10-10-15

Het Muziekmuseum ook wekelijks op 'antenne' (FM)

Het Muziekmuseum ook wekelijks op 'antenne' (FM) 

 

Het Muziekmuseum is 'Muzikaal ook te beluisteren' op lokale Radio P.R.O.S. en dit elke zaterdagmiddag tussen 12 en 14 uur.

 

De jaren '60.jpg

 

Semi non-stop worden de plaatjes (dikwijls vinyl) aan elkaar gepraat tijdens een wekelijkse 'Smakelijke goeiemiddag' vanuit Heldergem (9450) in het uitzendgebied op 105.8 FM maar ook via 'Livestream' wereldwijd.Dit kan op allerlei manieren, neem maar eens een kijkje op de website van P.R.O.S.Gewoon klikken op de soort dat u het beste past.

 

Rustige hits van vroeger (hier en daar een ferme antieke Rock & Roll is wel niet uitgesloten) uit de jaren '50,'60,'70 en soms toch wel eens uitzonderlijk een uitschietertje uit de jaren '80.Er is bovendien de 'Nederlandstalige Primitieve' op het einde van het eerste gedeeltje én om niet te vergeten de (krakende) '78-toerenplaat van de week' als afsluiter in het tweede gedeelte.Een Frans plaatje wordt in het Muziekmuseum aangekondigd als 'vieux-temps', vroeger ook wel eens 'Vieux-Machin' genoemd op de RTB radio in Formule J door presentator Claude Delacroix.'Salut les copins' uit die radiotijden op Europe 1  is trouwens ook nooit ver weg.Een plakker van een slijpende oldie slow wordt ook wel eens 'Luikse peresiroop' genoemd of Sirophe de Liège. 

 

Nostalgisch radioverleden.jpg

 

Niet onbelangrijk in het Muziekmuseum is dat er ook nogal eens een 'Anderstalige' van achter het hoekje komt kijken (herinner u de Talenknobbel van Guy Depré in Goudzoekers) én bovendien bevat het muziekarchief van P.R.O.S. plaatjes waarvan men zegt, waar halen ze deze uitzonderlijk moeilijk te vinden antieke spullen toch nog vandaan.Maar in de kelder én op zolder bij P.R.O.S. zitten nog schatten verborgen in lege blikken koekendozen en eens goed ontkrast met Spik & Span en stevig opgeblonken met Sidol maken die plaatjes uiterst licht verteerbaar op het middaguur!

 

Onbekend is onbemind zegt het spreekwoord maar graag worden dus deze (antieke) plaatjes nog eens van onder het stof gehaald en extra opgepoetst met vers milieuvriendelijk regenwater...al zijn de kraakjes natuurlijk dan ook nooit ver weg van deze 33-45 en 78 toertjes.Die kraakjes hebben echter hun charmes in deze toch wel moderne Hi-Fi & CD wereld.

 

Overigens...én met enige trots kunnen we ook vermelden dat het Muziekmuseum momenteel het langst lopende programma is op P.R.O.S..De allereerste uitzending op zaterdagmiddag ging van start op zaterdag 16 augustus 2003 om precies 12 uur.

 

De jaren 70.jpg

 

Verzoekplaatjes (op 33-45 zelfs 78t) en suggesties zijn/blijven natuurlijk altijd welkom in/voor het Radio P.R.O.S. Muziekmuseum maar voor alle duidelijkheid... het is geen 'groetenprogramma'.Daarvoor is er bij de lokale radio PROS meer dan genoeg gelegenheid.

 

Voor plaataanvragen en suggesties kan je HIER terecht.

 

Op de website van Radio P.R.O.S. heeft het 'Muziekmuseum' ook een apart stekje, vindt u HIER.

 

Het Muziekmuseum op/bij lokale Radio P.R.O.S. iedere zaterdag tussen 12 en 14 uur.

 

Logo Radio PROS vanaf 1-1-2014-website.jpg

.

Pieter Van Banden

 

tijdsbalkje rood

08:42 Gepost door Pieter Van Banden in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.