27-06-16

Radio MIG krijgt boek en groter zendbereik…

Radio MIG krijgt boek en groter zendbereik…

 

Radio MIG bestaat deze maand 35 jaar. De radiozender heeft dit jaar nog heel wat plannen. Zo wordt de laatste hand gelegd aan een boek over het radiostation. “35 jaar MIG" is een naslagwerk voor iedereen die meegewerkt heeft aan al die jaren radio.

Radio-MIG-deejees-Geraardsbergen-Persregio-Dender.jpg

 

Maar ook de evolutie van onze website, sociale media en andere nevenprojecten komen aan bod”, zegt voorzitter Joachim De Leeuw. “Het boek werd geschreven voor zowel onze huidige als voormalige luisteraars en medewerkers.”

Radio-Mig-Geraardsbergen-Persregio-Dender.jpg

MIG startte de uitzendingen op 4 juni 1981 vanuit Geraardsbergen. Het station is intussen aan zijn vierde generatie radiomakers toe via FM 104.9 en radiomig.be. Dat doen ze sinds enkele jaren ook voor de omliggende gemeenten Lierde en Galmaarden.

 

En het ziet er naar uit dat dit de komende jaren zal uitbreiden. “Er zijn plannen om vanaf 2018 een groter zendbereik te krijgen van de Vlaamse overheid. We zijn al jaren vragende partij voor een leefbaarder zendgebied voor lokale radio’s in Vlaanderen. Na 35 jaar blijkt daar nu eindelijk vooruitgang in te komen. We kijken hier enorm naar uit!”

 

MIG plant het boek dit najaar uit te brengen. Daarin vind je een mix van verhalen, anekdotes en een exclusieve blik achter de schermen. “In 35 jaar heeft radio, en dus ook MIG, een ware (r)evolutie gekend. Het is opmerkelijk dat elke generatie radiomakers  heel vaak pionierswerk heeft geleverd.”

Lees ook: Vrije radio’s in Denderstreek zien toekomst rooskleurig in…

 

logo.png

 

Radio MIG is te beluisteren in de regio Geraardsbergen-Lierde-Galmaarden via FM 104.9 en online. Klik HIER.

 

Radio MiG vzw

Nieuwstraat 56
9500 Geraardsbergen
tel. 054 41 61 75
e-mail: info@radiomig.be 
website: www.radiomig.be

Persregio Dender

Tijdsbalkje rood.gif

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.