30-06-16

Satelliet:Duitse versie Zee TV op Astra 1 (19,2° Oost)

 

Satelliet:Duitse versie Zee TV op Astra 1 (19,2° Oost)

De nieuwe Duitse variant Zee One van het Indiase gelijknamige bedrijf ZeeTV is aan het testen op de Astra 1 (19,2° Oost). Een veel interessantere Engelstalige HD-variant is echter al een tijdje te zien via de Astra-2 (28,2° Oost).

 

logo ZeeOne.jpg

 

Zee One wil met Bollywood programmering de Duitse markt gaan veroveren omdat een dergelijk genre daar nog niet werd aangeboden. Het kanaal wordt Duitstalig, maar het is nog niet duidelijk of dit om nasynchronisatie gaat of bijvoorbeeld met ondertiteling.

 

Hoe dan ook heeft ZeeTV met & TV (AndTV) op de Britse Astra-2 satelliet (28,2° Oost) een Engelstalige variant en ook nog eens ongecodeerd in HD-kwaliteit. Deze Britse Free To Air HD-zender van Zee zendt uit via de frequentie 11.509 GHz.(V) op 28° Oost. De testen voor de Duitse Zee One zijn te vinden via Astra 1 op 19,2° Oost op de frequentie 10920 GHz (H) met SYM: 22.000 en FEC 7/8 in DVB-S.

 

De HD-variant (maar het is niet bekend of die FTA wordt/blijft) vindt u op de frequentie 10.964 GHz (H) met SYM:22.000 en FEC 2/3 in DVB-S2.

 

Satellite Magazine  (Jan-Hein Visser)

Tijdsbalkje rood.gif

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

29-06-16

Radio2 in Blankenberge:Kom zaterdag naar de Belgium Pier!

Radio2 in Blankenberge:Kom zaterdag naar de Belgium Pier!
 

zomer bij radio 2.jpg

 
Op zaterdag 2 juli geven ze het startschot voor de 'echte' zomer bij Radio2. Ze doen dat vanuit hun mobiele studio op de Zeedijk in Blankenberge, aan de Belgium Pier. 
 

blankenberge.jpg

 
Kom alvast gerust even langs voor deze 3 uitzendingen: 
 

caren meynen top30 radio2.jpg

De Popcollectie lars de groote.jpg

 
1-Radio 2 Top 30 (11 tot 13 uur) - Caren Meynen
2-De Popcollectie (13 tot 16 uur) - Lars De Groote
3-De week van Niels (16 - 18 uur) - Niels Vandeloo
 

Waar moet je zijn? 

Op de Zeedijk, in Blankenberge, ter hoogte van de Belgium Pier, de enige Pleasure Pier in België.  De Pier, met zijn kenmerkende architectuur, ligt in volle zee en is via een 350 m lange promenade verbonden met het vasteland.
 

pierart.jpg

 
Dit beschermd monument is een unieke locatie met een even verrassend  als boeiend aanbod aan ontspanning, fun, food en edu-tainment, op 4 niveau’s  en tot 32 meter hoogte...
 
 
In het totaal een oppervlakte van 4000 m2 waar je, ongeacht seizoen of weer, de pracht en de kracht van de Noordzee kan ervaren.
Een bijzondere beleving op zee waar ‘genieten’, zowel voor jong als oud, een nieuwe dimensie krijgt.
 
 

Logo radio2 Nieuw 2015.png

 
 
Fietsen op de zeedijk: mag dat?

Binnenkort kunnen we hopelijk weer zalig gaan fietsen aan zee, langs de Kustfietsroute, bijvoorbeeld. Die route loopt van De Panne tot in Knokke en laat je toe op een aangename manier de hele Belgische kustlijn te ontdekken.

 

sven pichal de inspecteur radio2.jpg

Fietsen op de zeedijk?

Wie kustlijn zegt, denkt zeedijk. En dus vroegen wij ons af, mag je fietsen op de zeedijk? 

