07-06-16

Weeromstandigheden ontregelen ontvangst radiozenders

Weeromstandigheden ontregelen ontvangst radiozenders

 

In heel België (maar dus ook in Nederland) kunnen radiozenders via de ether minder goed te ontvangen zijn. Oorzaak: de huidige weersomstandigheden (jaarlijks weerkerend fenomeen). De mogelijke storingen zijn uiteraard van tijdelijke aard.

 

3123.png

                                                                             Foto:broadcastpartners.nl

 

Diverse radiozenders in Nederland - waaronder nieuwszender BNR - wijzen hun luisteraars erop dat de ontvangst via de ether minder goed kan zijn. Soms is de zender helemaal niet meer te ontvangen. In plaats hiervan wordt een buitenlandse radiozender ontvangen.

 

De ontvangst van buitenlandse radiozenders is op dit moment goed. Zo zijn in België (en Nederland) soms Britse, Duitse en Scandinavische radiozenders te beluisteren die onder normale omstandigheden niet in België via de ether te ontvangen zijn.

 

Ook via het digitale radionetwerk DAB+ kan men nu meer radiozenders ontvangen vanuit het ook buitenland. DAB+ zenderpakketten van onder meer BBC, NPO en WDR zijn op veel plaatsen te ontvangen.

storing.jpg

Niet alleen met radio-ontvangst is er tijdelijk kans op storing. Ook ontvangst van tv-zenders via het DVB-T-netwerk behoort tot de mogelijkheden.

 

Wanneer de atmosferische storingen verminderen en dus de weersomstandigheden voor ongestoorde ontvangst  verbeteren, kan op dit moment nog niet gezegd worden.

 

Tijd dus voor DX-ers om extra attentie te doen op de diverse radio & TV golven.

De atmosferische omstandigheden zorgen er overigens ook voor dat Belgische radiostations opeens ook (tijdelijk) soms in het buitenland te ontvangen zijn.

 

TotaalTV  (Jarco Kriek)

 

tijdsbalkje rood 

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.