04-07-16

Satelliet:CNN HD definitief ongecodeerd (Astra 2 op 28,2° Oost)

Satelliet:CNN HD definitief ongecodeerd (Astra 2 op 28,2° Oost)

 

CNN is sedert maandag 27 juni j.l. officieel begonnen met ongecodeerde HD-satellietverspreiding. De nieuwszender is in HD-kwaliteit momenteel alleen via de Astra2-satelliet op 28,2° Oost te ontvangen.

 

CNN HD logo.png

 

Satellietkijkers konden al enige tijd naar CNN HD via de Astra2-satellietpositie kijken. Het ging tot nu toe echter om testuitzendingen. Eerder was CNN HD enkele weken via de Eutelsat 9B satelliet op 9 graden oost te ontvangen. Die satellietverspreiding stopte echter. De Astra2-satelliet waar nu de officiële satellietverspreiding is begonnen, is de Britse hotspot van satellietbedrijf SES. De satelliet is mede door ongecodeerde satellietverspreiding van de tv- en radiokanalen van de Britse publieke omroep BBC alsmede de Britse commerciële tv-zenders veel gebruikt door Vlaamse én Nederlandse satellietkijkers.

 

CNN hd.jpg

Nu de officiële satellietverspreiding op de Astra2-satelliet is begonnen, ontstaat de mogelijkheid voor Europese tv-aanbieders om CNN HD op de eigen netwerken door te geven. De satellietverspreiding kan als aanvoersignaal voor doorgifte via eigen netwerken gebruikt worden. Aanbieders kunnen dat echter niet zomaar doen. Voor doorgifte dient – ondanks de ongecodeerde satellietverspreiding – eerst een distributieovereenkomst met CNN gesloten te worden.

 

CNN HD (Identification: 50290) is te bekijken op de Astra2-satelliet op 28,2° Oost via de uitzendfrequentie 11.112 GHz.(H) met SYM: 22000 en FEC: 5/6 te ontvangen.

Opgepast, op deze frequentie zit ook de gewone SD versie !

Het is niet bekend of CNN HD op andere Europese satellietposities waar de zender nu in SD-kwaliteit te zien is in HD-kwaliteit gaat uitzenden.

Vanwege de ongecodeerde satellietverspreiding is voor het bekijken van CNN HD via de Astra2-satelliet geen abonnement of smartcard van een tv-aanbieder nodig.De uitzendingen zijn dus Free To Air.

TotaalTV  (Jarco Kriek)

Tijdsbalkje rood.gif

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.