15-11-15

DAB & DVB-T signalen RTBF nog steeds niet als vanouds

DAB & DVB-T signalen RTBF nog steeds niet als vanouds

 

De ontvangst van van de RTBF via DVB-T en DAB is in een groot deel van België (Wallonië) pas volgend jaar weer als vanouds. In het voorjaar van 2014 werd een aanslag op de zendmast Waver gepleegd.

 

-dvb-t-tv.jpg


De signalen van de Waalse omroep zijn al sinds het voorjaar van 2014 slecht te ontvangen in de ether in een groot deel van België. De zendmast van Waver werd vlak voor de verkiezingen toen ernstig beschadigd na een brandaanslag.

 

Een herstel naar de oude situatie laat nog altijd op zich wachten. Een woordvoerder van de RTBF bevestigt dat de FM-zenders wel weer als vanouds bereik hebben, maar dat voor DAB en DVB-T hopelijk in het voorjaar van 2016 een definitieve oplossing wordt gevonden. Nu is de ontvangst nog zwakker dan normaal maar in ieder geval zijn de signalen in de streek van Aalst nog steeds optimaal.

 

Logo DVB-T.jpg

 

DAB speelt in België vooralsnog amper een rol voor radio ontvangst en het slechte bereik van de DAB signalen van Waver helpt daar niet bij. Ook 'DVB-T' is in België vrij weinig in gebruik. De VRT en de RTBF zenden wel een zenderpakket uit in de UHF band. Beide omroepen zijn ook al met DAB+ aan het testen.

 

TotaalTV (Jan-Hein Visser)

 

Tijdsbalkje rood.gif

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.