31-07-16

NL:Expositie over de geschiedenis van zeezenders in 192 museum

NL:Expositie over de geschiedenis van zeezenders in 192 museum

 

Nadat Radio Veronica op 31 augustus 1974, precies 42 jaar geleden, haar uitzendingen vanaf de Noordzee moest staken, opent in Nijkerk een expositie over de geschiedenis van Radio Veronica en van zeezenders in het algemeen.

file_19230.jpg

 

00:04 Gepost door Pieter Van Banden in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

30-07-16

VH1 Classic wordt omgedoopt tot MTV Classic op 1/8

VH1 Classic wordt omgedoopt tot MTV Classic op maandag 1/8

 

Muziekzender MTV lanceert op 1 augustus een nieuwe zender met zijn beste programma's uit de jaren 90. VH1 Classic wordt vanaf dan omgedoopt tot "MTV Classic", zo laat het mediabedrijf weten. Fans van "Beavis and Butt-Head" en "MTV Unplugged" mogen zich verheugen op een portie nostalgie.

mtv classic.png

Volgens MTV zet hun nieuwe zender vooral in op "een eclectische mix van de favoriete MTV-series van het publiek en muziekprogramma's uit onze rijke geschiedenis, met een specifieke focus op de jaren 90 en de vroege jaren 2000. Muziek en de jongerencultuur blijven onze corebusiness."

 

Dat de nieuwe zender op 1 augustus in de ether gaat, is geen toeval. Dit jaar viert MTV op die dag zijn 35-jarig bestaan. Op 1 augustus 1981 konden televisiekijkers voor het eerst afstemmen op de muziekzender.

 

Voor MTV Classic graaft de zender nog eens in zijn rijk archief. Onder meer "Total request live" zal opnieuw worden uitgezonden, net als enkele memorabele sessies van "MTV Unplugged", waaronder die met Nirvana en Bob Dylan. De aflevering met Nirvana wordt zelfs meteen op maandag 1 augustus uitgezonden.

 

In primetime worden verschillende animatiereeksen vanonder het stof gehaald. In het weekend kunnen kijkers naar eigen zeggen op MTV Classic terecht voor "bingewatch-marathons" van realityshows als "Laguna beach".

 

 

De Redactie

n.v.d.r.

Het is mij nog onbekend of deze zender op een Belgische provider zal worden doorgegeven of via satelliet (Free To Air?)

Tijdsbalkje rood.gif

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

29-07-16

"Zeg eens euh" komt terug via VIER in augustus !

"Zeg eens euh" komt terug via VIER in augustus!

 

Vier haalt "Zeg eens euh!" vanonder het stof, het spelprogramma dat Gert Verhulst meer dan 20 jaar geleden presenteerde op de toenmalige BRT. Het wordt een van de vele Vlaamse programma's die Vier in de zomer zal uitzenden. Gert Verhulst keert terug als presentator.

hqdefault.jpg

Het concept van "Zeg eens euh" is even simpel als ijzersterk. De spelers moeten een minuut volpraten zonder "euh" te zeggen en zonder een "verboden woord" te gebruiken.

 

Enkele van de vaste panelleden van destijds zullen opnieuw opduiken. Margriet Hermans zal zelfs deel uitmaken van de vaste poule van deelnemers. Toch zal Vier vooral nieuwe gezichten opvoeren, zoals Maaike Cafmeyer, Jelle De Beule, Karen Damen en Gilles "De mol" Van Bauwel. "Het wordt een hedendaagse invulling van een ouder programma, zoals we dat ook al met "De mol" hebben gedaan", zegt Vier-woordvoerder Kristof Demasure.

 

De nieuwe "Zeg eens euh" zal niet een keer per week, zoals vroeger, maar iedere weekdag te zien zijn. Het wordt een van de vele Vlaamse programma's waarmee Vier in de zomermaanden zal uitpakken.

