03-11-15

BBC Worldservice gisteren gestart op DAB+

BBC Worldservice gisteren gestart op DAB+

 

De Britse publieke radiozender BBC Worldservice is gisteren gestart met uitzendingen via het DAB+pakket van exploitant Norkring in Vlaanderen en Brussel.

 

naamloos.png

 

In mei lanceerde Norkring een commercieel DAB+-pakket op kanaal 11A waarop momenteel zeven commerciële radiozenders te beluisteren zijn in een groot gedeelte van Vlaanderen en Brussel. Het gaat hierbij om de commerciële radiozenders TOPradio, VBRO Radio, Radio Maria, Radio FG, Radio Stad, FamilyRadio en ClubFM. Sedert gisteren is daar de Britse publieke radiozender BBC Worldservice aan toegevoegd (zoals eerder al beloofd). Norking heeft momenteel twee steunzenders in gebruik voor het uitzenden van het DAB+-signaal waardoor de (Europese) hoofdstad Brussel en een groot gedeelte van Vlaanderen gedekt worden.

 

Met de start van de uitzendingen van BBC World Service via DAB+ in Brussel en Vlaanderen is de radiozender ook gestart met een nieuw radioprogramma ‘World Questions’. Dit nieuwe radioprogramma geeft inwoners uit Europa de kans om vragen te stellen aan belangrijke personen in de Europese Unie. Het eerste debat zal plaatsvinden op 17 november in Brussel en wordt op 21 november uitgezonden op BBC World Service. Daarna zal het programma nog worden opgenomen in Berlijn, Athene en Riga.

 

Mediamagazine.nl

 

Tijdsbalkje rood.gif

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.