Op de dijk hebben voetgangers altijd voorrang
 
  • Op sommige plaatsen mogen fietsers op de wandeldijk rijden tussen de voetgangers. 
  • Op andere plaatsen is er een fietssuggestiestrook op de wandeldijk. 
  • Er zijn ook plaatsen waar fietsers op de rijweg moeten rijden en waar de dijk exclusief is voorbehouden voor voetgangers.  
Elke gemeente beslist zelf over de aanpak op haar grondgebied
 
Let op als je zorgeloos langs de zeedijk fietst, ook daar geldt het verkeersreglement! 
 
Hou dus de verkeersborden in het oog, zo voorkom je gevaarlijke situaties of bekeuringen. En zo kan iedereen met volle teugen genieten van het zicht op zee.  
 
Radio2  (De Inspecteur)
 
De zomer bij Radio 2

dewereld.jpg

Op een weekdag klinkt Radio 2 's avonds al uit een ander seizoen met Zomertijd en After Sun, met Albrecht Wauters en Pascal Vranckx.

Op zaterdagochtend is er zolang de Belgische Duivels meedoen De EK-watchers. Daarna zal Tracktocht de zomer vullen, met Benjamien Schollaert.

Na hem gaat Sonny Vanderheyden aan de slag met een centrale gast en Het beste uit De Zoete Inval!

Op zondag presenteert Dieter Vandepitte Frituur De Wereld en daarna is er De Zomer van De Pré Historie.

 

Straks,in juli en augustus

De Inspecteur, Plaat Préféré, De Madammen en De Topcollectie nemen even vakantie en in de plaats komt er een extra uur van Start je dag vanuit jouw regio met Klassiekers op de werkvloer.

Daarna is er Plage Préférée met Kim Debrie en na de middag De Zomercollectie.

 

Nog data om te onthouden

Op 11 juli is er De Vlaamse 100 vanop de Grote Markt in Brussel, gevolgd door Brussel Danst met Discobar A Moeder en Bart Peeters live.

En Zomerhit vindt dit jaar plaats op 21 augustus.

 

Radio2:Klassiekers op de werkvloer!

Je kent het gevoel ongetwijfeld: het is 25 graden op een mooie dag in juli of augustus, de sfeer is op en top zomers, maar jij moet naar je werk vertrekken om een hele dag voor je computer te gaan zitten of achter je toonbank te staan. 

 

klassiekers op de werkvloer.jpg

 
Of je ziet op Facebook foto’s van familie en vrienden aan de Côte d’Azur met een mojito in de hand, maar moet zelf wel een bedrijf draaiend houden.
 
 

Logo radio2 Nieuw 2015.png

 

1 uur lang enkel & alleen jouw muziek op de radio!

Om de start van die zomerse werkdag toch wat swingender en gezelliger te maken, mag jij in juli en augustus samen met je collega’s de platen kiezen tussen 8 en 9 u op Radio 2!
 

Wil je meedoen? Stel je kandidaat!

Let op: stel je kandidaat in de provincie waarin je bedrijf gevestigd is en geef zeker aan hoe ze jouw kunnen contacteren!! 
Klik daarvoor HIER
 

provincies.jpg

 
Radio2
 
Tijdsbalkje rood.gif

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

28-06-16

"Uitstervend ras"...analoge TV

"Uitstervend ras"...analoge TV

 

Steeds minder mensen kijken nog uitsluitend analoog televisie. Al 84 procent van de huishoudens was eind 2015 overgestapt naar digitale televisie, meldt telecomregulator BIPT. "Vorig jaar daalde het aantal analoge kijkers met ruim 15 procent. Aan dat tempo zullen ze snel een uitstervend ras worden", zegt BIPT-raadslid Luc Vanfleteren.

 

dyn007_original_300_160_pjpeg_2616433_675d8254a5c86c00a15a06fc6dc7ae92_5.jpg

 

Eind vorig jaar telde het BIPT 575.577 aansluitingen met enkel analoge televisie, terwijl het er in 2010 nog meer dan 1,7 miljoen waren. Ook stilaan met uitsterven bedreigd: de vaste telefoon. In 2012 was er nog een verrassende opstoot van de vaste belminuten, maar sindsdien gaat het bergaf.

