20-04-16

Bruzz komt in de plaats van FM Brussel

Bruzz komt in de plaats van FM Brussel

 

De Brusselse radiozender FM Brussel (98.8 FM) gaat vanaf vandaag verder als Bruzz. Niet alleen de radiozender gaat verder onder de nieuwe naam, Ook Brussel Deze Week, TV Brussel en brusselnieuws.be gaan verder onder de naam Bruzz.

bruzz.jpg

Met de baseline ‘”You are the city” richt Bruzz zich tot iedereen die gebruik maakt van de Belgische hoofdstad aldus het nieuwe platform. Dat zijn natuurlijk de Nederlandstalige Brusselaars, maar ook anderstaligen, expats en pendelaars of bezoekers. De gebruiker zal centraal staan. “We willen dé referentie zijn voor Brussel, onafhankelijk, betrokken en passioneel”, zegt algemeen hoofdredacteur Jeroen Roppe tegenover de VRT.

 

Bruzz zal zich vooral toespitsen op actua, uitgaan, debat en sport. “Digital first is daarbij belangrijk”, zegt Roppe. “Alles moet snel en volledig online staan. En verder leveren we de content dan aan radio, tv, print en de sociale media.” De krant en het agenda-magazine blijven voorlopig apart bestaan. “We willen de komende maanden wel verder evolueren naar één stadsmagazine. Tegen januari 2017 komt er dan één krant met een uitneembare magazine”, aldus Roppe.

 

FM Brussel ging vanmorgen om 7 uur verder als Bruzz. Op televisie is het wachten tot 18 uur, al zal eerder al de radiostudio live te zien zijn op het televisiekanaal.

 

bruzz2.jpg

Vorig jaar juni zag het er nog somber uit voor de toekomst van FM Brussel. Eigenaar Vlaams-Brusselse media besloot toen dat de radiozender geen toekomst meer had en de stekker eruit moest. Uiteindelijk is besloten om de radiozender te laten bestaan en de hele mediatak te reorganiseren. Dit heeft geleid tot de introductie van Bruzz als overkoepelend platform voor radio, televisie, krant en Internet.

Meer informatie via: http://bruzz.be/

Mediamagazine.nl

 

Tijdsbalkje rood.gif

08:59 Gepost door Pieter Van Banden in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.