27-10-15

Satelliet:Turkse zenders wijken naar andere satellieten uit

Satelliet:Turkse zenders wijken naar andere satellieten uit

 

Diverse Turkse tv-zenders die eerder op de Turksat-satellietpositie op 42° Oost te zien waren, zijn naar andere in Europa te ontvangen satellieten uitgeweken.

 

images.jpg

 

De Turkse overheid trok onlangs de uitzendlicenties van tientallen zenders in. Hierdoor mochten deze niet meer op de Turksat-satellieten – eigendom van de Turkse overheid – uitzenden. Enkele zenders worden door Turkije ervan verdacht op te roepen tot onrust. Op de Turksat-satellieten als ongewenst verklaarde zenders als Bugun TV, Kanal Türk en Irmak TV zijn hierdoor uitgeweken naar satellieten van het Franse satellietbedrijf Eutelsat.

 

Hoewel deze zenders nu onder meer via de Hotbird (13° Oost) en Eutelsat 10 (10° Oost) satellieten te zien zijn, moeten de zenders toch met minder kijkers rekening houden. Onder de Turkse gemeenschap buiten Turkije is de Turksat-satellietpositie het meest gebruikt. Door uitwijking naar andere satellieten bereikt men onder deze doelgroep uiteindelijk minder huishoudens. Uitzenden via de Hotbird-satelliet is het best mogelijke alternatief omdat deze satelliet in Europa een groot bereik heeft en ook vaak is opgenomen in het satellietaanbod van GSO-ontvangstinstallaties.

 

TotaalTV (Jarco Kriek)

 

Lees ook: Satelliet:Turksat op 42° Oost verliest veel TV zenders! (18/8/2015)

 

tijdsbalkje rood

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.