03-08-16

DVB-T:Einde in Duitsland begin 2017 !

DVB-T:Einde in Duitsland begin 2017 !

 

Vlamingen (en Walen) wonend in het grensgebied met Duitsland die via digitale ethertelevisie naar Duitse tv-zenders kijken, moeten begin volgend jaar een nieuwe decoder aanschaffen.

 

Logo DVB-T.jpg

Logo DVB-T2.jpg

Het einde van digitale ethertelevisie in de huidige uitzendnorm DVB-T staat in Duitsland op 29 maart 2017 gepland.

 

De gefaseerde invoering van DVB-T2 in Duitsland is op 1 juni jl.begonnen. Om naar DVB-T2 te kunnen kijken, is een nieuwe decoder nodig. Niet alle DVB-T2 ontvangers zijn echter geschikt voor ontvangst van het Duitse DVB-T2 signaal.

 

Naast deze nieuwe uitzendnorm gebruikt men ook de technieken MPEG4 en HEVC/H.265. Hierdoor is het mogelijk om tv-zenders in Full HD-beeldkwaliteit en later zelfs in Ultra HD uit te zenden. Ook wordt bij commerciële zenders van codering gebruikgemaakt en dient men voor het bekijken van deze zenders een abonnement af te nemen. De Duitse publieke zenders blijven wel ongecodeerd – en dus zonder abonnement – te bekijken.

 

Kijkt men op dit moment via de interne tuner van het televisietoestel naar Duitse digitale ethertelevisie dient men rekening te houden dat aanschaf van een geschikte DVB-T2/HEVC-ontvanger in veel gevallen noodzakelijk is. Alleen met de nieuwste modellen Ultra HD-televisies is het in de toekomst mogelijk om direct via de televisie naar Duitse tv-zenders via de ether te kijken.

 

TotaalTV  (Jarco Kriek)

 

tijdsbalkje rood 

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.