 

De originele versie van "Zeg eens euh" liep van 1992 tot 1997. Toen Gert Verhulst opstapte bij de openbare omroep om Studio 100 op te richten, werd hij als presentator opgevolgd door Donaat Deriemaeker.

De Redactie

 

           

 

                                                         Vanaf augustus op VIER !

Klembord01.jpg

Klembord02.jpg

 tijdsbalkje rood 

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

28-07-16

Buitenland:LG maakt mugwerende televisie voor Indiase markt

Buitenland:LG maakt mugwerende televisie voor Indiase markt

 

Het Zuid-Koreaanse LG heeft in India een televisie op de markt gebracht met een mugwerende functie. Met ultrasonische geluidsgolven worden de vliegende insecten uit de buurt gehouden.

 

naamloos.png

De televisie is vooral bedoeld voor mensen met een laag inkomen die in hun woonomgeving kwetsbaar zijn voor muggen die ziektes als malaria, zika en knokkelkoorts met zich mee kunnen dragen.

De ultrasonische geluidsgolven zijn voor de mens niet hoorbaar, maar voor muggen zeer storend. De televisie zendt het geluid ook uit als het toestel is uitgeschakeld.

Twee modellen van de televisie met de techniek zijn in India verkrijgbaar voor omgerekend 350 euro en 629 euro. De televisies zijn vanaf juli (2016) ook te koop op de Filipijnen en in Sri Lanka.

LG heeft de mugwerende techniek eerder al toegepast op airconditioning en wasmachines.

43.jpg

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

27-07-16

Radio PROS nodigt u uit in de NIEUWE studio !

Radio PROS nodigt u uit in hun nieuwe studio

 

Lokale Radio PROS (105.8FM een wereldwijd via live-en videostream) zet zijn deuren open voor ALLE luisteraars.

 

Ga gerust eens een kijkje nemen in de totaal vernieuwde Studio 1 (in de Leistraat 5 te 9450 Heldergem) en ontdek meteen het (digitaal) radiomaken van de 21 ste eeuw.De studio werd trouwens gebouwd door Tom Callebaut.

 

Lokale radio gaat (ook) met zijn (moderne) tijd mee!

 

Radio PROS nieuwe sticker 20 mei 2011.jpg

 

U bent dus van harte uitgenodigd naar het 'opendeurweekend' op zaterdag 20 en zondag 21 augustus telkens van 09u00 tot 20u00.

 

Zij van PROS serveren u graag een gratis glaasje Cava of een fris zomers Kaats-of Turfboerbiertje met een lekker hapje!

 

                   

 

Luister naar de ingesproken 'promo jingle' van de PROS opendeurdagen KLIK hieronder op het  KNOPJE ! 

 

                                                       

 

 

Stuur gerust de 'promo jingle' door naar familie,vrienden en kennisen want je kan hem ook downloaden !

 

 

Iedereen is van harte welkom !

                                                                     

receptie.jpg

 

Lees ook: P.R.O.S. gaat van analoog naar digitaal in de Leistraat (met foto's) 17/7/2016

 Tijdsbalkje rood.gif

00:05 Gepost door Pieter Van Banden in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Satelliet:BBC breidt aantal extra kanalen op Astra2 (28,2° Oost) uit

Satelliet:BBC breidt aantal extra kanalen op Astra2 (28,2° Oost) uit

 

De aangekondigde extra bezuiniging bij de Britse publieke omroep BBC hebben vooralsnog geen invloed op de zogenaamde Red Button-kanalen. Het aanbod is tijdelijk uitgebreid.

 

BBC red button.png

 

BBC zet de Red Button-kanalen bij evenementen in. Hierop is live verslaggeving van deze evenementen te bekijken die niet op de drie landelijke tv-zenders wordt uitgezonden. Zo gebruikte BBC deze extra kanalen de afgelopen weken bij het muziekfestival Glastonbury en het tennistoernooi Wimbledon.