 

Vorig jaar was er een daling met 9,2 procent tot 9,6 miljard belminuten. En ook sms daalt voor het tweede jaar op rij: vorig jaar verstuurden we 24,57 miljard sms'jes, 1,6 procent minder dan in 2014.

 

Tot daar de oude technologieën. Mobiel spraakverkeer nam toe met 1,4 procent tot 16,07 miljard minuten, maar vooral het dataverkeer spreekt tot de verbeelding. Het gebruik van mobiele data nam in 2015 toe met 85 procent tot 44,53 miljard megabytes. Dat steeds meer consumenten gebruikmaken van chatdiensten zoals Facebook Messenger en WhatsApp is daar wellicht niet vreemd aan.

 

Per actieve sim-kaart wordt er gemiddelde 289 MB data verbruikt per maand, maar daar zijn ook sim-kaarten bijgeteld die helemaal niet voor data gebruikt worden.

 

Onder meer dankzij het toegenomen dataverbruik zijn de Belgische operatoren er vorig jaar in geslaagd hun gezamenlijke omzet weer te laten groeien, na drie jaren van omzetdalingen. De Belgische sectoromzet steeg in 2015 met 2,4 procent tot 8,295 miljard euro. De televisiemarkt was een uitschieter, met een inkomstengroei van 4,9 procent. Dat was onder meer te danken aan extra inkomsten uit kijken op aanvraag en premiumpakketten.

 

De Redactie

Tijdsbalkje rood.gif

00:04 Gepost door Pieter Van Banden in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

27-06-16

Radio MIG krijgt boek en groter zendbereik…

Radio MIG krijgt boek en groter zendbereik…

 

Radio MIG bestaat deze maand 35 jaar. De radiozender heeft dit jaar nog heel wat plannen. Zo wordt de laatste hand gelegd aan een boek over het radiostation. “35 jaar MIG" is een naslagwerk voor iedereen die meegewerkt heeft aan al die jaren radio.

Radio-MIG-deejees-Geraardsbergen-Persregio-Dender.jpg

 

Maar ook de evolutie van onze website, sociale media en andere nevenprojecten komen aan bod”, zegt voorzitter Joachim De Leeuw. “Het boek werd geschreven voor zowel onze huidige als voormalige luisteraars en medewerkers.”

Radio-Mig-Geraardsbergen-Persregio-Dender.jpg

MIG startte de uitzendingen op 4 juni 1981 vanuit Geraardsbergen. Het station is intussen aan zijn vierde generatie radiomakers toe via FM 104.9 en radiomig.be. Dat doen ze sinds enkele jaren ook voor de omliggende gemeenten Lierde en Galmaarden.

 

En het ziet er naar uit dat dit de komende jaren zal uitbreiden. “Er zijn plannen om vanaf 2018 een groter zendbereik te krijgen van de Vlaamse overheid. We zijn al jaren vragende partij voor een leefbaarder zendgebied voor lokale radio’s in Vlaanderen. Na 35 jaar blijkt daar nu eindelijk vooruitgang in te komen. We kijken hier enorm naar uit!”

 

MIG plant het boek dit najaar uit te brengen. Daarin vind je een mix van verhalen, anekdotes en een exclusieve blik achter de schermen. “In 35 jaar heeft radio, en dus ook MIG, een ware (r)evolutie gekend. Het is opmerkelijk dat elke generatie radiomakers  heel vaak pionierswerk heeft geleverd.”

Lees ook: Vrije radio’s in Denderstreek zien toekomst rooskleurig in…

 

logo.png

 

Radio MIG is te beluisteren in de regio Geraardsbergen-Lierde-Galmaarden via FM 104.9 en online. Klik HIER.

