03-12-15

Het einde van de dagelijkse updates van het Muziekmuseum

Het einde van de dagelijkse updates van het Muziekmuseum

 

Op 24 oktober 2007 ging deze blog van start.Door onvoorziene omstandigheden stop ik (voorlopig zeker voor een paar maanden!) met updates.

 

U blijft echter altijd welkom op deze blog.

Het is dus misschien geen definitief afscheid ...doen het wat kalmer aan en wie weet , zeg nooit nooit..., keren we ooit dagelijks terug als vanouds

 

Pieter Van Banden

.

Draagbare radio begin jaren '20 !.jpg

.

tijdsbalkje rood

11:28 Gepost door Pieter Van Banden in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Internet wordt steeds minder vrij

Internet wordt steeds minder vrij

.

Geen goed nieuws vandaag. Regeringen vaardigen steeds vaker wetten uit om je online te beperken in je vrije meningsuiting, en je wordt steeds vaker online in het oog gehouden. Dat is de trieste conclusie van het in New York gebaseerde Freedom House, dat zijn jaarlijkse rapport begin december rapport publiceerde.

.

Internet-Freedom.jpg

.

Er is wel een lichtpunt in dit rapport te bespeuren. Nadat Edward Snowden de kat de bel aangebonden had over de verregaande afluisterpraktijken van de Amerikaanse veiligheidsdienst NSA, bleken overheden wereldwijd zich geroepen te voelen om toch wat meer transparantie te verschaffen. Of liever: zij lieten in allerijl nieuwe wetten erdoor drukken die de bestaande monitoring legaliseerde.

.

Volgens The Register halen die landen de onthullingen van Snowden eigenlijk alleen maar als excuus aan om hun eigen surveillance uit te breiden, zonder dat burger hierover controle heeft. Uiteraard gaat dan om burgers die tot de oppositie horen en tot activisten voor mensenrechten. Rusland en Turkije zouden de koplopers zijn bij deze praktijken.

.

Het rapport wijst er ook op dat, als gevolg van de onthullingen van Snowden, steeds meer stemmen opgaan om data niet meer in de VS te bewaren, maar op servers in eigen land. Maar dat zou in bepaalde landen die het niet nauw nemen met de privacy van de gebruiker, niet zo een goede beslissing zijn.

.

The Register wijst er echter fijntjes op dat dit rapport mogelijk werd gemaakt door donaties van Yahoo en Google, twee Amerikaanse bedrijven, die er natuurlijk alle belang bij hebben dat data in de (Amerikaanse) cloud bewaard kan blijven.

.

Lees HIER het rapport (1) en vooral de interpretatie die The Register eraan geeft.

.

 Bericht: NeTTies

.

Radio19 (Hilde Vangool)

.

tijdsbalkje rood 

00:01 Gepost door Pieter Van Banden in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Jingles (of muziek) spelen met online jingle player

Jingles (of muziek) spelen met online jingle player

.

De online jingleplayer van Ad Mulders heeft een paar maanden geleden een update gekregen, alzo kwamen we te weten via Jingleweb.nl.Effen vergeten te vermelden dus.

.

Jingleplayer.jpg

.

Het ding was al mooi, maar is nu nóg mooier. En krijgt daarom een warme aanbeveling van het voltallige Genootschap radiojingles en -tunes.

.

Er zijn volgens de maker Ad Mulders een paar kleine wijzigingen op verzoek van gebruikers: Er is een menu met sneltoetsen toegevoegd. De sneltoetsen bestonden al maar nergens stond welke toetsen het waren. Het menu vind je onder het kopje Keys. En de cross tijd in singleplay mode is nu 0.25 sec. Op die manier is de overgang van de ene naar de andere jingle in singleplay mode een stuk vloeiender.

.

Wil je de online jingle player ook zien en gebruiken? Kijk hier.

.

Jingleweb

.

tijdsbalkje rood

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

02-12-15

Beethoven geniaal dankzij fout hart?