 

Het vaste aanbod van de BBC Red Button-kanalen is in Vlaanderen en Nederland ongecodeerd te zien via de Astra2 (28,2° Oost)-satellietfrequentie op 12.422 GHz(H) met SYM: 27500 en FEC: 2/3 te ontvangen.

 

bbc-.jpg

Extra kanalen door Olympische Spelen

Op deze frequentue is in verband met de komende Olympische Spelen het aantal Red Button-kanalen naar acht uitgebreid ondertussen. Deze kanalen zijn in SD-kwaliteit.

 

Deze kanalen zijn via dezelfde satelliet ook in HD-kwaliteit te ontvangen. Er wordt uitgezonden via de frequenties 10.743 GHz (H), 10.862 GHz (H) en 10.876 GHz (V). Op deze drie frequenties zijn de uitzendparameters (SYM)23.000 met FEC: 2/3.

 

De BBC Red Button-kanalen zijn in Vlaanderen en Nederland alleen via de satelliet te bekijken. Omdat de zenders ongecodeerd worden uitgezonden, is geen abonnement of smartcard van een tv-aanbieder nodig.Maw.de zenders zijn FTA (Free To Air).

TotaalTV (Jarco Kriek)

Tijdsbalkje rood.gif

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

26-07-16

Vanaf 16 augustus wordt JOE (fm) nog sterker!

Vanaf 16 augustus wordt JOE (fm) nog sterker!

 

Vanaf dinsdag 16 augustus maken ze je wakker... Met Sven Ornelis & Anke Buckinx! Hun nieuwe slogan is “all the way”. Met classics van vroeger en hits van nu. Met vertrouwde maar ook enkele nieuwe stemmen.

 

logo joe fm 2016.jpg

Sven & Anke maken je wakker!

Voor Sven & Anke is vroeg opstaan om radio te maken helemaal niet nieuw. Ze hebben allebei ervaring met ochtendradio en er vooral veel zin in! Vanaf dinsdag 16 augustus maken ze je wakker tussen 6u en 9u.

 

Sven Ornelis: “Vorig jaar stopte ik met de ochtendshow van Qmusic omdat ik ruimte wilde geven aan jong talent. Maar ik geef toe, het is blijven kriebelen. Een ochtendshow maken, is namelijk het allerliefste dat ik doe. En JOE is me in deze fase van mijn leven helemaal op het lijf geschreven. Anke en ik gaan vanaf augustus all the way om de luisteraar een leuke ochtend te bezorgen.”

 

Anke Buckinx: “Sssssssspannend! Ik kijk er zo naar uit om de JOE-luisteraars te leren kennen. Ik zie het ook helemaal zitten om dit samen met Sven te doen. We hebben onlangs nog samen de Top 500 van de 90’s gepresenteerd bij Qmusic, en toen was er al een leuke klik. Dus: bring it on!”

 

Raf & Rani

's Avonds tussen 16u en 19u hoor je Raf samen met Rani. Zij gidsen je met veel plezier door de drukke avondspits. Sta je in de file, thuis achter het fornuis of ben je aan het werk? Dan zit je bij ons goed met Raf & Rani in je speakers.

Raf Van Brussel: “Ik kan niet anders dan opgetogen zijn met deze samenwerking. Rani laat de mensen lachen, ze staat met haar voeten in de wereld, #genietenvandekleinedingen is haar meest gebruikte hashtag, ze heeft een wreed warme persoonlijkheid, ze is een fiere mama, lijkt wel de knappere zus van Charlize Theron, én houdt daarenboven van muziek. Mij hoor je niet klagen.”

 

Benieuwd hoe de rest van je dag bij ons klinkt?

Tijdens de week heet Alexandra je welkom om 9u, na de ochtendshow met Sven en Anke. Om 12u kunnen JOE luisteraars tijdens hun middaglunch ontspannen met Leen Demaré. Carl neemt het om 13u van haar over. Als Raf en Rani je tussen 16u en 19u door de spits hebben geloodst, neemt Jan plaats achter de microfoon. Nathalie sluit om 21u de dag af met Heartbeats. En het weekend?