 

Radio MiG vzw

Nieuwstraat 56
9500 Geraardsbergen
tel. 054 41 61 75
e-mail: info@radiomig.be 
website: www.radiomig.be

Persregio Dender

Tijdsbalkje rood.gif

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

26-06-16

NL: Radio 10 Zomer Hits! Ze brengen de zomer naar je toe!

NL: Radio 10 Zomer Hits! Ze brengen de zomer naar je toe!

 

Radio 10 is met de zomerperiode voor de deur sinds kort weer gestart met de online themazender Zomer HitsDe uitzendingen van Radio 10 Zomer Hits werden in november vorig jaar gestaakt toen de zender werd ingewisseld voor de tijdelijke themazender ‘Ladies of Soul’.

Radio10 NL Zomerhits.jpg

Met de zomer voor de deur heeft Radio 10 sinds kort de uitzendingen van de themazender
Zomer Hits weer nieuw leven ingeblazen. Nummers als Balada van Gusttavo Lima en Club tropicana van Wham, Walking on sunshine van Katrina & The Waves en Hey brother van Avicii komen op de radiozender voorbij. Op de zender zijn ook de zomerhits van nu te horen als Kungs vs Cookin’, 3 Burners met This girl en Can’t stop the feeling van Justin Timberlake.

 

Radio 10 beschikt nu over tien themazenders die te beluisteren zijn via Internet, internetradio’s, de App en de speciale app voor Apple TV. Het gaat naast het themakanaal Zomer Hits om Film Hits, #1 Hits, Guilty Pleasures, Rock Hits, 60’s & 70’s Hits, 80’s Hits, 90’s Hits, Love Songs en Disco Classics.

 

De radiozender zelf is te ontvangen via FM, DAB+, alle (digitale) radiopakketten en wereldwijd via Internet. Daarnaast biedt de radiozender ook een exclusief kanaal via de digitale ether (DAB+): Radio 10 Gold.

 

Eenvoudig luisteren naar de themazenders (én trouwens ook naar de vele Nederlandse radiostations) via je computer kan via deze pagina.

Radio10 zomerhits.png

Mediamagazine.nl

Tijdsbalkje rood.gif

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

25-06-16

Programmaruil bij Qmusic

Programmaruil bij Qmusic

 

Sam De Bruyn en Heidi Van Tielen vormen vanaf eind augustus – bij de start van het nieuwe radioseizoen – het nieuwe ochtendduo van Qmusic in Vlaanderen. Sam en Heidi presenteerden afgelopen jaar het spitsblok tussen 16.00 en 19.00. Hun plaats wordt ingenomen door Maarten Vancoillie en Dorothee Dauwe, het huidig ochtendduo. Sam & Heidi en Maarten & Dorothee wisselen dus van plaats. Dit berichtte Medialaan, de eigenaar van Qmusic in een persbericht.

 

qmusic logo.jpg

 

Iwan Reuvekamp, programmadirecteur radio: “Een radioprogramma vertrekt vanuit de persoonlijkheid van de radiomaker. Sam & Heidi maken in de avondspits een actuagedreven programma, dat goed zijn ding zal doen in de ochtend. En de muzikale energie die uitgaat van Maarten & Dorothee is zeer geschikt voor de avondspits, als mensen zich na een werkdag weer willen opladen. We zijn ervan overtuigd dat we met deze wissel onze twee sterke duo’s op de beste plaats zetten.”

_q6a0550_0.jpg

Sam: “Waar we voorheen de Q-luisteraars doorheen de avondspits loodsten, gaan Heidi en ik dat nu in de ochtend doen. Samen de ochtendfiles trotseren en er voor zorgen dat de Q-luisteraars helemaal mee zijn met wat er rondom ons gebeurt. Onze wekker zal vanaf augustus iets vroeger staan, maar we kijken er zo hard naar uit om samen met de luisteraars aan de dag te beginnen.”

portret_maarten.jpg

De twee duo’s presenteren volgende week voor de laatste keer in de huidige programmatie. Vorige week kondigde zusterstation JOE al een nieuwe programmering aan. De radiozenders staan sinds kort onder de leiding van programmadirecteur Iwan Reuvekamp die ook in Nederland deze functie heeft bij Qmusic.