Beethoven geniaal dankzij fout hart?

.

Een onregelmatig hartritme waar de Duitse componist Ludwig van Beethoven mogelijk aan leed, ligt samen met zijn toenemende doofheid, aan de basis van zijn meesterwerken, zo beweren wetenschappers.

.

naamloos.png

.

Volgens de onderzoekers kampte Beethoven met hartritmestoornissen en zijn die ook te horen in zijn werk. Een hart dat onregelmatig klopt door een hartziekte, doet dat volgens een voorspelbaar patroon, zegt cardioloog Zachary Goldberger van de University of Washington School of Medicine in Seattle. Goldberger meent sommige van die patronen in het werk van de componist te herkennen. Beethoven heeft mogelijk zijn eigen fysieke gewaarwordingen in zijn composities proberen te verwerken.

.

Enkele van de gezondheidsproblemen van Ludwig van Beethoven, zoals zijn toenemende doofheid, zijn in het verleden al uitgebreid onderzocht. Over zijn andere aandoeningen, en ook zijn doodsoorzaak, is minder bekend.

.

Een recente studie in het vakblad Perspectives in Biology and Medicine wijst op de mogelijke aanwezigheid van hartritmestoornissen, een aandoening waarbij het hart te snel, te traag of volgens een onregelmatig ritme klopt. Toen Beethoven nog leefde waren er echter geen tests beschikbaar om de ziekte te achterhalen, dus gebruikten de onderzoekers zijn muziek als diagnostisch middel in hun zoektocht naar aanwijzingen. Ze onderzochten de ritmische patronen van verschillende composities en ontdekten dat plotse, onverwachte tempo- en sleutelwisselingen overeen lijken te komen met hartritmestoornispatronen.

.

In een stille omgeving wordt men doorgaans zijn eigen hartritme gewaar en er is zonder twijfel geen stillere omgeving dan complete doofheid, aldus Goldberger, die de werken van Beethoven omschrijft als muzikale elektrocardiogrammen.

.

                     

.

Bericht: Knack.be

.

Radio19 (NBP)

.

tijdsbalkje rood

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Hoe brengt u Radio PROS tot leven via de hifi-installatie?

Hoe brengt u Radio PROS tot leven via de hifi-installatie?

.

Zij hebben het er reeds over gehad op hun website. Het kan dus draadloos maar het kan zeker ook met een kabel... het overbrengen van Radio PROS van jouw computer naar jouw hifi-installatie. Bedrijven en horecazaken zijn vragende partij om Radio PROS over de (werk)vloer te krijgen als het niet mogelijk is om via de ether (105.8FM) te luisteren.

.

PROS logo sticker.jpg

.

Voor een draadloze verbinding bestaat er de USB FM-transmitter. Apple-gebruikers vinden HIER meer informatie.  Maar hoe verbind je op een ouwerwetse manier de computer of laptop aan die goeie ouwe gouwe hifi-installatie. Hoe verbind je de geluidskaart van de computer aan de versterker van de hifi-installatie?

.

Voorwaarde is dat de twee apparaten niet eindeloos ver van elkaar opgesteld staan. Een overgangskabel kan op iedere lengte gekocht worden in de speciaalzaak. Standaard zijn ze 0,5, 1, 1,5, 3, 5, 10 en 20 meter lang. De mini-jackplug 3,5 mm wordt in het aansluitingspunt koptelefoon gestoken van de computer terwijl de dubbele kingsstekker (in de volksmond ook Kinch genoemd)  ingeplugd word in een vrije ingang (best aux, maar line of tape kan ook) van de versterker van jouw hifi-installatie. Bij PRO versterkers of dito amplifiers kan er gebruik gemaakt worden van XLR- of Jack 6,3 mm-stekkers als signaalingang. Dan moet deze overgangskabel bestaan uit mini-jack / XLR(2) of mini-jack / monojack(2).

.

.

