22-05-16

Radio1:Led Zeppelin staat op 1 in de Classics 1000

Radio1:Led Zeppelin staat op 1 in de Classics 1000

 

"Stairway to heaven" van Led Zeppelin is voor de luisteraars van Radio 1 dé klassieker der klassiekers. Het nummer voert de Classics 1000 aan. De top tien is ook een eerbetoon aan de eerder dit jaar overleden supersterren David Bowie en Prince.

stairway-to-heaven-led-zeppelin.jpg

Zes dagen lang loodsten Ayco Duyster, Lieve De Maeyer, Evert Venema en Korneel De Clercq de luisteraar door zijn all time favourites. De keuze van de luisteraars bepaalde de volgorde van de Classics 1000-lijst, goed voor bijna 80 uur muziek, van maandag om 9 uur tot zaterdag om 18 uur.

 

"Een hele week prikkelden we het emotionele geheugen van onze luisteraars met muziek die je bij het nekvel grijpt", zegt netmanager Filip Pletinckx van Radio 1. "Maar we lieten ook de actualiteit niet los want onze redactie bracht continu verslag uit van de belangrijkste nieuwsfeiten. Een sterke combinatie die in de smaak viel bij onze luisteraars."

 

Pletinckx is enthousiast over de verrassende lijst die de luisteraars van Radio 1 samenstelden. "Zelden kreeg je zo'n divers overzicht van de muziekgeschiedenis."

De Top 10

  1. Stairway to heaven - Led Zeppelin

  2. Heroes - David Bowie

  3. Wish you were here - Pink Floyd

  4. Born to run - Bruce Springsteen

  5. Child in time - Deep Purple

  6. Bohemian Rhapsody - Queen

  7. A day in the life - The Beatles

  8. Martha - Tom Waits

  9. Like a rolling stone - Bob Dylan

10. Purple rain - Prince

logo radio1.png

De Redactie

Tijdsbalkje rood.gif

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.