 

In het weekend krijg je naast onze vertrouwde JOE-dj's Bjorn, Herbert en Elke ook een nieuwe stem te horen. Luk Alloo zal elke zondag tussen 10u en 12u een interessante gast ontvangen. Alloo zal zich in zijn gekende ontwapenende interviewstijl op het grote en kleine nieuws smijten.
Meer dan genoeg dus om naar uit te kijken!

 

Ga vanaf 16 augustus samen met Joe all the way!

 

Joe FM DJ's vf 16-8-2016.jpg

JoeFM

Tijdsbalkje rood.gif

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

25-07-16

Nostalgie?:Laatste videorecorder liep van de band

Nostalgie?:Laatste videorecorder liep van de band

 

Het Japanse elektronicabedrijf Funai stopt eind deze maand als laatste met het bouwen van videorecorders. De apparaten worden nog nauwelijks verkocht en het is steeds moeilijker om aan de benodigde onderdelen te komen, aldus het bedrijf.

 

2035626586.jpg

                                                                                                                  Foto:Wikimedia

 

De VHS-videorecorder, ook VCR genoemd, werd veertig jaar geleden op de markt gebracht door JVC. Concurrenten als Sony (Betamax) en Philips (V2000) kwamen met eigen systemen, maar stapten uiteindelijk na een harde concurrentiestrijd over op VHS, dat daarmee de algemeen geaccepteerde technologie werd om video op te nemen en af te spelen.

 

dyn001_original_400_139_pjpeg_2616433_aef888ef9dc3490a231d2b5dea1857fd_4.jpg

 

De VCR veroverde de huiskamer en was in de jaren '80 en '90 immens populair. De opkomst van de dvd midden jaren '90 betekende het begin van het einde voor de videorecorder. Die werd volkomen achterhaald door hardeschijfrecorders en digitale televisie.

 

Filmmaatschappijen brengen al tien jaar geen films meer uit op VHS. Op Funai waren alle fabrikanten al een hele tijd gestopt met de productie van videorecorders. Het bedrijf verkocht wereldwijd nog zo'n 750.000 exemplaren. Voor wie zijn VCR nog geen vaarwel heeft gezegd: VHS-cassettes zijn wel nog steeds te vinden.

De Redactie

3015467184.jpg

 

Eerder verschenen op deze blog:

 

Lees ook : Einde van VHS videorecorder in zicht? (29/10/2008)

Lees ook : Wat nu met uw VHS videorecorder? (10/1/2010)

Lees ook : Wat nu met uw VHS videorecorder ?(Update) (8/2/2015)

 

Naast De Kwestie Radio 2 Sonny Van Der Heyden.jpg

 

Misschien heeft u het gesprekje van zondag 7 februari 2015 'ooit gemist' hierover op Radio2 in 'Naast de kwestie' (zondag 12-13), geen probleem want HIER kan je het nog eens terugbeluisteren.

 

                    

Tijdsbalkje rood.gif

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

24-07-16

Groen licht voor digitalisering Vlaams radiolandschap

Groen licht voor digitalisering Vlaams radiolandschap

 

Het radiolandschap van Vlaanderen wordt diverser en digitaal. Op vrijdag 15 juli heeft de Vlaamse ‘superministerraad’ het ontwerp van decreet over het toekomstige radiolandschap van Minister Gatz goedgekeurd. Hierdoor zullen alle grote radiozenders gaan uitzenden via DAB+.

 

12345.jpg

 

Grote commerciële zenders uiterlijk 2018 over op DAB+


Eind 2017 worden de licenties van de drie grote commerciële zenders (Qmusic, Joe FM en Nostalgie) met vier jaar verlengd. Voorwaarde is wel dat de radiostations gaan uitzenden via DAB+.

 

Momenteel zijn al negen stations in een groot deel van Vlaanderen via DAB+ te ontvangen. De grote commerciële stations ontbreken echter nog. De VRT zendt nog uit in de oude DAB (MP2)-standaard.Maar er zijn wél degelijk proeven aan de gang met DAB+.

