22-07-16

ZEN fm test op DAB+ in Vlaanderen

ZEN fm test op DAB+ in Vlaanderen

 

Het aanbod via DAB+ is in Vlaanderen verder uitgebreid. Afgelopen vrijdag is Zen FM gestart met testuitzendingen via het commerciële netwerk van Norkring. De uitzendingen op kanaal 11A zijn zelfs ook in een groot deel van Zuid-Nederland te ontvangen.

 

ZenFM.jpg

 

Zen FM is een radiozender met voornamelijk loungemuziek. Het station was al in de regio Gent te ontvangen op 102.8 FM. Nu is daar dekking in vrijwel heel Vlaanderen bijgekomen via digitale etherradio.

 

Met het toevoegen van Zen FM is het aanbod via het netwerk van Norkring uitgebreid tot negen. Eerder besloten Top Radio, VBRO Radio, Radio Maria, Radio FG, Radio Stad, Club FM, Family Radio en BBC World Service te gaan uitzenden via DAB+.

 

Uiteraard zijn er de testen van de VRT radio zender(s) en tot vrij ver in Vlaanderen kan men de RTBF radiozenders in DAB+ ook ontvangen.

 

Volgend jaar wordt het aanbod via DAB+ in Vlaanderen nog verder uitgebreid als ook de landelijke commerciële zenders Qmusic, Joe FM en Nostalgie gaan uitzenden via DAB+.

 

Daarnaast komen er een viertal commerciële netwerkradio’s. Deze netwerkradio’s zullen een semilandelijke dekking krijgen op FM, maar in heel Vlaanderen gaan uitzenden via DAB+. Welke stations dit zijn is nog niet bekend.

 

zenfm afbeelding.jpg

 

RadioNL  (Martin Slijper)

Tijdsbalkje rood.gif

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.