31-05-16

Laatste dag VRT 'TELETEKST'

Laatste dag VRT 'TELETEKST'

Het einde....

nVRT Teletekst 1-6-2016 EINDE tijdperk.png

teletekst blz 300 weer 1-6-2016.png

teletekst blz 400 sportnieuws 1-6-2016.png

1-6-2016 Teletekst blz 200 TV gids.png

“Voor alle fans van teletekst is het een trieste dag”

Morgenochtend verdwijnt VRT teletekst grotendeels. Peggy De Meyer maakte jarenlang deel uit van de teletekstredactie en blikt terug op de hoogtijdagen van het medium.

De Vlaming met liefde voor Teletekst kan alleen vandaag nog zijn hart nog eens ophalen. Om middernacht trekt de VRT deels de stekker uit de dienst.Tot eind dit jaar zullen de pagina’s van Teletekst nog toegankelijk blijven en zullen de kijkers er doorverwezen worden naar alternatieve kanalen. Teletekstpagina 888 blijft de bron voor alle ondertitels.De VRT maakte in januari van dit jaar al bekend te stoppen met Teletekst, omdat de bezoekersaantallen snel teruglopen.

VRT teletekst.png

Men ziet blijkbaar Teletekst ook niet langer als taak van de openbare omroep. Wel blijven ondertitels beschikbaar via pagina 888.

Teletekst 2.png

In Nederland staat de dienst nog altijd niet ter discussie. De NOS liet onlangs nog weten dat Teletekst nog altijd goed wordt bezocht want dagelijks kijken rond de 3,5 miljoen mensen de pagina’s via televisie of een ander app. Dit in tegenstelling tot in het Verenigd Koninkrijk, waar de informatiedienst Ceefax in 2012 al stopte. Ook VTM stopte er al mee in 2014.

Wat de (iets) oudere generatie nu moet doen-niet iedereen heeft een PC,lapop,smartphone...-(laat staan dat hij/zij er kan mee werken) is mij toch nog niet geheel duidelijk.Alternatieve kanalen ?????

peggy de meyer teleteksst laatste dag.jpg

Klik op de foto,kijk en luister naar Peggy de Meyer

teletekst 2.jpg

Klik op de foto ,kijk en luister naar Linda,een pionier van Teletekst

248842289.jpg

Lees ook: Het einde van een tijdperk: Teletekst houdt op te bestaan  (klik op de foto)

 

De VRT stopt met Teletekst op woensdag 1 juni

Vanaf morgen-woensdag 1 juni 2016- zullen er geen nieuwe berichten meer gepubliceerd worden op Teletekst. Tot eind dit jaar zullen de pagina’s van Teletekst nog toegankelijk blijven en zullen de kijkers er doorverwezen worden naar alternatieve kanalen. Teletekstpagina 888 blijft de bron voor alle ondertitels.

 

2562720285.jpg

Teletekst startte in 1980 als een vernieuwende informatiebron maar is vandaag ingehaald door andere nieuwskanalen zoals de website en sociale media van Deredactie.be en Sporza.be. Bijgevolg is het gebruik van Teletekst de afgelopen jaren fors teruggelopen.

Na het afsluiten van de nieuwe beheersovereenkomst, waarin Teletekst niet langer als opdracht staat, besliste VRT om Teletekst definitief af te bouwen.

De middelen die hierdoor vrijkomen, zullen ingezet worden voor het verder ontwikkelen van andere nieuwskanalen zodat de Vlamingen snel en correct nieuws en duiding kunnen vinden op de plaatsen waar zij dit verwachten.

Klembord01.jpg

tele.jpg

248842289.jpg

naamloos.jpg

De Redactie

Tijdsbalkje rood.gif

09:42 Gepost door Pieter Van Banden in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.