08-08-16

DL:Schlagerzender NDR Plus via DAB+

DL:Schlagerzender NDR Plus via DAB+

 

De Noord-Duitse publieke omroep NDR startte op dinsdag 5 juli jl.een nieuwe radiozender met de naam NDR Plus. De radiozender richt zich voornamelijk op schlagermuziek uit de afgelopen 50 jaar.

 

collage606_v-content.jpg

 

Onlangs gingen er geruchten dat de zender zou gaan starten onder de naam NDR Gold. Een Duitse mediawebsite heeft zelfs proefuitzendingen gehoord waarin de naam werd gebruikt. Uiteindelijk heeft de omroep besloten om de zender NDR Plus te noemen.

Goedkeuring

De publieke omroep voor de Duitse deelstaten Nedersaksen, Hamburg, Sleeswijk-Holstein en Mecklenburg-Vorpommeren heeft eerder dit jaar de eerste goedkeuringen gekregen voor het plan. Nu het licht helemaal op groen staat kunnen de uitzendingen beginnen.

NDR Plus

“NDR Plus – Das norddeutsche Schlagerradio” richt zich op Duitse volksmuziek en schlagermuziek. De nieuwe radiozender zendt uit via digitale radio via de ether (DAB+) en Internet. De radiozender is niet te horen via de FM.

Volksmuziek

De Norddeutscher Rundfunk is niet de eerste publieke omroep die een speciale radiozender startte voor Duitse volksmuziek.De Bayerischer Rundfunk (BR) uit de Duitse deelstaat Beieren zendt al enige tijd de radioprogramma’s Bayern Plus en Bayern Heimat uit via onder andere DAB+, satelliet en Internet.

Op de website van de omroep legt Lutz Marmor van de omroep uit wat de luisteraars allemaal kunnen verwachten van de zender.

Mediamagazine.nl

naamloos1.pngnaamloos2.png

 

n.v.d.r.

Hopelijk komt de zender ook via satelliet beschikbaar.

Tijdsbalkje rood.gif

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.