27-07-16

Satelliet:BBC breidt aantal extra kanalen op Astra2 (28,2° Oost) uit

Satelliet:BBC breidt aantal extra kanalen op Astra2 (28,2° Oost) uit

 

De aangekondigde extra bezuiniging bij de Britse publieke omroep BBC hebben vooralsnog geen invloed op de zogenaamde Red Button-kanalen. Het aanbod is tijdelijk uitgebreid.

 

BBC red button.png

 

BBC zet de Red Button-kanalen bij evenementen in. Hierop is live verslaggeving van deze evenementen te bekijken die niet op de drie landelijke tv-zenders wordt uitgezonden. Zo gebruikte BBC deze extra kanalen de afgelopen weken bij het muziekfestival Glastonbury en het tennistoernooi Wimbledon.

 

Het vaste aanbod van de BBC Red Button-kanalen is in Vlaanderen en Nederland ongecodeerd te zien via de Astra2 (28,2° Oost)-satellietfrequentie op 12.422 GHz(H) met SYM: 27500 en FEC: 2/3 te ontvangen.

 

bbc-.jpg

Extra kanalen door Olympische Spelen

Op deze frequentue is in verband met de komende Olympische Spelen het aantal Red Button-kanalen naar acht uitgebreid ondertussen. Deze kanalen zijn in SD-kwaliteit.

 

Deze kanalen zijn via dezelfde satelliet ook in HD-kwaliteit te ontvangen. Er wordt uitgezonden via de frequenties 10.743 GHz (H), 10.862 GHz (H) en 10.876 GHz (V). Op deze drie frequenties zijn de uitzendparameters (SYM)23.000 met FEC: 2/3.

 

De BBC Red Button-kanalen zijn in Vlaanderen en Nederland alleen via de satelliet te bekijken. Omdat de zenders ongecodeerd worden uitgezonden, is geen abonnement of smartcard van een tv-aanbieder nodig.Maw.de zenders zijn FTA (Free To Air).

TotaalTV (Jarco Kriek)

Tijdsbalkje rood.gif

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.