het mom van “Classic hits & Super Oldies” een mix van hits uit jaren ’60, ’70 en ’80. En dat is een format dat nog niet landelijk wordt aangeboden via DAB+ en dus een welkome aanvulling.

 

Momenteel is Schwarzwaldradio al op FM te ontvangen in het Kinzigtal, alsmede in een groot deel van Baden-Württemberg via DAB+ op kanaal 11B. Of de uitzendingen op dit regionale net voortgezet gaan worden is nog niet bekend.

 

Afgelopen maandag vierde het landelijke DAB+net in Duitsland haar vijfde verjaardag. Op 1 augustus 2011 gingen de eerste radiostations van start via digitale etherradio in de grote steden. Momenteel wordt hard gewerkt aan uitbreiding. Eind dit jaar moet het landelijke net via 110 zenders in vrijwel heel Duitsland te ontvangen zijn.

 

In Duitsland zijn inmiddels al ruim 6,5 miljoen DAB+radio’s verkocht. 11% Van de huishoudens heeft de beschikking over een DAB+radio, terwijl er een slordige 2 miljoen auto’s met DAB+ontvanger aan boord rondrijden bij onze oosterburen.

 

RadioNL  (Martin Slijper)

 

tijdsbalkje rood 

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.