 

De voorbereiding van die omschakeling naar DAB+ zal via een stappenplan gebeuren. Dit plan zal nog door een extern bureau worden opgesteld. Het is de bedoeling dat de radiostations uiterlijk op 1 september 2018 via DAB+ te ontvangen zijn.

 

Geen vierde landelijke FM-kavel


De afgelopen maanden is er onderzocht of er nog eventueel een vierde landelijke FM-kavel voor commerciële radio kon worden gecreëerd, maar dit bleek technisch niet haalbaar zonder bestaande partijen te benadelen. Dit tot groot ongenoegen van SBS, die grote interesse heeft voor een landelijk FM-kavel.

 

Van ketenradio’s naar commerciële netwerkradio’s


Ondanks dat er geen vierde landelijke kavel bijkomt, komt er wel een nieuwe categorie: commerciële netwerkradio’s. Deze netwerkradio’s zullen een semilandelijke dekking krijgen. Het is de bedoeling een viertal van die nieuwe radio’s te vergunnen. Zij kunnen zich richten op doelgroepen of muziekvoorkeuren. Het is de bedoeling dat ze ook mee omschakelen naar DAB+, waardoor hun dekking op termijn uitgebreid kan worden zodat ook zij overal in Vlaanderen beluisterd kunnen worden.

 

Door de komst van commerciële netwerkradio’s verdwijnt het fenomeen ketenradio. De huidige ketenradio’s, zoals Topradio, Club FM en Family Radio, kunnen zich eventueel aanmelden als commerciële netwerkradio’s.

 

Lokale radio


Voor de lokale radio’s komt er wel een nieuwe verdeelronde. Zij zullen ook in de toekomst op de FM-band blijven uitzenden. De frequenties voor deze lokale zenders zullen in frequentiepakketjes worden gegroepeerd voor een periode van negen jaar. Dit geeft een groter bereik. Wel dienen deze zenders zich via hun programmering en berichtgeving  te richten op hun lokale doelpubliek.

 

RadioNL  (Martin Slijper)

 

tijdsbalkje rood

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

23-07-16

Radio2:Zomerhit: stem vanaf vandaag !

Radio2:Zomerhit: stem vanaf vandaag !

 

Op 21 augustus is het weer tijd voor de Radio 2 Zomerhit. Maar het feest begint vandaag zaterdag al. Dan is er een startshow live vanop de Pier in Blankenberge. 
 

Zomerhit 2016 radio 2.jpg

 
Tussen 13.00 en 16.00 uur stellen Eén-presentator Peter Van de Veire en Radio 2-presentator Christoff in Zomerhit - De Aftrap de topfavorieten voor de 6 awards voor. 
 
 
Awards 
  • Beste zanger
  • Beste zangeres
  • Beste groep
  • Beste doorbraak
  • Beste Nederlandstalig lied
  • NIEUW:  Beste anderstalig lied

 

Er zijn optredens van onder andere Belle Perez, Lissa Lewis, Christoff, en 2 Fabiola
 

Logo radio2 Nieuw 2015.png

 
  21 augustus
 
De stembussen voor zowel dé Zomerhit 2016 als de verschillende Awards gaan open tijdens de uitzending vandaag.(Te bekijken-en te stemmen- HIER -of via de website van Radio2)  Stemmen kan tot vrijdag 12 augustus. Vanaf 14 augustus volgt de eindronde waarin u zal kunnen kiezen tussen 4 topfavorieten voor dé Zomerhit 2016.
 

stemknop.jpg

 
 
De winnaars worden bekendgemaakt op zaterdag 21 augustus tijdens Radio 2 Zomerhit, live van bij Casino Kursaal in Blankenberge, met Peter Van de Veire en Christoff, live te volgen op Radio 2 en Eén.
 

r2_zomerhit2016.png

 
 
Tijdsbalkje rood.gif

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |