16-11-15

VK:Radiostations wisselen FM– en AM-frequentie in Liverpool

VK:Radiostations wisselen FM– en AM-frequentie in Liverpool

 

De middengolf is dan toch nog niet ten dode opgeschreven...

 

Bauer Media wisselt binnenkort twee van haar radiostations van frequentie in Liverpool. De talkzender Radio City Talk verhuist van FM naar AM, terwijl de classic hitszender Radio City 2 van AM naar FM verhuist.

 

30.jpg

 

City Talk is sinds januari 2008 in Liverpool te ontvangen op 105.9 FM. Maar al sinds de start kampt het station met tegenvallende luistercijfers. Daarom werden de afgelopen jaren meerdere wijzigingen doorgevoerd. Aanvankelijk bracht het station, zoals de naam al deed vermoeden, de hele dag een nieuws- en talkformat. In juni 2009 werd besloten om in de daluren ook muziek te gaan draaien.

 

Sinds januari 2010 is op City Talk overdag voornamelijk muziek (oldies) te horen met elke 20 minuten nieuws. Alleen tijdens de ochtend- en avondspits, tijdens de avonduren en in het weekend worden nog praatprogramma’s uitgezonden. Momenteel scoort City Talk een marktaandeel van 0,5% en trekt het wekelijks 66.000 luisteraars.

 

Het is de tweede keer dat City Talk op een mislukking uitdraait in Liverpool. Eind jaren ’80 was Citytalk al eens op de middengolffrequentie 1548 AM te horen. Na korte tijd werd het station vervangen door de oldieszender Magic 1548. Sinds januari van dit jaar heet het station Radio City 2. Momenteel scoort City 2 een marktaandeel van 1,2% en trekt het wekelijks 107.000 luisteraars.

 

file_77570.jpg

.

In juli diende eigenaar Bauer een verzoek in bij Ofcom om Radio City te mogen verhuizen naar 105.9 FM, terwijl Radio City Talk dan naar AM 1548 verhuist. In ruil hiervoor investeert Bauer in meer lokale content.

 

Radio City 2 blijft nog wel grotendeels de netwerkprogramma’s van Bauer’s “Station 2” (Key 2, Aire 2, Hallam 2) overnemen, maar krijgt wel weer een lokale ochtend- en middagshow. Daarnaast belooft Bauer overdag weer elk uur lokaal nieuws uit te zenden. Nu gebeurt dit alleen tijdens de ochtend- en avondspits.

 

Het nieuwe Radio City Talk gaat zich primair op mannen richten met een rock, sport en praatformat.

 

Ofcom heeft na een publieke consultatie groen licht gegeven voor de veranderingen. Wanneer de wijzigingen worden doorgevoerd is nog niet bekend. Via DAB blijven de stations gewoon ongewijzigd te beluisteren.

 

Dat Bauer deze wijzigingen gaar wil doorvoeren is niet zo vreemd. In de stadsregio Liverpool wonen ruim 800.000 mensen, waardoor het een interessante markt voor adverteerders is. Daarnaast krijgt Bauer in Liverpool meer concurrentie van rivaal Global Radio, nu binnenkort Capital FM ook in de stad op FM te ontvangen is. En dat betekent flinke concurrentie voor Radio City 96.7, de hitzender van Bauer.

 

Door City 2 te verhuizen kan Bauer de concurrentie aangaan met Smooth Radio in Liverpool, dat eveneens op FM te ontvangen is. Weliswaar is Smooth Radio in deze regio eigendom van het Ierse Communicorp, maar de programma’s worden geproduceerd door Global Radio.

 

RadioNL (Martin Slijjper)

 

Tijdsbalkje rood.gif

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.