16-10-15

FM Brussel gaat verder als Bruzz

FM Brussel gaat verder als Bruzz

 

De stadszender FM Brussel blijft uitzenden. Dit blijkt uit de plannen die de overkoepelde vereniging zonder winstoogmerk 'Vlaams-Brusselse Media' deze week presenteerde. Wel wordt de naam van de zender gewijzigd in Bruzz.

 

logo FM Brussel.jpg

 

In juni ontstond grote ophef toen bekend werd dat de stekker uit FM Brussel zou worden getrokken. De onafhankelijke, niet-commerciële, sociale en culturele stadszender staat al jaren in de rode cijfers.


Reden voor dit besluit was een wijziging in de organisatiestructuur. Sinds begin dit jaar vallen onder meer de krant Brussel 'Deze Week', de radiozender FM Brussel, de tv-zender TV Brussel en de site brusselnieuws.be de vereniging ‘Vlaams-Brusselse Media'. Het bestuur van de nieuwe vereniging besloot om te herstructureren en daarom moest de radiozender sneuvelen.


Het besluit leverde hevige protesten op. Niet alleen onder de luisteraars, maar ook onder het personeel van de Vlaams-Brusselse Media. Zij pikten de drastische hervormingen niet en na enkele dagen sloot ook het management van de Vlaams-Brusselse Media zich aan bij de kritiek.


De gemoederen liepen zo hoog op dat het ontslag van Vlaams-Brusselse Media baas Michel Tubbax geëist werd. Uiteindelijk werd hij de laan uitgestuurd.


Onder leiding van Jeroen Roppe werden nieuwe toekomstplannen uitgewerkt. Deze plannen werden deze week gepresenteerd. In de nieuwe opzet blijven zowel de radiozender als de tv-zender, de krant en de internetsite gehandhaafd. Wel gaan zij onder de nieuwe gemeenschappelijke naam “Bruzz” verder.


Er komt één centrale redactie die content en nieuws gaat leveren aan alle takken van Bruzz. In april of mei van volgend jaar hopen de Vlaams-Brusselse Media de vernieuwingsoperatie te implementeren. Daarnaast wordt de samenwerking met de VRT versterkt. Er komen meer opleidingsmogelijkheden bij de publieke omroep voor het personeel van Bruzz, en beide mediagroepen gaan content uitwisselen.

 

flagey.jpg

                                                                                                                    Foto:Flagey.be

 

RadioNL (Martin Slijper)

 

n.v.d.r. 

Lees ook op deze blog:  FM Brussel had niet genoeg bereik’. (11/6/2015)

Lees ook op deze blog: "Vraag om te onderzoeken of stadsradio kan blijven bestaan"  (12/6/2015)

lees ook op deze blog:  FM Brussel:15 oktober is nieuwe deadline (18/6/2015)

 

 

Uit ons (persoonlijk) foto archief

 

Op 3 juni 2004 was ik te gast in Flagey op het Flageyplein in Elsene bij FM Brussel ter ere van de ingebruikstelling (na verhuis) van FM Brussel (én dus de nieuwe studio's) in het beroemde Flageygebouw (persvoorstelling ook).

Op (de inmiddels opgedoekte sites) RadioVisie (hoofdredacteur Jean-Luc Bostyn) en RadioActief (hoofdredacteur Kurt Van Impe) plaatste ik die onderstaande foto's én een bijhorend artikel samen met Kurt Van Impe die aldaar ook uitgenodigd was.

U herkent zeker vele radio én anders (politieke) gezichten...en zo krijgen deze foto's toch nog eens een nieuw leven.Ook al een beetje nostalgie...toch al 11 jaar geleden...ook wij waren nog wat jonger...

 

 

recovery1.jpg

recovery2.jpg

recovery4.jpg

recovery5.jpg

recovery6.jpg

recovery7.jpg

recovery8.jpg

recovery9.jpg

recovery8.jpg

recovery9.jpg

recovery10.jpg

recovery11.jpg

recovery12.jpg

recovery13.jpg

recovery14.jpg

recovery15.jpg

recovery16.jpg

recovery17.jpg

recovery18.jpg

recovery19.jpg

recovery20.jpg

recovery21.jpg

recovery22.jpg

recovery23.jpg

recovery24.jpg

recovery25.jpg

recovery26.jpg

recovery27.jpg

 

tijdsbalkje rood 

00:05 Gepost door Pieter Van Banden in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.