Veel succes met de installatie. Wens je meer informatie, mail PROS (studio@radiopros.be) . Hou hen ook op de hoogte als je je handelszaak met muziek van Radio PROS verwent. Ben je geen techneut, woon je niet te ver uit de buurt van onze technische dienst en je baadt een handels- of horecazaak uit, dan komen zij de aansluiting gratis uitvoeren. Jij zorgt voor de kabels en zij doen de rest...

.

Radio 19 (GVA) 

.

tijdsbalkje rood 

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

01-12-15

DJ stapt op uit onvrede over muziek

DJ stapt op uit onvrede over muziek

.

Een deejay van hitzender 102.7 KIIS FM in Los Angeles is een tijdje geleden onverwacht opgestapt uit onvrede over het gebrek aan variatie en originaliteit, de smalle playlist en de grote hoeveelheid reclame die uitgezonden wordt.

.

Kiss fm los angeles.png

.

Volgens Scott Keeney, beter bekend als DJ Skee, zijn de grote radiogroepen er debet aan dat het medium in de VS aan het sterven is. Radio is bagger. Het is dramatisch veranderd de laatste jaren, aldus de deejay. Volgens hem zijn vooral de grote mediaconcerns verantwoordelijk: Momenteel bezitten zes bedrijven 90% van alle stations en ik vind dat deze bedrijven al het leven uit de radio hebben gezogen.

.

Bijna iedereen luistert naar de radio. 96% Van het land om precies te zijn. De meesten zijn ontevreden over de smalle playlists, het gebrek aan variatie en originaliteit en de grote hoeveelheid reclame die uitgezonden wordt. En ik kan niet langer meer ontkennen dat ik het daarmee eens ben. Natuurlijk ben ik iedereen bij de radio dankbaar die me de afgelopen jaren een kans hebben gegeven, maar ik wil nu de eerste zijn die opstaat en gewoon eerlijk is.

.

Scott Keeney is al sinds zijn zestiende op de radio te horen. Hij werkte voor zenders als Power 106 (KPWR) en het hip-hop kanaal van Sirius XM satellietradio. Sinds 2008 is Skee elke zondagavond te horen op KIIS FM.

.

.

Bericht: Radio.nl

.

Radio19 (TB)

.

tijdsbalkje rood 

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De onzichtbare radiostem

De onzichtbare radiostem

.

Een stem op de radio, die heeft altijd iets mystieks. Je stelt je er iemand bij voor, en dan past het gezicht dat je je voorstelde zelden bij de stem. Soms valt de fysieke verschijning ronduit tegen. Niet voor niks is - a face for radio -, een gangbare uitdrukking bij de media in Amerika.

.

onzichtbare radiostem.jpg

.

Bovendien bederf je zelf het plaatje als je een stem met hoofdletters bent en je laat je overal zien. Het valt niet mee om je gezicht te beschermen, zelfs als je jezelf niet op internet wil zetten, doen anderen dat wel. Daarom is het opmerkelijk dat een van de meest kenmerkende stemmen van het land geen gezicht heeft. We hebben het hier over Jos Bergenhenegouwen, de langjarige voice over bij Veronica, RTL, de SBS-achtigen en van tientallen reclamespots.

.

Probeer het maar: hij is nergens te vinden. De onzichtbare radio- stem. Terwijl de man een behoorlijk ongebruikelijke naam is (Bergen is de hoofdstad van de provincie Henegouwen, maar omdat het onder taalgrens ligt, moet je tegenwoordig Mons-Hainault zeggen). Op zijn eigen site, Jos Bergenhenegouwen, is hij een heerschap zonder gelaat. Dat is dus met voorbedachte rade gedaan.

.

Zelfs van de uitreiking van de Marconi-Award aan hem, als beste radiostem van 1999, circuleren geen beelden meer. Er is een Jos Bergenhenegouwen die tafeltennist, maar dat is hij niet. Hij blijft dus verborgen, dat vinden we knap. Wie onthult hem?

.

Bericht: Jingleweb.nl

.

Radio19 (TB)

.

tijdsbalkje rood

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |