15-07-16

P.R.O.S. gaat van analoog naar digitaal in de Leistraat

P.R.O.S. gaat van analoog naar digitaal in de Leistraat

 

Weldra beginnen de werkzaamheden in de Studio1 van Radio PROS.De oude vertrouwde studio behoord dan voorgoed tot het verleden.Na goed 2,5 jaar (na de verhuis vanuit de Anderenbroek in Denderhoutem) was het de hoogste tijd voor/om wat aan vernieuwing te doen en dat wordt meteen letterlijk ook een totale ommekeer.Er komt een totaal volledig nieuwe digitale radio studio! Van analoog naar digitaal...ook P.R.O.S. zet nu de grote stap.(voor alle duidelijkheid Pros (via 105.8FM  video-livestream) blijft uitzenden op de analoge FM band al wordt in de toekomst DAB+ niet uitgesloten als digitale aanvulling, zeg nooit...nooit).Het zal trouwens even wennen worden voor de DJ's.De nieuwe studio krijgt ook een moderne look toebedeeld en zal er totaal anders uitzien.

 

Sommige DJ's zullen trouwens zorgen voor de afbraak van de oude studio (en uiteraard de opbouw van de nieuwe studio).Trouwens ook voor de totale opfrissing en een laagje verf zal nooit ver af zijn de komende 2 weken.

 

                                                

 

De verbouwingswerken zullen echter geen hinder vormen voor de gewone dagelijkse programmatie want alles werd zorgvuldig voorbereid.Tom Callebaut  zorgt niet alleen voor de nieuwe hypermoderne radio studio maar ook voor een 'tijdelijke' digitale studio die geplaatst wordt in het Praathuis zelf van waaruit zal worden uitgezonden en zo zullen de DJ's zich meteen kunnen inwerken in het moderne radioleven!

 

radio studio tom callebaut.jpg

 

Begin februari werd ook een videostream ingevoerd zodanig dat de luisteraar tijdens de live uitzendingen meteen via 2 HD webcamera's een blik kunnen werpen in de studio via de website.Daar worden nu ook nog 2 extra camera's aan toegevoegd die een blik zullen werpen buiten Studio1.

 

In principe moet alles klaar zijn op zaterdag 30 juli.Dan wordt er terug uitgezonden vanuit de vertrouwde totaal vernieuwde Studio1...en zal het Praathuis terug op zondagnamiddag open zijn vanaf zondag 31 juli.

 

mengpaneel radio tom callebaut.jpg

 

Voorlopig dus effen geen bezoekers...maar na de werkzaamheden zijn de luisteraars terug van harte welkom en kunnen ze meteen ook eens  kennismaken met de volledige update van Studio1 vanaf zondag 31 juli.

 

Radio PROS nieuwe sticker 20 mei 2011.jpg

Tijdsbalkje rood.gif

09:38 Gepost door Pieter Van Banden in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.