15-02-17

NL:KPN krijgt Digitenne tot 2030 en gaat naar DVB-T2

NL:KPN krijgt Digitenne tot 2030 en gaat naar DVB-T2

 

KPN heeft van het Agentschap Telecom een nieuwe licentie voor Digitenne (DVB-T) verkregen een tijdje geleden. Deze loopt tot en met januari 2030. Het is de bedoeling om op termijn over te schakelen op DVB-T2.

kpn-digitenne.jpgKPN maakte het nieuws op 1 juli jl. bekend na een besluit van het Agentschap Telecom. KPN is verheugd met het besluit omdat de continuïteit van het aanbod voor haar honderdduizenden Digitenne-abonnees hiermee is gewaarborgd. De huidige licentie voor DVB-T uitzendingen loopt namelijk nog maar zeven maanden. De algemene verwachting was al dat KPN de licentie zou behouden. Slechts enkele concurrenten boden mee.

 

Logo DVB-T2.jpg

DVB-T2 norm nog onbekend

KPN wil Digitenne als innovatieve dienst in het volledige tv-aanbod (naast iTV en Play. van KPN) verder ontwikkelen op basis van de nieuwe technologie DVB-T2. KPN verwacht dat draadloos televisiekijken in HD-kwaliteit met Digitenne ook de komende jaren aansluit bij de behoeftes van haar klantenbestand. Onbekend is nog of KPN dan DVB-T2 met de HEVC technologie gaat inzetten. Die optie ligt wel het meest voor de hand. Abonnees moeten daarvoor wel een nieuwe decoder hebben. De omschakeling volgt pas op termijn.

dvb-t.jpg

TotaalTV  (Jan-Hein Visser)

n.v.d.r.

In Vlaanderen is er (voorlopig?) van DVB-T2 nog geen sprake.Norkring zorgt trouwens voor de verspreiding van de ethersignalen van de VRT TV-zenders (Eén,Canvas,Ketnet/Sporza).Maar laten we hopen dat er duidelijke afspraken worden gemaakt met onze buurlanden om dezelfde norm(en) te gebruiken !

De VRT TV-signalen via DVB-T zijn Free To Air (ook die van de RTBF trouwens).Enig abonnement is dus niet nodig, de zenders zijn vrij te ontvangen.

Tijdsbalkje rood.gif

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.