09-08-16

BVN-TV wereldwijd via tablet & smartphone

BVN-TV wereldwijd via tablet & smartphone

 

BVN heeft een app openbaar gemaakt waarmee via tablet en smartphone wereldwijd via internet naar de tv-zender gekeken kan worden. Dit is mogelijk omdat BVN geen geoblocking-techniek gebruikt.

 

bvn-tv logo.jpg

 

De app is goed nieuws voor Vlaamse en Nederlandse vakantiegangers en expats.  TV-zender BVN maakt met de app een transitie van lineair naar online. De vrijwel wereldwijde lineaire verspreiding via diverse satelliet blijft na de komst van de app wel in stand. De kosten van satellietverspreiding drukken echter wel op het budget van de zender. Het is dus niet ondenkbaar dat over enkele jaren kritisch naar satellietverspreiding gekeken gaat worden, Op de meeste vakantieresorts en hotels is de mogelijkheid om gratis van wifi-internet gebruik te maken. De BVN-app is beschikbaar voor zowel iOS als Android beschikbaar.

 

BVN app Journaal.jpg

 

BVN kreeg steeds vaker het verzoek om ook online te kunnen kijken naar BVN. Netmanager René van Baaren: "Daarom zijn we begin dit jaar onder de naam BVN Live op onze website gestart met een livestream en hebben we nu ook deze app ontwikkeld waarmee je heel gemakkelijk via smartphone en tablet naar BVN kunt kijken. Ik ben heel blij dat we de miljoenen Vlamingen en Nederlanders die de komende maanden in het buitenland op vakantie gaan, nu nog beter kunnen bereiken. De BVN-app hoort deze zomer op ieders vakantielijstje."

TotaalTV (Jarco Kriek)

 

BVN, wat staat voor 'het beste van Vlaanderen en Nederland' bundelt al langer programma's uit het televisieaanbod van de Nederlandse Publieke Omroep en de VRT ten behoeve van kijkers in het buitenland. Maar waar die programma's van eigen bodem tot nu vooral via satelliet de wereld werden rondgestuurd, gebeurt dat sinds begin dit jaar onder de noemer BVN Live ook via een livestream op de BVN-website.

 

BVN app.jpg

 

Via de app kan iedereen 24 uur per dag de programma's van BVN volgen. Het is daarmee de enige Nederlandstalige tv-zender die overal ter wereld gratis kan worden bekeken. In het aanbod zitten VRT-programma's als Dagelijkse kost, Panenka!, Vive le Vélo en Blokken. Ook Het journaal kan door Vlamingen in het buitenland bekeken worden.

 

Bij grote incidenten en andere belangrijke gebeurtenissen zijn via de BVN-app ook de rechtstreekse uitzendingen van zowel de NOS als de VRT te volgen. De BVN-app is beschikbaar voor zowel iOS als Android smartphones en tablets.

 

En voor de liefhebbers...Bekijk 'Thuis' nu ook via app in het buitenland...

4727_w720_0_a659dc1.jpg

Klik op de afbeelding voor de download

Tijdsbalkje rood.gif 

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.