13-11-15

NL:Zes auteurs schrijven nieuw radiodrama voor NPO Radio 1

NL:Zes auteurs schrijven nieuw radiodrama voor NPO Radio 1

 

Zes auteurs gaan het experiment aan: Elke Geurts, Ronald Giphart, Gilles van der Loo, Jamal Ouariachi, Maria Stahlie en Niña Weijers schrijven momenteel een audiodrama van 30 minuten. De auteurs worden gekoppeld aan radioregisseurs en -producenten.

file_21386.jpg

Foto's: Victor Schiferli. V.l.n.r: Maria Stahlie, Niels Wensing (AVROTROS), Niña Weijers, Gilles van der Loo, Lotje IJzermans (VPRO), Elke Geurts, Ronald Giphart, Frans Kotterer (NTR) en Jamal Ouariachi.

Met dit initiatief geven het Mediafonds en het Nederlands Letterenfonds een kwaliteitsimpuls aan de totstandkoming van nieuw literair radiodrama.


Voor de nieuwe editie zijn de auteurs en omroepen door loting aan elkaar gekoppeld. Maria Stahlie en Niña Weijers gaan met AVROTROS samenwerken, Ronald Giphart en Jamal Ouariachi met de NTR en Elke Geurts en Gilles van der Loo met de VPRO.


De omroepen selecteren binnenkort radioregisseurs en -producenten die de nieuwe hoorspelen in de loop van volgend jaar zullen realiseren. Najaar 2016 worden de radiodrama’s uitgezonden via Radio 1. Daarna blijven ze beschikbaar op Woord.nl, het platform voor verhalende radio van de publieke omroep.


De resultaten van de eerste editie van Fluiten in het donker zijn voorjaar 2015 uitgezonden op NPO Radio 1; inmiddels zijn ze te beluisteren op woord.nl.

 

logo npo radio 1.jpg


RadioNL (Martin Slijper)


Tijdsbalkje rood.gif

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.