portret_sam.jpg

Mediamagazine.nl

Tijdsbalkje rood.gif

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

24-06-16

Joe FM vandaag:De Zomer Top 100 live in Leuven

Joe FM vandaag:De Zomer Top 100 live in Leuven

 

Welke plaat zorgt volgens jou voor het ultieme zomergevoel? En welke plaat mocht dit jaar zéker niet ontbreken in de Zomer Top 100?

atp_zomertop100_2016.jpg

Live in Leuven

Bjorn Verhoeven presenteert vandaag-vrijdag 24 juni- de 100 heetste zomerhits live vanop het Martelarenplein in Leuven. Iedereen is welkom!

Kom dus tussen 10u en 19u zeker eens een kijkje nemen in Leuven en zet de zomer goed in met de Zomer Top 100.

joe fm logo.png

Tijdsbalkje rood.gif

09:25 Gepost door Pieter Van Banden in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

FR:Verdeelprocedure DAB+ Lille, Lyon, Straatsburg gestart

FR:Verdeelprocedure DAB+ Lille, Lyon, Straatsburg gestart

 

De Franse mediawaakhond CSA is kort geleden alsnog gestart met de verdeelprocedure voor DAB+capaciteit in drie nieuwe regio’s. Het betreft de regio’s Lille, Lyon en Straatsburg. Het is de bedoeling dat de uitzendingen in 2017 kunnen starten.

 

file_14686.jpg

 

Sinds eind juni 2014 heeft Frankrijk officieel digitale radio via de ether. In Parijs zijn inmiddels al meer dan 40 radiostations te ontvangen via ‘radio numérique terrestre’ (RNT), zoals de Fransen het noemen. In Marseille zijn ruim 30 stations  in de lucht, terwijl in Nice ook al diverse radiostations zijn te ontvangen. Net als in Nederland wordt er uitgezonden in DAB+.


Na Parijs, Marseille en Nice werd de uitrol van DAB+ stilgezet. De grote verdeeldheid die er heerst in de Radiowereld, grote radiogroepen als NRJ, RTL en Lagardère zien niets in DAB+, en wisseling van de wacht bij de CSA zorgden ervoor dat digitale etherradio op een laag pitje kwam te staan.

 

Ook is er onderzoek gedaan of er wel echt interesse in DAB+. En die bleek er wel degelijk te zijn. In december 2015 werd dan ook een nieuw uitrolschema voor DAB+ in Frankrijk gepubliceerd. Nu is de CSA ook daadwerkelijk gestart met de verdeelprocedure voor digitale etherradio in drie nieuwe regio’s. Zoals al eerder aangekondigd zijn dit de regio’s Lille, Lyon en Straatsburg. Oorspronkelijk zou de verdeelprocedure al in het eerste kwartaal van dit jaar starten.

 

In Lyon vinden al enige tijd testuitzendingen met DAB+ plaats, voor de overige steden is het geheel nieuw.

.

file_144072.jpg

 

Net als in Parijs en Marseille zijn er verschillende multiplexen (netten) met verschillende dekkingen beschikbaar. Zo zijn er multiplexen beschikbaar die tot ver buiten de drie steden te ontvangen zijn en multiplexen die alleen de stad dekken. Daarnaast komen er in de regio Lille ook multiplexen die alleen Duinkerken of Calais dekken. Bij Straatsburg een eigen DAB+net voor Mulhouse en bij Lyon een eigen net voor Bourg-en-Bresse. In totaal gaat er capaciteit verdeeld worden voor 21 multiplexen.

 

Geïnteresseerden voor capaciteit op één of meerdere DAB+netten kunnen zich tot 19 juli melden bij de CSA. Verwacht wordt dat de uitzendingen in 2017 kunnen starten. Later dit jaar start de CSA met de verdeelprocedure voor DAB+capaciteit in Toulouse, Nantes en Rouen. Tot en met 2020 wordt ruimte op meer dan 100 lokale/regionale multiplexen verdeeld.

