25-10-15

Satelliet Astra 2:PBS America is on-air

Satelliet Astra 2:PBS America is on-air

 

PBS America is begonnen met testuitzendingen op een nieuwe Free To Air frequentie ten behoeve van Freesat. Dit signaal is ook in België en Nederland zeer goed te ontvangen.

 

 

pbs-america.jpg

 


Satellietkijkers, althans iedereen met een installatie waarop ook een LNB-kop voor de Astra 2 (28,2° Oost) zit, hebben sinds 22 oktober j.l. exclusief de beschikking over één van 's werelds beste zenders. PBS America is de Britse variant van de Amerikaanse publieke omroep PBS.

 

Begin deze maand kondigde de zender aan het betaalaanbod van Sky Digital te verruilen voor Freesat, wat ongecodeerde doorgifte inhoudt. Weliswaar is de zender dan niet reclame-vrij, maar de programmering is van zeer hoge kwaliteit. PBS biedt veel geschiedkundige en culturele programma's over - en uit de Verenigde Staten van Amerika. De programmering staat op de Britse PBS website.

 

PBS America voegt zich bij het almaar groter wordende Engelstalige free to air zenderaanbod op de Astra 2 positie op 28,2 ° Oost. Hier zitten zenders als Channel 4, ITV, Pick TV, Challenge, The Box, Viva, Sky News en nu dus ook PBS America.

 

De frequentie is 11.307 Ghz.(H) met SYM:27.500 en FEC:2/3.Tot 31 oktober staat het station vermeld als 52225 (testidentiteit).

 

Lees ook: Satelliet:PBS America vanaf 31/10 op Astra2 (28,2° Oost) (19/10/2015)

 

TotaalTV (Jan-Hein Visser)

 

tijdsbalkje rood 

00:01 Gepost door Pieter Van Banden in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.