03-06-16

Satelliet:BBC onderzoekt fusie BBC News en BBC World News

Satelliet:BBC onderzoekt fusie BBC News en BBC World News

 

De BBC onderzoekt een vergaande of zelfs volledige fusie van haar binnenlandse publieke nieuwskanaal BBC News en het commerciële internationale kanaal BBC World News. De Britse omroep moet namelijk verder op de kosten besparen.

world-news.jpg

De programmering van de beide zenders is al deels in elkaar geïntegreerd en BBC News neemt ook al delen van de programmering van BBC1 en BBC2 over. Toch zoekt de omroep naar nog meer mogelijkheden om geld te besparen. BBC World News behoort tot de commerciële tak van de BBC en is niet van publieke gelden afhankelijk.

news.jpg

De zender doet het desondanks niet goed genoeg en krijgt kritiek op de kwaliteit en inhoud van de Britse regering. De BBC overweegt nu om de zenders verder met elkaar te integreren. BBC News wordt met publieke gelden gefinancierd, maar dat budget is alleen maar kleiner geworden.

Beide nieuwszenders zijn hoe dan ook in (exclusief) in HD-kwaliteit via de satelliet te bekijken. BBC News via de Astra-2 op 28,2 ° Oost en BBC World News via de Astra-1 op 19,2 ° Oost.

Satellite Magazine

Tijdsbalkje rood.gif

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.