RadioNL (Martin Slijper)

Tijdsbalkje rood.gif

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

23-06-16

Morgenochtend:VRT & VTM met extra nieuwsuitzendingen Brexit

Morgenochtend:VRT & VTM met extra nieuwsuitzendingen Brexit

 

Zowel VRT als VTM zullen morgenochtend vanaf 7.00 uur drie extra nieuwsuitzendingen inlassen om te berichten over de resultaten van het brexit-referendum.

VRT_Het_Journaal_logo.pngnaamloos.png

 

Eén zendt morgenochtend om 7, 8 en 9 uur extra edities van "Het  Journaal" uit, die telkens zowat een half uur zullen duren. Goedele Wachters ontvangt o.a. professor Hendrik Vos en gewezen Europees Commissaris Karel De Gucht.

 

Ook VTM zendt om 7, 8 en 9 uur extra edities uit van "Het Nieuws". Elke Pattyn zal de resultaten van het Britse referendum bespreken met o.a. financieel journalist Paul D'Hoore.

 

Daarnaast zullen VRT en VTM uiteraard ook in hun andere nieuws- en duidingsprogramma's aandacht besteden aan de volksraadpleging in het Verenigd Koninkrijk.

logo studio-london.png

Zo zal Radio 1 vandaag, de dag van het referendum, in het teken staan van de mogelijke brexit. De radiozender van de openbare omroep wordt voor één dag Studio London.

 

Morgenvroeg (vrijdag 24 juni), opent "De ochtend" al om vijf uur ’s morgens de deuren om de eerste reacties in binnen- en buitenland te sprokkelen. Onder meer die van Karel De Gucht. Ook Hautekiet gaat dieper in op de uitslag van het brexit-referendum. Later op de dag is Guy Verhofstadt te gast bij Radio 1.

.

frex.jpg

 

De Redactie

Tijdsbalkje rood.gif 

00:05 Gepost door Pieter Van Banden in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

VRM heft boete voor de zenders VTM, Vier en Vitaya

VRM heft boete voor de zenders VTM, Vier en Vitaya

 

De Vlaamse Regulator voor de Media (VRM) heeft inbreuken op het Mediadecreet vastgesteld bij de zenders VTM, Vier en Vitaya. Ze krijgen een boete van respectievelijk 10.000 euro, 5.000 euro en 2.000 euro voor het niet naleven van de regels voor het uitzenden van sponsorboodschappen.

 

VRM logo.png

 

De VRM heeft tijdens de controle van de uitzendingen van de verschillende Vlaamse zenders tussen 20 februari in 2 maart vastgesteld dat er op enkele zenders sponsorboodschappen werden uitgezonden die niet in overeenstemming zijn met het Mediadecreet.

 

Een sponsorvermelding mag volgens het Mediadecreet niet aanzetten tot consumptie. VTM kreeg de zwaarste boete van de VRM omdat de zender reeds eerder een administratieve geldboete had gekregen voor gelijkaardige inbreuken.

 

ACD620C.png

 

"Gelet op het herhaaldelijke karakter van de inbreuk, het significante marktaandeel van het omroepprogramma en het hoge tarief voor de sponsorvermelding, legt de VRM een administratieve geldboete van 10.000 euro op", klinkt het.

 

logo VIER.png

Ook bij Vier wordt rekening gehouden met een eerdere beslissing over sponsorvermelding. Vier krijgt een boete van 5.000 euro. De boete van 2.000 euro voor Vitaya voor gelijkaardige feiten is lager, omdat de zender een beperkt marktaandeel heeft.

 

logo vitaya.png

 

De Redactie

 

Lees de beslissingen op de website van de VRM.

Boete VTM: niet conform de regelgeving uitzenden van een sponsorboodschap

Boete SBS Belgium (VIER): niet conform de regelgeving uitzenden van een sponsorvermelding

Boete Vitaya: niet conform de regelgeving uitzenden van een sponsorboodschap

Tijdsbalkje rood.gif

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |